intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 7 mei 2019

het witte goud

Asperges. 
Ik heb daar een haat-liefdeverhouding mee. Zo lyrisch als mijn vader over asperges is, zal ik in elk geval nooit worden. Kijk, ik vind asperges wel te eten hoor, maar echt enthousiast word ik er nou ook weer niet van. En daarnaast ben ik na het eten van een aspergemenu in een restaurant eens behoorlijk ziek geweest, wat waarschijnlijk niet aan de asperges gelegen heeft maar aan iets anders, maar sindsdien ben ik er toch een beetje huiverig voor. 

Maar gisteren nam ik van de boodschappen toch een pond asperges mee, om soep van te koken:


Op internet vond ik een recept van een gebonden aspergesoep (roux) met room en die heb ik vanmorgen gekookt. Ik kan daar vier keer van eten en dan heb ik mijn jaarlijkse hoeveelheid asperges wel weer gehad 😉

Morgen gaat mijn moeder verhuizen en vanmiddag gaan mijn zus en ik haar helpen met kleren uitzoeken en spulletjes inpakken die mee moeten.
Vanavond verhuizen manlief, mijn oudste broer en ik al een paar meubelstukken.
Morgen zal ik, samen met mijn oudste broer,  mijn moeder naar haar nieuwe stekje brengen.
En daarna kunnen we het appartement leeg gaan halen.

Hoe anders is het dan de vorige keer toen mijn ouders gingen verhuizen, zeven jaar geleden: ik heb toen vrijwel alles alleen moeten doen. Mijn zomervakantie werd besteed aan verhuizen en dat grote huis van mijn ouders leeghalen en aan afspraken met de makelaar. Manlief en mijn kinderen hielpen toen ook wel mee, maar van mijn broers en zus kreeg ik toen vrijwel geen hulp. Het is maar goed dat ik afgelopen december kwaad geworden ben op die anderen, want dat is blijkbaar toch een eyeopener voor ze geweest.

Vandaag is mijn vader jarig: hij is 92 jaar geworden. Ik denk dat we hem momenteel geen mooier cadeau hadden kunnen geven dan de hereniging morgen met zijn vrouw. Na bijna twee maanden gescheiden geweest te zijn, zijn ze morgen gelukkig weer samen.


10 opmerkingen:

  1. Wat een mooi cadeau voor je vader, dat wordt een gedenkwaardige dag. Bijzonder en een mooie herinnering, koester die. Heel veel sterkte met verhuizen en geniet van de verjaardag en van je soep natuurlijk. Groejes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd en dat is zeker een prachtig verjaardag cadeau .Zo fijn dat ze dan weer samen zijn
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat zal rust brengen voor iedereen. Gefeliciteerd

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd, en wat fijn voor je vader en moeder dat ze weer bij elkaar gaan wonen.
    Ik heb alleen een liefde-verhouding met asperges. Wij eten ze soms tot vier keer per week, omdat het seizoen zo kort is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd en een prachtig kado inderdaad. Asperges zijn relatief duur, dus eet ze hooguit 1 x per jaar. Mijn urine ruikt daarna heel smerig, dus daarom ook niet echt een fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd met je vader en succes met verhuizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Felicitaties voor de hele familie, het is best een mijlpaal voor allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Allen bedankt voor de felicitaties en de lieve reacties.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van harte gefeliciteerd met je vader en wat fijn dat ze nu samen kunnen zijn!
    Dit weekend liep ik in Limburg twee etappes van het Pieterpad en heb de aspergevelden gezien, wit plastic en zwart plastic! Ook gegeten, vind het prima smaken maar dat vind ik van de meeste groentes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog gefeliciteerd met je vader. Hopelijk vandaag alles goed gegaan?

    BeantwoordenVerwijderen