intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 21 mei 2019

Hee Bee


Dit is Bee en in augustus wordt zij negen jaar. Haar eens zo zwarte snoet is inmiddels al helemaal grijs geworden. 

We haalden haar in 2012 uit het asiel en het is een hond die vreemden absoluut niet vertrouwt. We hebben vanaf het begin af al het idee gehad dat ze ooit mishandeld geweest is. Als er een onbekende binnenkomt, zeggen we altijd dat Bee genegeerd moet worden. Gewoon met rust laten en dan komt het uiteindelijk wel goed. Misschien niet gelijk de eerste dag, maar mogelijk wel een volgende keer. 
En dierenartsen vindt ze echt enorm eng, die zal ze nooit kunnen vertrouwen.
In het begin was ze echt overal bang van. Als er nog maar een grasspriet scheef stond, dan liep ze er al met een grote boog omheen. En ze reageerde erg vervelend op andere honden.
Ik ben met haar naar de hondenschool geweest en later naar een hondentherapeut, en van beiden leerde ik veel. Bee was niet onze eerste hond, maar ze is wel de moeilijkste hond die we ooit gehad hebben. Maar voor ons is het een schat. We hadden vanaf het eerste moment een klik met elkaar.
 Het liefst van al was ze een schoothondje geweest, maar met de 40 kg die ze weegt, is ze daar toch iets te groot en te zwaar voor. 

Wie haar goed kent, vindt haar lief. En als je eenmaal haar vertrouwen gewonnen hebt, dan blijft ze jou ook leuk vinden.


14 opmerkingen:

  1. Onze vorige dobberman is waarschijnlijk ook mis handels geweest ze bleef bang voor uitgestoken handen. Ze zat jaar in asiel en blafte naar iedereen die kwam kijken, bij ons dus niet toen we aankwamen en later heeft ze ook zelden meer geblaft. ook zo'n schat en de dankbaarheid naar ons straalde er vanaf, ze heeft nog 6 mooie jaren bij ons gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi om te lezen. Ze had bij jullie echt een gouden mandje gevonden.

      Verwijderen
  2. Wat een lieverd lijkt me dat. Wennen is niet erg. Ik hoorde laatst toevallig ook een verhaal over een mishandelde hond. Daar had iemand voor de lol op geschoten. Er zaten meer dan honderd kogeltjes in zijn lijf en poten. Die mevrouw had hem uit Spanje meegenomen zonder dat zij dat wist. Thuisgekomen kon hij ineens niet meer lopen en ontdekte de dierenarts wat er aan de hand was. Hij kan weer lopen, maar er zitten nog altijd kogeltjes. Hoe kan je hè? Hoe kan een mens dat doen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vreselijk! Ik zal ook nooit begrijpen waarom mensen een weerloos dier mishandelen en vaak nog voor the fun ook! Dan ben je toch echt niet goed bij je hoofd.


      Wat er precies met Bee gebeurd is, zullen we nooit weten. Ze is in elk geval ergens haar vertrouwen in mensen kwijt geraakt.

      Verwijderen
  3. Ik vind haar nu al lief. Wat een mooi trouwe kop. Geen haar maar een aai van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van de boeken van Cesar Milan heb ik ook geleerd dat je een hond in eerste instantie met rust moet laten als je net binnenkomt. Fijn dat jullie haar zo'n goed thuis hebben gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Je moet eigenlijk niet zomaar gelijk op een hond aflopen en willen aaien. En Bee heeft nog nooit iemand gebeten, maar ze waarschuwt wel.

      Verwijderen
  5. Lieve kop en onbegrijpelijk dat mensen zo slecht met dieren omgaan. Of met mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ‘n leuke kop. Onze (inmiddels gestorven) Friese Stabij had ook zo’n grijze snoet.
    Mensen, die dieren mishandelen hebben een psychische stoornis of ze deugen gewoon niet!
    Heerlijk dat Bee bij jullie een fijn thuis heeft gekregen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier ook een poes met een verleden. Waardoor je dus hartstikke trots bent als ze naar je toekomt en zich laat kriebelen.
    Mooie kop die Bee van jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo'n beestje moet dan toch weer een beetje het vertrouwen in mensen terug vinden. Mooi dat ze op een gegeven moment dan toch naar je toe komt.

    BeantwoordenVerwijderen