intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 19 mei 2019

cadeau

Een paar maanden geleden was mijn schoonmoeder jarig en een paar schoonzussen en ik bedachten dat we haar als cadeau een dagje mee op stap zouden nemen. Schoonmoeder moest wel zelf aangeven waar ze graag heen wilde, want het zou haar dag worden en ze koos voor een cultureel dagje naar onze Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Gisteren vertrokken we met een auto vol vrouwen richting Middelburg. We waren met drie schoonzussen, een nichtje en uiteraard mijn schoonmoeder en we hadden er zin in!

Manlief en ik hadden vorig jaar een wandeling met een stadsgids door Middelburg gemaakt en omdat ik die route nog in mijn geotracker had staan, bood ik aan om dezelfde route uit te werken zodat we die konden volgen, hetzij wel een beetje aangepast aan onze interesses. ik wilde tijdens onze wandeling ook graag iets over de panden en straten vertellen en in mijn zoektocht naar informatie, kwam ik een (voor mij) erg interessante website tegen: Inzicht (klik). Ik kopieerde daar informatie uit naar een Word-bestand, printte alles uit en bij Route You maakte ik een wandeling die we via mijn telefoon konden volgen.Middelburg is een mooie stad en er hangt altijd een fijne sfeer. We begonnen onze dag in Middelburg met koffie op een terrasje en daarna kon de wandeling beginnen.Wat ik altijd zo leuk vind, zijn de oude straatjes en de smalle steegjes waarbij het iedere keer weer een verrassing is wat er om de hoek te zien is.Ik zal wel al eerder foto's van dezelfde gebouwen en straten op mijn weblog geplaatst hebben, maar dat geeft niet hè?


Ik blijf sommige gebouwen of straten te mooi vinden om niet nog eens te fotograferen.Rond de middag aten we ergens een broodje en 's middags dronken we iets op een terras in de zon. En schoonmoeder, die altijd graag alles wil betalen, moest haar portemonnee in haar tas houden. Deze dag was ons cadeau aan haar en wij hebben alles betaald. Ze heeft wel af en toe geprotesteerd hoor, maar daar trokken wij ons niks van aan 😉
Hieronder zie je een foto van een antiekwinkel:


We gingen er niet in. Wel kwamen we langs verschillende kringloopwinkels, waar we wel even een kijkje genomen hebben. Bij één van die winkels viste ik dit boek uit een doos met gratis boeken:


Daar kan ik met veel plezier in lezen en leuke ideeën uit halen.

Het was een gezellige dag in een mooie stad en we hebben het enorm getroffen met het weer. En aan het eind van de middag gingen we met een tevreden gevoel terug naar Zeeuws-Vlaanderen. Voor 's avonds hadden we een tafel in een restaurant bij ons in de buurt gereserveerd en toen schoven een zwager, manlief en onze zoon ook aan. Het was een fijne afsluiting van een mooie dag.18 opmerkingen:

 1. Dit is voor mij superleuk. Ik herken alles, behalve de antiekwinkel. Ik heb drie jaar in Middelburg op school gezeten en gewoond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik kom eigenlijk al mijn hele leven regelmatig in Middelburg en ik heb er een jaar op school gezeten. Vorig jaar deed ik een wandeling met een stadsgids en ik liep later in het jaar de Citytrail en daardoor kwam ik vorig jaar op veel plaatsen waar ik nog nooit geweest was. Het was leuk om gisteren zelf een beetje voor gids te spelen en mijn familieleden mee te nemen naar plaatsen die zij ook nog niet kenden.

   Verwijderen
 2. Wat klinkt dat als een volmaakt geslaagde dag. Ik vind het altijd leuk om mee te genieten van de verhalen van wat anderen mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het was inderdaad een volmaakt geslaagde dag. Ik ga met de foto's die we gemaakt hebben en klein fotoboekje voor schoonmoeder maken. Eerst vroeg een schoonzus of ik dat wilde doen en later begon mijn schoonmoeder er zelf ook over. Dan kan ze nog eens terugkijken waar we allemaal geweest zijn.

   Verwijderen
 3. Mooi dat je alle foto's zonder mensen hebt kunnen fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar wij liepen was het eigenlijk niet zo heel erg druk. We hebben een heel klein stukje door de winkelstraat (de lange Delft) gelopen en daar liep wel veel volk.

   Verwijderen
 4. Wat ‘n geweldig leuk cadeau voor je schoonmoeder! En je foto’s zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Ik denk zomaar dat we volgend jaar niet lang over een cadeau voor haar moeten nadenken...

   Verwijderen
 5. Dat zijn leuke dingen voor een mens. En Middelburg is inderdaad een heel gezellige stad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga altijd met veel plezier naar Middelburg toe, want ik vind het er altijd zo gemoedelijk.

   Verwijderen
 6. Verleden jaar geweest en inderdaad een gemoedelijke stad. En heel veel (nog) te bekijken. Je maakt altijd zulke fijne foto's. Die nodigen uit om de stad te bezoeken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Fijn om te lezen.
   Ik heb ook nog lang niet alles gezien, ook al kom ik al jaren in Middelburg.

   Verwijderen
 7. Zo'n kado vindt ik nou veel leuker dan het krijgen van spullen of bloemen.
  En dan nog Middelburg met zoveel mooie straatjes en plekjes. Toen we nog in
  Arnemuiden woonden kwam ik er wekelijks en het verveelde nooit.In alle seizoenen
  even mooi.Geweldig uitje voor je schoonmoeder.
  Gr.Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Schoonmoeder heeft het ook erg leuk gevonden.
   Toen ik in januari mijn verjaardag niet wilde vieren, bedachten dezelfde dames dat ze toen toch iets voor me wilden doen en een paar maanden later namen ze me ook een dag mee uit. Ik vond dat toen erg lief van ze en we hadden een gezellige dag en het was ook niet zo beladen als gewoon mijn verjaardag vieren.

   Verwijderen
 8. Wauw, wat mooi daar. En wat een leuk uitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk cadeau voor je schoonmoeder! Vaak hebben mensen veel dingen al, en dan is zo'n belevenis een prachtig presentje.

  BeantwoordenVerwijderen