intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 23 mei 2019

blouse

Uit een oude Knip Mode (juni 2014) haalde ik het patroon van een blouse:


Het is een wijd model blouse en ik liet de zakken achterwege en in plaats van driekwart mouwen, liet ik de mouwen lang. In de zoom van de mouwen deed ik elastiek zodat ik de mouwen makkelijk kan opstropen. Het is namelijk een soepele stof en de mouwen kan ik daardoor niet omrollen, want dat blijft niet zitten.


Ik ga de blouse op een spijkerbroek dragen.

------------------------------------------------------------------------------

Vanmorgen werd ik om vier uur wakker van de telefoon: het was mijn moeder. Ze zei dat de zoom uit haar broek was en dat ze grijs garen en een naald nodig had... Ik vertelde haar dat het verpleeghuis verstelwerk doet en dat ze maar weer moest gaan slapen.
Zelf sliep ik niet meer. Ik heb het nog wel geprobeerd, maar tegen vijf uur ben ik maar opgestaan. Ach ja, zo heb ik een lekkere lange dag. En ik ben wel vaker vroeg wakker, dus zo erg is het niet. Wel hoop ik dat ze in het vervolg 's nachts slaapt en dat ze niet haar dag-nachtritme omkeert, want dat is voor haarzelf niet echt prettig.

Vandaag ben ik vrij en ik ga me een beetje met mijn huishouden en de tuin bezighouden en misschien nog wel een rondje wandelen. En ik wil een nieuw patroon overtrekken. 

Ik wil je een fijne dag wensen. 


11 opmerkingen:

 1. Wat zul je geschrokken zijn van de telefoon op dit uur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt. Het zal ook wel de reden zijn dat ik daarna niet meer kon slapen. Maar gelukkig was er niks aan de hand.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke blouse heb je gemaakt, zo'n leuk model. Ik wou, dat ik ook nog plezier
  in naaien kon hebben, maar ik kan de naaimachine wel schieten, geef mij maar een
  paar balpennen!
  Fijne vrije dag, geniet van het zonnetje.
  Gr. Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe stom, mijn tablet maakte van breipennen balpennen.,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment.
   Vroeger heb ik ook wel gebreid, totdat ik last van mijn schouders begon te krijgen. Ik vind dat wel jammer, want ik zat graag 's avonds op de bank te breien en ondertussen televisie te kijken.

   Verwijderen
 4. Nachtelijke telefoontjes zijn nooit fijn. Leuke halslijn heeft je blouse. En ik hou van dit soort modellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was wel een opmerkelijk tijdstip van je moeder om te bellen. Had ze niet door dat het nacht was? Je blouse vind ik knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het niet. Ze zei wel 'sorry' toen ik zei dat ze me wakker gemaakt had. Nu ben ik wel vaak vroeg wakker, maar dit was wel erg vroeg.

   Verwijderen