intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 14 mei 2019

bedankje

Mijn ouders woonden bijna zeven jaar in een aanleunwoning en in het begin kwamen de verzorgenden twee keer in de week langs om mijn moeder te douchen. Na een langdurige ziekenhuisopname kreeg mijn vader sindsdien ook hulp bij de douchebeurt. In de loop der jaren werd de zorg stukje bij beetje uitgebreid en sinds maart vorig jaar kwamen de verzorgenden dagelijks over de vloer en de afgelopen drie maanden meerdere malen per dag.

Mijn vader moest naar een verpleeghuis toe en vorige week volgde mijn moeder. De laatste dagen dat mijn moeder in de aanleunwoning woonde, hebben alle verzorgenden afscheid van haar genomen en ze kreeg een kaart waar ze allemaal iets liefs opgeschreven hadden. De meesten kwamen al jarenlang bij mijn ouders.

Ik wilde de verzorgenden graag bedanken en ik had me daar makkelijk vanaf kunnen maken door een doos bonbons te kopen (waar uiteraard niks mis mee is), maar ik wilde iets anders, iets speciaals. Ik besprak het eerst met mijn vader, want het cadeau zou wel duur uitvallen, maar hij vond mijn idee goed. En daarom kocht ik doosjes Tea in a Box bij Stip en Bloem.


In mijn verzameling bloempotten vond ik een vierkante schaal waar ik de doosjes in legde en het geheel verpakte ik in inpakfolie. Met een bedankkaart erbij was het cadeau compleet.

Ook voor de huishoudelijke hulp en de fysiotherapeute had ik een doosje thee en die gaf ik samen met een bedankkaart erbij op hun werkplek af:


Zeven jaar lang is er goed voor mijn ouders gezorgd en nu zijn ze naar een verpleeghuis toe, waar ook weer lief personeel rondloopt.

Vanaf de eerste dag heeft mijn moeder het naar haar zin op haar nieuwe stekje. Ze geniet van de gezamenlijke eet- en drinkmomenten met de andere bewoners en ze lijkt haar draai gelijk al goed gevonden te hebben. Ik ben blij dat het direct al zo goed met haar gaat.

Afgelopen zaterdag hebben mijn broers, manlief, een neef en ik bergen werk verzet in het oude appartement van mijn ouders. Onbruikbare meubels en witgoed zijn weg en de vloerbedekking is eruit. Mijn oudste broer en ik gaan nog een paar dozen met spulletjes naar de kringloopwinkel brengen, inclusief wat spul van onszelf (ja, ja, wij ruimen ondertussen thuis ook lekker op 😉). Ik heb een paar meubelstukken te koop gezet en er is al iemand die interesse heeft. Mijn zus gaat nog wat spullen komen ophalen en daarna kunnen we gaan schoonmaken. Op de administratieve rompslomp na, is het einde al in zicht en dat hebben we toch best wel vlug gedaan.

Ik wil je een fijne dag wensen.



9 opmerkingen:

  1. Fijn dat je moeder zo snel gewend is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn voor je moeder en een hele geruststelling voor jou dat ze het naar haar zin heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi bedankcadeau met liefde en aandacht uitgezocht. Die hou ik in gedachten voor een gelegenheid.
    Fijn dat het wel goed gaat met je ouders

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moet een goed gevoel zijn dat je moeder op haar plek is en het prettig heeft. Heel attent die kadootjes. Dat zou Rutte ook mogen doen (in de vorm van meer salaris voor de zorg).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat je moeder een fijne plek heeft en daar kan wennen is een hele zorg minder. Leuke attenties heb je gemaakt. Sterkte ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooi verhaal, en goed om zulke positieve dingen te lezen over mensen die zorg verlenen. Je hoort ook wel eens van die schrijnende verhalen, maar dit klinkt hartverwarmend.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk bedank ideetje en fijn dat je moeder zo snel gewend is.
    Qua opruimen gaan jullie als een speer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij waren ook heel tevreden over de verpleging van ons vader in het verpleeghuis. Lieve meisjes die altijd tijd voor je hadden als er iets was. De afdeling bestond uit vier huiskamers waar ons vader naar toe kon wandelen. Er waren ongeveer 20 verpleegkundigen en huishoudelijke dienst. Na zijn overlijden heb ik bij Rituals 20 cadeaubonnen van 25 euro gehaald als blijk van waardering en het werd erg op prijs gesteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooi gebaar. Ik weet dat er veel gemopperd en geklaagd wordt over de zorg, maar eerlijk gezegd hebben wij daar nog nooit echt iets van meegekregen. Niet met mijn eigen ouders, mijn schoonvader (die al jaren in een verzorgingstehuis woont waar hij deels hulp heeft), mijn schoonmoeder (al weer jaren geleden overleden aan dementie) of manlief zelf toen hij vorig jaar zo ziek was en dit jaar met zijn nieuwe heup.
    En ja, onze jongste heeft een tijdje op een wachtlijst gestaan voor mentale hulp, maar vandaag was de intake en ik denk dat de gesprekken haar heel goed gaan doen.
    Oei, dat was wel heel veel over me-/onszelf. ;-)

    Fijn dat je moeder al 'zo snel d'n aard heeft' zoals we hier zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen