intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 22 april 2019

mooie wandeling

Als ik ergens ben waar (toeristische) folders liggen, zal ik daar altijd even tussen gaan kijken en vaak neem ik folders mee naar huis. Meestal zijn dat dan folders van museums of wandelingen. Twee jaar geleden nam ik ergens de Toeristische gids van Landschapspark Borsele mee:


Direct al werd in deze gids mijn aandacht getrokken door een berichtje over natuurgebied de Zwaakse Weel en ik nam me voor om daar een keertje heen te gaan. En vandaag was het dan eindelijk zover en reden we die richting op.


De Zwaakse Weel wordt beheerd door Natuurmonumenten en wij parkeerden de auto bij het informatiepunt van deze vereniging (klik!). Vanuit hier zijn er een paar wandelingen uitgezet en wij 'plakten' twee van deze wandelingen aan elkaar, zodat we een rondje van 8 km konden lopen. Normaal is een rondje 3,5 of 4,5 km.


De wandeling is voornamelijk over onverharde wegen en hieronder zie je er een paar:

Voor mensen die slecht ter been zijn is dit dus geen aanrader. Wij kunnen gelukkig (nog wel) goed lopen en voor ons was dit echt ideaal, want wij houden wel van wegen waar niet veel ander verkeer komt.

Het was vandaag zonnig, maar niet helemaal helder. Hieronder zie je de kreek de Zwaakse Weel:We kwamen langs oude fruitsoorten


En jonge fruitbomen


En er waren boerderijdieren te zienen wilde dieren
Veel gebouwen hebben we niet gezien, maar met deze waren we ook best wel tevreden:


Wij vonden het een afwisselende wandeling door een mooi gebied. Een aanrader!Uit het Informatiepunt nam ik weer nieuwe foldertjes mee, om inspiratie voor een volgende wandeling uit op te doen:


We hadden een fijn weekend met zaterdag de verjaardag van mijn moeder, gisteren de verjaardag van een schoonzus en vandaag deze wandeling. En het weer was natuurlijk geweldig hè, dat kon gewoon niet beter!

16 opmerkingen:

 1. Mooi gebied, ik kende het niet. Maar ach met dit weer in de lente is het overal natuurlijk prachtig. Echt genieten! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat valt er toch veel te zien he in deze tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben blij dat de winter voorbij is en de natuur weer tot leven komt.

   Verwijderen
 3. En je laat ons zo ook nog eens meegenieten van al die mooie plekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig! Je maakt altijd bizonder mooie foto’s 👍 Wij hebben 2 dagen gefietst in Drenthe,ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor het compliment. Drenthe is ook erg mooi, daar zouden wij ook wel weer eens heen kunnen, want dat is al lang geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie wandeling lijkt me dat! En ook best een flink aantal kilometers. Kon je onderweg nog ergens wat drinken om even uit te rusten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden zelf koeken en drinken mee en dat hebben we ergens onderweg op een bankje opgegeten.

   Verwijderen
 7. Mooi gebied, de Zak van Zuid-Beveland. Wij hebben er vorige week een flinke ronde gefietst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het gezien. En het is zeker een mooi gebied. Ik denk dat we daar nog wel eens vaker in die buurt gaan wandelen.

   Verwijderen
 8. Mooie foto's. Lijkt mij een prachtige route.

  BeantwoordenVerwijderen