intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 3 maart 2019

somber

Het was vandaag een regenachtige dag, maar toen het vanmiddag even ophield met regenen besloten we er toch nog op uit te trekken. Het werd een rondje van slechts vijf kilometer, want meer tijd hadden we eigenlijk niet: het was al eind de middag en ik moest ook nog voor het avondeten van mijn moeder zorgen vandaag.

Het was bewolkt en daardoor best wel een sombere dag en dat paste best wel goed bij mijn stemming. Net zoals onderstaand boerderijtje... of wat er tenminste nog van over was:


Ik was niet fit vandaag. Lichamelijk en geestelijk niet.

Er zijn momenteel veel zorgen en daarnaast is dit gewoon een lastige periode voor mij. Daarover schreef ik in mijn vorige bericht ook al en ik kan nou niet zeggen dat er al veel verbetering is. Vorige week wandelde ik in een shirtje met korte mouwen rond en vandaag was het fris genoeg om een winterjas aan te moeten trekken. En hoezeer ik ook van mooi weer en warmte hou, deze temperatuur klopt toch beter bij deze tijd van het jaar, vind ik. 

Er valt verder niet veel te vertellen. Ik werk, ik zorg voor mijn moeder, ik ga naar mijn vader en dat is het wel zo ongeveer. Voor de rest is er niet veel ruimte voor andere dingen en dat geeft niet, dat komt wel weer. Ik ben blij dat ik het kan doen.


20 opmerkingen:

 1. Hoe begrijpelijk niet prettig in je lichamelijke en geestelijke lijf te zitten. Het is een boel ineens alles bij elkaar. Ik wens je graag alle kracht en rust toe. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een moeilijke tijd maak je mee momenteel. Dan is het niet gek dat je niet zo lekker in je vel zit. De zorgen om je ouders en de afgelopen maand hakken er behoorlijk in.
  Fijn dat je er voor hen kunt zijn. Dat is erg kostbaar. Deze maand is het drie jaar geleden dat mijn moeder overleed en ik koester de momenten met haar in het ziekenhuis.
  Alleen al door er te zijn is goed.

  Heel veel sterkte

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt. We proberen zoveel mogelijk te helpen.

   Dank je wel.

   Verwijderen
 3. Met alles wat je op dit moment op je bordje hebt is het niet gek, dat er weinig tijd
  overblijft voor andere dingen.
  Pas je ook een beetje op je zelf? Jezelf voorbijlopen is snel gebeurd en daar is
  niemand mee gediend, jijzelf weg het minst.
  Ik wens je veel sterkte.Gr. Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Momenteel spreek ik verder zo min mogelijk andere dingen af. Er staan nog wel een paar leuke dingen op de agenda, die ik wel door wil laten gaan. Maar voor de rest hou ik de boot af. Anders gaat het gewoon te veel worden.

   Ik ben blij dat ik het nu allemaal wel met mijn broers en zus kan delen en verdelen. Dat geeft voor mij best wel rust.

   Verwijderen
 4. Ook een uurtje wandelen zal goed voor je zijn en frisse lucht, letterlijk en figuurlijk, geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wandelen is toch fijn, werkt best wel therapeutisch.

   Verwijderen
 5. Verdriet, zorgen en grauw grijs weer. Dat is heel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wens je genoeg oplaadmomenten, want je hebt heel wat op je bordje liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vandaag schijnt de zon hier, hopelijk ook bij jou!
  Herinneringen en de vele zorgen kunnen soms te zwaar worden, en dan geeft vooral de tijd nieuwe hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zon schijnt hier ook.
   Ik heb het nu druk maar weet ook dat dit waarschijnlijk maar tijdelijk zal zijn.

   Verwijderen
 8. Ach lieve mevrouw W. Wat is het allemaal veel op dit moment. Wel heel knap dat jullie toch gaan wandelen want echt dat helpt wel voor lichaam en geest.
  Ik kan wel zeggen pas op jezelf maar soms is er gewoon geen tijd om dat te doen.
  Ik hoop dat je broers en zus je helpen. Heel veel liefs en sterkte. Op de yoga leren we dat we positieve energie kunnen sturen, ik probeer het gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stuurde afgelopen weekend een berichtje naar mijn vriendin waarin ik me excuseerde omdat ik de laatste tijd zo weinig van me liet horen. Zij had mij juist met rust gelaten omdat dit toch al een moeilijke tijd voor me is. Ze zei dat, als ze het had geweten van mijn ouders, ze me wel gedwongen zou hebben om eens samen iets te ondernemen. En dat is heel lief bedoeld, maar ik zou ook even niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Ik probeer mijn tijd een beetje tussen mijn ouders te verdelen en ik hoop morgen eens naar naailes te kunnen, want dat heb ik ook al twee keer afgezegd omdat ik te druk met andere dingen was.

   Verwijderen
 9. Het leven brengt soms veel zwaarte. Roep om hulp als dat nodig is en sterkte voor jezelf gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Gelukkig krijg ik tegenwoordig veel hulp van mijn broers en mijn zus, dat scheelt.

   Verwijderen