intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 31 maart 2019

op stap met de pv

Alweer een hele tijd geleden, op 2 januari om precies te zijn, schreef ik me bij de personeelsvereniging van mijn werk in voor een reisje naar Leiden en als introducee gaf ik twee vriendinnen op. Het reisje vond gisteren plaats. Met een touringcar werden we naar Leiden gebracht en wat je verder op zo'n dag doet, moet je zelf weten. Er waren mensen die bijvoorbeeld een stadswandeling gingen maken, weer anderen gingen naar een museum toe en wij gingen winkelen.

Ik had een boodschappenbriefje gemaakt:


Voor de veters en het oogpotlood ben ik niet geslaagd, maar voor de rest wel. Het vestje dat ik kocht is lichtroze van kleur in plaats van bordeaux, maar dat is niet erg want dat past ook op het shirtje (crème/zwart) waarover ik het wil dragen. De sneakers zijn Nikes, want die zijn tenminste lekker stevig en de pet is om te gaan wandelen. Ik draag altijd met mooi zonnig weer een pet omdat anders de scheiding in mijn haar verbrandt, maar de pet die ik al jarenlang heb is eigenlijk iets te groot en nu heb ik dan eindelijk eens een goed passend exemplaar aangeschaft. En voor de rest heb ik nog sneakersokken gekocht. 

Van de stad Leiden heb ik wel wat gezien, maar ik kwam om te winkelen en daarom heb ik vrijwel geen foto's genomen.Misschien kom ik nog wel eens terug en dan om me meer met de cultuur bezig te houden. Ik ben ooit wel eens naar het Rijksmuseum van de oudheden in Leiden geweest, maar toen was het erg slecht weer en na het museum ben ik ook verder niet meer de stad in geweest. 

Op een dag als gisteren praat ik wel over mijn ouders en hoe druk ik het daar mee heb, maar ik kan het dan ook wel weer heel erg goed van me afzetten. Ik luister ook naar wat de anderen vertellen en ik kan me ook goed met winkelen bezighouden.

Het was een lange dag: om 10 voor 8 's morgens reed ik van huis weg en om kwart voor 11 's avonds was ik weer thuis. Ik heb heerlijk geslapen afgelopen nacht en voel me nu weer helemaal opgeladen.

13 opmerkingen:

 1. Goed zo lieverd. Lekker genieten. Leiden is leuk he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Leiden is inderdaad leuk en niet zo vreselijk druk.

   Verwijderen
 2. Fijn. Om de (veer)kracht te houden om anderen te kunnen helpen, moet je zelf op tijd kunnen ontspannen. Zo,n dagje, er even helemaal uit zijn, is heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zoiets doet goed. Vandaag hou ik ook nog even een vrije dag. Vanmiddag gaan manlief en ik een rondje wandelen.

   Verwijderen
 3. Goed om te lezen dat je zo'n leuke dag hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie dag om jezelf weer op te kunnen laden. En vandaag veel wandelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Inmiddels zit ons wandelrondje erop en zijn we lekker uitgewaaid.

   Verwijderen
 5. Leuk, ik kom vaak in Leiden en geniet er altijd van! Gezellig zo’n dag met vriendinnen waar je veel mee kan delen. Als je vandaag net zo fijn gewandeld hebt als partner en ik, dan was deze dag voor jullie ook geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het een gezellige stad.
   Wij hebben ook fijn gewandeld en tussendoor ergens iets gegeten. Er stond wel veel wind, maar dat was niet erg. Het was in elk geval zonnig en droog.

   Verwijderen