intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 13 maart 2019

kleuren

 Maandagmiddag kreeg ik te horen dat mijn vader de volgende middag opgenomen zou worden in een verpleeghuis. In een half uur tijd kreeg ik zes telefoontjes waarin alles verteld werd over de opname, over het ontslag uit het ziekenhuis, over het vervoer van mijn vader en ook over mijn moeder. Die avond haalden we een paar meubeltjes en andere dingen uit het appartement van mijn ouders om naar de nieuwe kamer van mijn vader in het verpleeghuis te brengen.

Het verpleeghuis is niet bij ons in de buurt, maar de afstand is te doen. Vanaf de woonplaats van mijn moeder is het drie kwartier rijden. En misschien zou mijn moeder daar ook wel heen kunnen. Daar wordt in ieder geval hard aan gewerkt.

De komende tijd ga ik nog meer spullen van mijn vader naar zijn nieuwe adres verhuizen en ook een paar dingen kopen, zoals een Senseo. En morgen zal ik mijn moeder naar mijn vader meenemen, zodat ze kan zien waar hij nu woont. 

Met mijn moeder heb ik de laatste tijd al veel te stellen gehad. Moeders is moe en ze mist mijn vader, waardoor ze soms erg dwars en opstandig is. Het is natuurlijk allemaal te begrijpen, maar als ze te ver gaat zeg ik er wel iets van. Ze moet wel redelijk blijven en ik vind het niet fijn dat ik altijd de volle laag krijg. Moeders moet daarnaast ook een beetje tegen zichzelf in bescherming genomen worden en daar is ze het al helemaal niet mee eens, ze noemt het betuttelen en ook dat begrijp ik wel. Gisteren heb ik haar kookplaat afgesloten omdat ze zelf eieren gekookt had. Ze kan vrijwel niet meer lopen, de kans op vallen is groot en regelmatig blokkeert ze en dan kan ze soms minutenlang tot een half uur niks, freezing heet dat. En als ze op zo'n moment met een pannetje kokend water in haar handen staat... je moet er toch niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren! Mijn oudste broer en ik komen vaak bij mijn moeder om van alles voor haar te doen, dus in tussentijd kunnen wij best wel een paar eieren koken, maar ze blijft van alles zelf proberen. Op die kookplaat, die het niet meer doet, zal ze nog wel terugkomen. Ze zal dan boos en verdrietig zijn, maar op een gegeven moment zal ze zich er toch wel bij neer(moeten)leggen.

In de schaarse uurtjes dat ik momenteel thuis ben probeer ik een beetje tot rust te komen. Iemand had een boekenprijs bij een loterij gewonnen en ik kreeg die prijs van haar. Tussen alle titels stonden ook twee kleurboeken voor volwassenen en die heb ik besteld. Potloden had ik nog in huis van toen de kinderen klein waren en ik ontdekte dat kleuren best wel ontspannend is en ondertussen kan ik ook nog naar een luisterboek luisteren.


Vanmiddag ga ik lunchen met een ex-collega. Die afspraak hadden we meer dan een maand geleden al gemaakt en het is jammer voor mijn ouders dat ze elkaar daardoor pas morgen kunnen zien, maar ik vond dat ik nu toch even voor mezelf moest kiezen en ik heb die afspraak daarom gewoon laten staan. 

11 opmerkingen:

  1. Prettige dag, en het is dan fijn dat je ven stoom kan afblazen bij je ex-collega.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och heden.. dat is even veel geregel in een wel heel korte tijd..

    Begrijpen doe ik het ook zeker van je moeder. Hoe naar van je partner gescheiden te moeten leven. Laten we hopen dat ze snel weer bij elkaar mogen zijn. Maar ook van jouw kant te begrijpen dat niet alles geaccepteerd kan worden.

    Ik wens je kracht en rust toe. Vooral het luisterboek lijkt me heerlijk. Ik denk er ook wel eens aan hete te proberen.

    Fijne middag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wens je heel veel plezier met je collega. Wat een hoop emotie en geregel voor je allemaal. Ik hoop dat er snel een rustige tijd aanbreekt. Verwen jezelf lekker ondertussen. liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je doet dat goed. Even aan jezelf denken is belangrijk en moet je gewoon ook blijven doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is best heel veel wat er allemaal gebeurd met je ouders .heel verstandig van je om die kookplaat af te sluiten .Kleuren doe ik ook graag zoals Mandala's inkleuren en dat is erg rustgevend .Goed om even aan jezelf te denken en ik wens je een fijne middag met je collega
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn, dat er voor je vader een plekje is gevonden, nog fijner zou zijn als je moeder daar inderdaad ook kan wonen.Dat zal veel zorg van je afnemen, ook al blijft er nog
    genoeg over, ze zijn dan in elk geval in een veilige woonomgeving.
    Gezellige middag gewenst!
    Gr. Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je moet ook goed voor jezelf zorgen om daarna weer voor anderen te kunnen zorgen.

    En zorgen zijn er genoeg zo te lezen. Sterkte hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijne rustgevende bezigheid dat kleuren. Goed dat je jezelf dat gunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo af-en-toe eerst aan jezelf denken is goed, niet alleen voor jezelf maar ook voor degene waar je voor zorgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. In de Margriet staat een intervieuw met Hugo de Jong onze vice-premier en groot deel gaat over mantel zorg en andefr zorg. Daarin staat dat er een recht bestaat om na zo'n lang huwelijk samen te blijven en daar kan je een beroep op doen.
    Hij ziet ook wel dat dat in de praktijk moeilijk kan zijn maar er is in principe wel degelijk een recht op samen blijven.
    Misschien heb je hier iets aan als je dat nog niet wist

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Moeilijk is dat hè als je zoveel zorgen hebt om je ouders en als het patroon veranderd. En ook al begrijp je het allemaal heel goed waarom iemand op een bepaalde manier reageert, je moet soms toch gewoon maatregelen nemen!
    Ja, dat kleuren is heerlijk ontspannend, zeker in combinatie met een luisterboek... Anders gaan je gedachten nog op de loop met je...

    BeantwoordenVerwijderen