intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 14 maart 2019

bekeken worden

De lunch met mijn ex-collega was gezellig. En lekker. Ik had een salade met geitenkaas besteld en ik kreeg me daar toch een bordje vol...! Ik heb er geen brood naast gegeten en ondanks dat kreeg ik mijn bord nog bijna niet leeg. De rest van de middag heb ik niks meer moeten eten en 's avonds at ik ook minder dan normaal.

Ik ga graag lunchen. Regelmatig is dat met manlief voordat we ergens gaan wandelen. Als ik naar mijn vriendin ga zorgt zij altijd zelf voor onze lunch en er zijn nog een paar andere vriendinnen waar ik zo om de twee maanden mee ga lunchen. En gisteren was dat dus een keertje met een ex-collega. We hebben tweeëneenhalf uur gekletst. Er was veel te vertellen.

Afgelopen week betrapte ik een insluiper op ons erf. Ik heb er melding van gemaakt bij de politie. Omdat er niks weg was en er geen sporen van inbraak waren, dacht ik dat er verder niks met mijn melding zou gebeuren, maar ik werd toch teruggebeld. Er werden een aantal vragen gesteld en mijn melding is vastgelegd. Ik vond het maar een rare ervaring met die insluiper. Er komen wel eens vaker mensen op ons erf maar dat zijn dan geen buitenlanders en ook geen mensen die hard naar hun auto toe rennen en er als een speer vandoor gaan, als één van ons thuiskomt. Dit klopte gewoon niet.

Manlief gaat een camera plaatsen, met een bewegingsdetector, zodat we kunnen zien wie er op ons erf geweest is. Wij gaan dus anderen begluren, maar zelf worden we tegenwoordig ook begluurd want sinds twee dagen zit er een vogeltje, een vink, bij ons naar binnen te gluren. Kijk:




Het vogeltje is fit en maakt geen zieke indruk en als hij niet voor ons raam zit, dan zit hij wel in het voederhuisje of in de struik erachter. De meeste tijd zit hij zoals op de eerste foto recht naar binnen te kijken. Wel grappig.

Vanmiddag ga ik met mijn moeder naar mijn vader toe. Vanmorgen was ik om boodschappen en heb toen gelijk ook voor hun boodschappen gedaan. 

Bedankt voor jullie reacties van de afgelopen tijd en Lot ik ga die Margriet even zoeken. Er is vast wel iemand op mijn werk die hem heeft. Bedankt voor de tip.

17 opmerkingen:

  1. Weet je wat ik erg vind is dat wij steeds weer kosten moeten maken om "veilig" te zijn. Betere sloten, sloten op ramen, camera. Is toch te gek.
    Wat leuk dat de lunch zo geslaagd was. Niets fijner dat zo met een andere vrouw te kunnen kletsen he?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een naar idee, die insluiper. Ik hoop dat je je snel weer prettig voelt. Heb je het kenteken onthouden? Leuk dat de lunch zo leuk was! Gezellig zo'n vinkje, echt een cadeautje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kon het kenteken niet lezen, maar het was een witte kentekenplaat met zwarte letters, dat zag ik wel.

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Ja lief hè? Af en toe vliegt hij weg als wij of de honden te dicht bij het raam komen, maar verder zit hij daar een groot deel van de dag. We hebben dit nooit eerder meegemaakt.

      Verwijderen
  4. ach die vogel, wat schattig, en heerlijk lunchen, ik ook gister met beste vriendin, zij zit al weken thuis na een operatie, en had weinig te vertellen, maar ik klets dan wel zo 2,5 uur vol ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal vast haar goed gedaan hebben om er even uit te zijn.

      Verwijderen
  5. He gats, dat is niet tof, zo'n insluiper.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nu ook gelijk weer een stuk alerter als ik thuiskom en op geluiden 's nachts.

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. Dat is het ook, maar het gaat voor mij eigenlijk vooral om het praten, dat weer even bijkletsen met iemand.

      Verwijderen
  7. Succes met je verdere zorg voor je ouders, hoop dat er echt iets uitkomt met de tip in Mrgriet

    Vandaag was in bij dochter vlakbij Eeklo en al was het in Nederland erg slecht weer, zodra ik de grens overging werd het beter en zelfs zonnig, alleen de harde wind bleef.
    Lekker gegeten in een wat Belgisch soort cafeteria met heerlijk vers slaatje, dat is belgische voor een salade met kip en spekjes en heerlijke saus. Het was heel klein huisje waar het heel druk was met mensen die brooodjes en slaatjes kwamen halen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zeggen hier ook slaatje, ik wist niet dat het een streekwoord of Belgisch woord was, grappig.

      Gistermorgen hebben we hier veel regen gehad en 's middags zon.

      Verwijderen
  8. Best eng zo'n onbekende op je terrein die zich ook nog eens raar gedraagt... Het vinkje is dan een meer welkome gast : )

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Twee nieuwkomers : een enge onbekende en een nieuwsgierig prachtig vogeltje.
    Je eerste en derde foto zijn heel kunstig, met die regendruppels!
    Je ziet, wat regen kan altijd mooi ogen.
    Lunchkes en vooral de bijhorende babbels vind ik ook altijd heerlijk.
    Prettig WE.

    BeantwoordenVerwijderen