intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 17 februari 2019

zorg en vrije tijd

Momenteel ben ik niet zo heel erg veel online en dat komt omdat het met mijn vader niet zo heel erg lekker gaat. Hij is momenteel bedlegerig en mijn moeder kan vrijwel niks meer, dus moeten ze met van alles en nog wat geholpen worden. Ik ben de afgelopen dagen al veel bij mijn ouders geweest. Als het enigszins kan dan laat ik mijn broers en zus ook van alles doen maar ook dat is een hoop georganiseer. Ik moet hierbij wel gelijk zeggen dat mijn oudste broer, die in november nog wist te vertellen dat hij niks voor onze ouders wilde doen, zich van zijn beste kant laat zien en ook al heel veel gedaan heeft de laatste tijd. 

Ondanks alle drukte heb ik de afgelopen dagen toch nog tijd gevonden om achter mijn naaimachine te zitten en een shirtje te naaien. Uit een Knip Mode uit 2014 haalde ik het volgende patroon:


Ik heb dat model jaren geleden ook al eens gebruikt en dat shirtje dat ik destijds maakte, draag ik nu nog steeds. Maar omdat ik het nu door ga schuiven naar het stapeltje werkkleding in mijn kast, vond ik het tijd worden om een nieuwe te maken. Het stofje kocht ik bij Driessen Stoffen.


En ik vond niet alleen tijd om een shirtje te naaien. Nadat ik gisteren de halve dag bij mijn ouders geweest was, zijn manlief en ik daarna toch nog een eind wezen wandelen. Het was wel fijn om even de benen te strekken.

We liepen langs het kanaal van Gent naar Terneuzen:En we wandelden langs een grote kreek:


Manlief en ik zeiden gisteren tegen elkaar dat we al heel wat kreken gezien hebben tijdens onze wandelingen. Een kreek is veelal ontstaan door een dijkdoorbraak en door het in- en uitstromende water kon de geul erg diep worden. Nadat het gat in de dijk hersteld was, bleef het water en ontstond er een kreek.

De kreek waar we gisteren waren, was ooit een zijarm van een rivier. Deze zijarm werd in 1790 door de aanleg van een dijk gescheiden van de rivier, waardoor de kreek ontstaan is. 


Ik vond de lucht en het licht gisteren erg mooi.

Vorige week stormde het en was het steenkoud toen we gingen wandelen. Gisteren was het een aangename 14ºC en stond er geen wind. Het was erg fijn (wandel)weer.

Als het goed is, hoef ik vandaag niet naar mijn ouders toe. Vanmorgen gaat mijn jongste broer erheen en vanmiddag mijn zus. Morgen ben ik weer van de partij. Ik heb komende week vakantie en ik vrees dat het een mantelzorgvakantie gaat worden, maar op zich is het ook wel weer prettig dat ik deze week iets ruimer in mijn tijd zit en niet ook nog eens naar mijn werk moet. Er zijn deze week twee dagen dat ik echt niet kan komen opdagen en mits er niks ernstigs aan de hand is, zal ik er voor waken dat ik die dagen ook echt vrij ben. 

Vanmiddag moeten we naar een verjaardag toe en daar heb ik wel zin in. 
Ik wil je een fijne zondag wensen.19 opmerkingen:

 1. Mooi shirt heb je gemaakt. En fijn om te lezen dat je zin hebt in de verjaardag ... een goed teken. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het was gezellig, maar ik was er toch niet helemaal met mijn hoofd bij.

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je broer en zus nu meedoen in de hulp aan jullue ouders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is al een stuk verbeterd. Ik hoef het nu niet allemaal meer alleen te doen.

   Verwijderen
 3. Inderdaad heel fijn dat ze meehelpen. Veel sterkte en wat goed dat jullie toch tijd hebben/maken om te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig shirt, mooie kleur blauw. En toch lijkt het alsof jij nog het meeste regelwerk doet voor de mantelzorg voor je ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt. Het is natuurlijk wel zo dat ik het altijd gedaan heb en door mijn werk ook weet bij wie en waar ik moet zijn. En ik bemoei me graag overal mee, want dat ik het ook hoor. Ik heb nu een week vakantie en natuurlijk komt dat die anderen goed uit, want die weten dat ik er toch wel ben. Er zijn deze week twee dagen dat ik niet kan en ik heb ze dat gewoon zo verteld en ook nog eens op de groepsapp gezet. Die dagen kan ik gewoon niet en dan is het aan hun om dit op te lossen. Ze weten de reden waarom ik niet kan en dat hebben ze maar te respecteren. Mocht het nou echt helemaal verkeerd gaan met de gezondheid van mijn vader, dan zal ik er wel zijn, maar als het gaat om boterhammen smeren en andere ondersteunende werkzaamheden dan mogen zij dat doen.

   Verwijderen
 5. Sterkte hoor, met je vader. Zo verdrietig als ze aan het tobben slaan. En geniet ook nog van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent dus een beetje de spin in het web voor het regelen vd mantelzorg voor jullie ouders? Ook niks mis mee natuurlijk, iemand moet het doenWel goed dat je ook de tijd neemt om wat te naaien.
  Ik heb de Knip van Maart gekocht en ben helemaal enthousiast over 2 jurken en er staat een fijn patroon van een wijde broek in waarvoor ik afgelopen week een lap bij de kringloop tegenkwam.
  Een jurk is in de dessins en uit de voorraad al iets gekozen wat de basis wordt, nu de rest er nog bij sprokkelen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nu eenmaal een regeltante, dat gaat er niet zomaar uit.
   Leuk dat je zo enthousiast over de nieuwe Knip bent. Ik zal er op naailes eens doorbladeren.

   Verwijderen
  2. De ene jurk heeft 2 schuine banen met ander dessins en de andere een strook onderaan die taps toeloopt.
   Er staat ook een patroon in voor jurk/shirt zoals jouw bovenstaande.

   Verwijderen
 7. Wat fijn dat je broer zich behulpzaam toont zeg! En het t-shirt vind ik echt prachtig. Dat model zou ik echt zo kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte met zorgen en goed dat je buiten het zorgen ook tijd voor jezelf neemt. Heel belangrijk.

  Leuk shirtje weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik zal vandaag proberen even naar buiten te gaan, want ik zit nu inderdaad al een paar dagen binnen.

   Verwijderen
 9. Je log van gisteren weer weggehaald?
  Hoop dat je van de mooie dag hebt kunnen genieten en naar naailes bent geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond hem eigenlijk nogal negatief en ergerde me aan mijn eigen gezeur. Dus zodoende.

   Verwijderen