intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 22 februari 2019

met de meiden op stap

Eergisteren postte ik een bericht, wat ik later weer verwijderde. Het was naar mijn gevoel een best wel negatief bericht en hoe langer ik erover nadacht, hoe meer het me tegen begon te staan. Eigenlijk ben ik helemaal geen negatief mens. Nu het niet goed gaat met mijn vader en ik het daar druk mee heb, zijn er een aantal ergernissen maar die zullen er misschien altijd wel zijn. Het zij zo. Zolang ik voor mezelf maar het gevoel heb dat ik het goed doe en accepteer dat anderen niet op dezelfde manier als mij met iets omgaan, dan moet ik daar gewoon vrede mee hebben. 

Gisteren ging ik een dagje uit en dat was naar iets waar ik nog nooit geweest was, namelijk de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. Een maand geleden waren we met een aantal vriendinnen een avondje uit en toen kwam iemand met het idee om samen een dagje naar deze beurs toe te gaan. We planden een datum, kochten combinatietickets van de NS en hebben ons daarna een maand lang verheugd op deze dag.

In Amsterdam staan wij niet zomaar en daar moesten we op tijd de deur voor uit. Om zeven uur reed ik al weg omdat ik eerst een paar vriendinnen moest oppikken en om kwart over negen namen wij de trein in Goes. Met een overstap in Den Haag kwamen wij om twaalf uur in Amsterdam aan en toen was ik al vijf uur onderweg, hè.

We waren met ons zevenen en we hadden allemaal een boodschappentrolley van huis meegenomen en we waren niet de enigen met zo'n ding, want op ieder station waar mensen opstapten pikte je de beursgangers er zo uit door de trolleys die meegesleept werden. Ik vind het ondingen, maar nu heb ik er toch echt wel heel veel gemak van gehad. 

Ik vond het leuk op de Huishoudbeurs, wel druk, maar ook wel weer heel erg gezellig. Ik heb van alles geproefd en ook wel wat gekocht. Ik had al van tevoren gezegd dat ik voor sneakers wilde kijken en toevallig kwam ik er nog leuke tegen ook. Ook wilde ik een gevulde shopper van Scoupy kopen en door die aankoop was ik zeker blij met mijn boodschappentrolley, want die aankoop woog behoorlijk door. 

's Avonds om zes uur verlieten we de beurs en om half elf was ik weer thuis. Moe maar voldaan. Het was een gezellige en leuke dag geweest en ik had dit wel even nodig, denk ik. 

13 opmerkingen:

  1. Dit was een echte expeditie 😀! Heel goed bedacht om een trolley mee te nemen, geen zware tas te dragen...het is allemaal al zo overweldigend: zoveel indrukken, zoveel mensen en zoveel leuks om te bekijken. Veel plezier van je nieuwe sneakers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij zulke dingen is het weleens een nadeel om in Zeeland te wonen, zo zou ik graag
    eens naar de Handwerkbeurs in Zwolle gaan, maar de reistijd vind ik toch echt
    te lang.
    Jaren geleden ook eens naar de Huishoudbeurs geweest, vond ik ook erg leuk.
    Sterkte met je vader.
    Gr.Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maak er dan een weekendje van!
      Marijke.

      Verwijderen
    2. Zoiets is niet altijd mogelijk.
      Niet iedereen heeft daar het geld voor en niet iedereen kan makkelijk een nacht van huis weg.

      Anderhalf jaar terug ben ik in Den Bosch naar de Margriet Winterfair geweest met nog twee anderen en toen hebben we er een hotelovernachting bij gedaan. Dat was ook erg leuk en daar kijk ik ook met een goed gevoel op terug.

      Verwijderen
  3. Wat een leuke uitstap, maar inderdaad wel lang onderweg!
    In Brussel hebben we ook zoiets éénmaal per jaar: het Voedingssalon. Ik ging er vroeger vaak met mijn moeder naartoe. Als we 's avonds thuis kwamen moesten we niet meer eten want we waren helemaal voldaan van alles wat we konden proeven. Enkele jaren geleden nog eens terug geweest met mijn man en van proevertjes was er totaal geen sprake meer. Misschien moesten we volgend jaar maar eens in Amsterdam gaan kijken ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is een flinke reis voor jou naar Amsterdam zeg! Ik ben 1 keer op de Huishoudbeurs geweest, maar vond het toen vooral heel erg druk. Maar ik hoor vaak dat het heel leuk kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vroeger toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik elk jaar. Heerlijk vond ik het. Toen ik in de polder ging wonen ging ik af en toe eens, maar vond ik het eigenlijk zo tegenvallen. Ik begon het te druk te vinden en ergerde me aan alle mensen die voor een gratis dingetje aan het dringen waren. Ik ben nu denk ik 10 jaar niet meer geweest. Misschien ga ik het ooit wel weer eens proberen. Als ik genoeg enthousiaste verhalen hoor. Heerlijk dat jij je dagje uit hebt gehad. Een lange dag zeg! Maar het lijkt me wel heerlijk om weer op terug te kijken als het zo gezellig is geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ongeveer hetzelfde had ik ook willen schrijven als oud-Amsterdamse, we woonden op loopafstand, maar toen waren er nog geen handige boodschappentrolley.

      Verwijderen
  6. Fijn om er een hele dag helemaal uit te zijn en even niet aan alle zorgen om je vader te hoeven denken (en doen) en dan ook nog met vriendinnen. Ja, die truttige trolleys zijn heel handig zodat je niet van die lange armen krijgt van alle spullen. En in de avond helemaal doodmoe thuiskomt. Ik trek het momenteel niet; te veel mensen en te druk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke dag maar wat ‘n reistijd! Ik woon in Drenthe en ben binnen 3 uur in Amsterdam (met de auto naar ‘n station en dan op de trein). Nouja, jullie hebben genoten en dat is het belangrijkste!
    Sterkte met je ouders!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kom uit België en doe nog beter! Met de auto naar Roosendaal (20 min.), dan nog anderhalf uur treinen.

      Verwijderen
  8. Ik schrik van je reistijden jeetje wat lang .Maar gelukkig heb je een fijne dag gehad en daar gaat het om .
    Goed weekend ,Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo hé, wat een reis. Ik ben heeeeeeeeel lang geleden 'ns naar de huishoudbeurs geweest. Vond het toen ook best leuk.

    BeantwoordenVerwijderen