intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 4 februari 2019

lekker zomers

In deze tijd van het jaar begin ik met het naaien van voorjaars- en zomerkleding. Als het over een tijdje mooi weer en warmer wordt, dan zal ik meer buiten dan binnen te vinden zijn en daardoor minder tijd hebben om achter de naaimachine te zitten. Het is daarom wel handig om alvast een beetje voor te werken.

Afgelopen weekend bladerde ik een paar naaitijdschriften uit mijn voorraad door en in deze Simplicity uit 2016:


zag ik dit model staan:


En die wilde ik best wel maken, alleen twijfelde ik over de maat. Volgens de maattabel moest ik het patroon namelijk twee maten groter nemen dan mijn confectiemaat en omdat in dit tijdschrift de naadwaarde al in de patronen zit, is nauwkeurig nameten van de patroondelen ook best wel lastig. Ik besloot daarom om eerst maar eens een proefmodel te maken van een lapje stof dat ik eigenlijk niet zo heel erg mooi vond. Ik had deze stof gekocht om een vest mee te voeren, maar koos daar toen uiteindelijk toch een andere stof voor. 

Mijn voorgevoel over de maat bleek te kloppen en de top was te wijd, maar gelukkig kon ik het op de middenvoor- en achternaad makkelijk innemen, zodat de halslijn daarna ook mooi op mijn hals aansloot. En terwijl ik aan het topje bezig was en het tussendoor af en toe paste begon ik het stofje gewoon steeds leuker te vinden. En dat kwam denk ik ook door het model: als ik het op een strakke spijkerbroek draag staat het namelijk best wel stoer.


Ik weet niet meer precies wat voor soort stof het is, maar het is in elk geval licht spul. Het hemdje kan daardoor zomaar eens handig zijn om in een koffer mee op reis te nemen, omdat het zo weinig weegt.

Mocht ik dit model nog eens willen maken, dan weet ik dat ik een kleinere maat moet nemen. En dat geldt misschien ook wel voor andere modellen uit dit tijdschrift. 

6 opmerkingen:

  1. Leuk en inderdaad lekker zonnige mode alvast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is inderdaad leuk stofje, ook mooi op zwarte kokerrok

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik nam vroeger wel eens mijn naaimachine mee de tuin in ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat deed ik vroeger wel met de borduurmachine, daar moest ik af en toe alleen maar een klos garen van te vervangen en voor de rest deed de machine het werk. Maar mijn naaimachine en lockmachine zet ik eigenlijk nooit buiten want ik vind het niet prettig werken aan de tuintafel, maar als ik iets op de hand moet doen dan doe ik dat ook wel buiten.

      Verwijderen