intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 1 februari 2019

februari

Eind oktober schreef ik over de vier moeilijke maanden die eraan kwamen: klik! 
We beginnen nu aan de vierde en gelijk ook de moeilijkste maand: februari.
Onze Jus is in februari overleden, twee jaar geleden alweer. En het duurt nog eventjes voordat het zover is, maar ik zit er nu al tegen aan te hikken. Meer dan anders haal ik herinneringen op. Ik denk aan die laatste weken en die laatste dagen en aan de dingen die we deden en aan wat Jus altijd zei. 

We waren een gelukkig gezin, een echte viereenheid, tot het moment dat het zo gruwelijk misging. Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat Jus gelukkig was. Het ging hem echt voor de wind. En alles was gewoon goed.

Een paar weken geleden kregen we een cadeau van iemand, een schilderij:


Hierop zie je Jus. Hij was negen jaar toen we de foto met de vlieger, waar het schilderij van nageschilderd is, maakten. Hij was nog jong, maar het is hem helemaal. Dat haar, die polsen... Het is het kind waar we zoveel van hielden, het kind dat niet ouder dan zeventien jaar mocht worden en het kind dat zo vreselijk gemist wordt.

We vinden het trouwens heel erg bijzonder en lief dat iemand dit schilderij voor ons gemaakt heeft. De foto met de vlieger plaatste ik in november op Facebook, op de geboortedag van Jus en de schilder besloot om speciaal voor ons dit schilderij te maken. Het was een enorme verrassing voor ons.

Hoe we de sterfdag van Jus in gaan vullen weten we nog niet precies. Vorig jaar hadden we van tevoren aangegeven dat iedereen, die daar behoefte aan had, welkom was op die dag. We hebben toen ook echt de hele dag aanloop gehad. Maar dit jaar willen we dat eigenlijk niet en misschien laten we de dag wel gewoon in alle rust voorbij gaan, of gaan we wandelen ofzo. Manlief en ik zullen vrij zijn, zoonlief niet want die heeft een belangrijk gesprek op zijn werk en met zijn school. En hij moet ook gewoon doen waar hij zich het beste bij voelt, dat kunnen wij niet voor hem bepalen.

Nou februari, we gaan eraan beginnen...
Dat het maar snel maart mag zijn. 

12 opmerkingen:

  1. Wat een superlief gebaar, dat schilderij! Ik vind het een prachtige afbeelding. Mijn hart gaat naar je uit... Weet dat ik met je meeleef.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is nou echt een geschenk. Prachtig. en verder denk ik aan jullie en wens je sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lief dat iemand zoiets moois voor jullie heeft gemaakt .Ik wens jullie veel sterkte
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie herinnering. Sterkte weer deze maand. Als we de weerspreuken mogen geloven krijgen we in februari al twee mooie lentedagen ... iets om naar uit te kijken, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ‘n prachtig schilderij! Dat jullie zoon gelukkig was kan ik zien aan zijn houding, de manier waarop hij naar de vlieger kijkt. Sterkte, deze maand, elke maand!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank jullie wel voor de lieve reacties.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooi kado. Die gever/maker snapt jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het schilderij is prachtig. Maar wat een verschrikkelijk moeilijke maand gaan jullie tegemoet. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het schilderij is prachtig, maar wat een maand komt er aan. Niet te bevatten voor een buitenstaander. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schitterend cadeau gaf de schilder jullie! Gelukkig is februari de kortste maand van het jaar, ik hoop voor jullie dat hij razendsnel voorbij is!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het schilderij geweldig. Zo mooi. Soms weet ik niet wat ik moet zeggen behalve heel veel sterkte. Want wat lijkt het mij moeilijk. Niet te bevatten. Zoveel verdriet. Hoe ga je verder? Hoe kom je de dagen door? En dan deze maand.
    Weet dat ik aan je denk. Aan jullie denk. En nogmaals heel veel sterkte.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hartelijk bedankt voor al jullie lieve reacties.

    BeantwoordenVerwijderen