intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 24 januari 2019

wild


Het was gisteren halverwege de middag en al flink aan het dooien, toen ik bovenstaande foto van Herrie de Herdershond maakte. De dikke laag sneeuw die gisteren overal bovenop lag, was toen al behoorlijk geslonken. Net als de dag ervoor heb ik de stoep en de oprit geveegd en zout gestrooid, zodat wij en ook de kranten- en postbezorgers veilig gebruik kunnen maken van de oprit. Wij wonen namelijk onder aan een lage dijk en de oprit loopt ietwat schuin en als het glad is wordt gebruik daarvan maken lastig.

Aan het eind van de middag zat deze knapperd in de tuin:


De dag ervoor zat een groene specht ijverig te spitten in de sneeuw, maar die liet zich niet fotograferen, deze fazant wel. Hij hield me goed in de gaten, hoor: bij de minste of geringste beweging die ik maakte rende hij weg. Hij is ook een keer weggevlogen, maar later was hij toch weer terug in de tuin.

Wij wonen ruim vijfentwintig jaar in het buitengebied en we hebben wel vaker wild in de tuin, maar ik blijf het bijzonder vinden. We hebben ook wel ontsnapte koeien en schapen in de tuin gehad. 

Toen ik gisteren naar mijn werk reed, was het aan het sneeuwen en harder dan 40 km (op de rechte stukken) durfde ik toch echt niet te rijden. Iemand anders durfde dat wel, want ik werd toch nog door een busje ingehaald. Op het werk vertelde een collega, die ook met de auto moest komen, dat ze echt bang geweest was onderweg, omdat het zo slecht was om te rijden. Maar ook zei ze dat iemand die achter haar reed met zijn lichten aan het seinen geweest was, omdat deze haar blijkbaar te langzaam vond rijden. Ze had zich gelukkig niet op laten jutten. Als het van dit slechte weer is dan moet je er als weggebruiker maar rekening mee houden dat anderen het eng vinden en zelf maar eerder van huis vertrekken. En ik snap best dat er mensen zijn die misschien echt naar een spoedgeval moeten, maar dan nog kun je niet van een ander verwachten dat die daarvoor halsbrekende toeren moet gaan uithalen.

Vandaag ben ik vrij en ga ik lunchen met een paar collega's. Ik heb er zin in.

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen.

12 opmerkingen:

  1. Ja, dat rekening houden met elkaar in het verkeer is me wat... Bij ons ook regelmatig die vlak achter je gaan zitten met licht aan, terwijl je toch echt niet harder dan 60 km mag op de weg waaraan wij wonen. Het is een kunst om rustig te blijven.
    Wat een mooie hond! Is die van jullie? Fijn hè om in een buitengebied te wonen...
    Wij genieten daar ook erg van, en soms denken we dat we het eerder hadden moeten doen!
    Fijne dag gewenst...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is één van onze honden. We hebben we twee.


      Ik vind het ook fijn om in het buitengebied te wonen. De rust en de ruimte zijn heerlijk.

      Verwijderen
  2. Mooie sneeuwfoto en die fazant, die zie je hier niet zomaar. Mooi ook dat je daar oog voor hebt. Geniet van je lunch!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de voortuin heb ik een voederboom en er valt altijd veel zaad op de grond, regelmatig komen er 2 vrouwtjes en 1 mannetjes fazant langs. In juni-augustus zien we ook regelmatig reetjes in het landgoedje aan de overkant, dat vinden we ook zo bijzonder.
    Het is heerlijk om in buitengebied te wonen na 24 Amsterdam en 40 Den Haag. De meeste mensen begrepen niet zo goed dat ik dat deed als "stadsmeisje"

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Reeën hebben we hier niet. Een tijd terug hebben hier wel twee edelherten gelopen, maar die waren waarschijnlijk ergens ontsnapt. Soms zie ik wel eens een vos als ik 's avonds in de auto zit en tegenwoordig is het ook net of er meer uilen dan vroeger zijn.

      Verwijderen
  4. Wat een prachtige hond ,is de andere ook een Herder ? Wat zou ik graag zo'n lieve grote hond hebben .Het lijkt me heerlijk om buiten te wonen en veel ruimte te hebben .Het lijkt me nu zeker best eng om auto te rijden en zeker met vervelende mensen op de weg
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze andere hond is een kruising en dat is ook een grote hond. Die herder hebben we van iemand gekregen die er niet meer voor kon zorgen en het is de eerste echte rashond die we hebben. Alle andere honden die we gehad hebben waren kruisingen.

      Verwijderen
  5. Ik kom zo af en toe tijdens het wandelen fazanten tegen. Meestal net wanneer de batterij van mijn telefoon leeg is, of mijn iPhone het te koud vindt om nog langer uit mijn broekzak gehaald te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En die beesten zijn ook nog eens vliegensvlug, dus moet je ook nog eens snel zijn.

      Verwijderen
  6. Prachtige foto's! En wat een mooie hond. Het lijkt mij geweldig om in een buitengebied te wonen. Hubbie is meer een stadsmens.
    En het was inderdaad erg glad buiten. Ik was naar onze zoon en op de terugweg lag er veel sneeuw. Glibberend en glijdend kwam ik thuis. Bang ben ik niet met dit weer. Ik pas mijn snelheid aan, houd afstand en heb kijk goed uit.
    Dankzij Hubbie heb ik met dit weer leren rijden.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook niet bang, maar ik hoop hier in de polder toch altijd dat ik geen andere auto tegenkom. De wegen zijn smal en ik rij vanaf huis op een dijk waar het aan de kant naar beneden schuin afloopt naar een sloot. Ik hoop toch nooit naar beneden te glijden met mijn auto.

      Verwijderen