intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 28 januari 2019

lunchdoosje

Het is alweer eventjes geleden dat ik in het grote Zweedse woonwarenhuis was. Ik wilde toen voor een paar dingen kijken en op mijn lijstje stonden onder andere 'doosjes'. Naar mijn werk neem ik altijd salade mee, maar ik hou graag mijn sla en bepaalde rauwkost en andere dingen gescheiden, totdat ik het ga opeten want dan pas meng ik alles door elkaar. Ik nam altijd een groot doosje mee waar de sla inging en in een klein doosje ging de rest. Omdat ik maar één zo een klein doosjes had, kon ik altijd minder meenemen dan ik eigenlijk wilde. En daarom wilde ik bij het woonwarenhuis kijken, of ze toevallig kleine doosjes verkochten.

Ik zocht en ik vond iets veel beters: lunchdozen met losse inzetten. Ik kocht de kleine variant en ik vind het eigenlijk wel een superhandige doos voor mijn salade.Op de foto's zie je wat ik vandaag mee naar mijn werk nam:
In het grote diepe vak zit ijsbergsla, paprika, snacktomaatjes en een klein potje met dressing.
In het kleine diepe vak zit geraspte wortel, courgette en pastinaak.
In het kleine verdeelde vakje zitten kaasblokjes (soort feta).

Ik rasp en snij gewoon alles zelf en koop geen kant en klare zakken gewassen sla of rauwkost.

In een ander doosje gaat een zelfgebakken boterham besmeerd met halvarine en daar gaat ook een (kinder)bestek in waar ik mijn salade mee opeet. En vandaag had ik ook nog eens een flesje (Tupperware) met smoothie mee en als ik dat niet mee heb, pak ik gewoon koffie of thee op mijn werk.

Ik ben blij dat ik dit lunchdoosje gevonden heb, want voor mij werkt dit perfect. Er is geen gedoe meer met allemaal losse doosjes en dekseltjes en als het afgewassen is gaat het doosje in elkaar gezet de la in, zodat alles netjes bij elkaar blijft.

12 opmerkingen:

 1. Super fijn om mee te nemen, daar ga ik ook eens naar kijken als ik dat Zweedse warenhuis bezoek. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er al feestelijk uit en het blijft allemaal lekker knapperig zo. Ik nam ook altijd alles apart mee. Hoort dat potje voor de dressing ook bij het lunchdoosje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat potje hoort er niet bij. Ik heb ooit bij de Wibra van die potjes gekocht, die lagen toen bij de knutselspullen. Het is al een paar jaar geleden dat ik die kocht en ik weet niet of ze die nog hebben.

   Verwijderen
 3. Toen ik nog werkte had ik ook iets dergelijks. Mijn collega's waren altijd jaloers als ik roerei en gerookte kip in mijn bakjes had, dat was mijn favoriete lunch, Ook soep in thermosfles ging vaak mee en natuurlijk regelmatig salades. Veel lekkerder dan belegde boterhammen in zakjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem eigenlijk alleen maar salade en een boterham mee naar mijn werk. Ik varieer wel met de rauwkost. Als ik thuis ben eet ik tussen de middag salade of soep, net waar ik zin in heb.

   Verwijderen
 4. dat ziet er goed uit. Maak je dat in de ochtend klaar of te avond te voren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik de avond ervoor. Over de geraspte groente doe ik wel altijd een beetje azijn met een smaakje, zoals appelazijn of druivenazijn.

   Verwijderen
 5. Wat een leuke doosjes. Daar ga ik zeker ook eens voor kijken. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi doosje. Maar lekt t nietvan t ene bakje naar t andere. Daar zijn nogalwat bakjes van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot nu toe is dat nog nooit gebeurd, maar ik zorg er wel voor dat ik het lunchdoosje recht vervoer en laat het niet op zijn kant staan.

   Verwijderen