intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 5 januari 2019

iets vieren

Dit jaar is het twee jaar geleden dat Jus overleden is. Sinds zijn overlijden vierden manlief en onze oudste zoon twee keer hun verjaardag. Van tevoren vroeg ik of ze het wilden vieren en manlief zei steevast ja en voor oudste maakte het niet uit en hij liet het aan ons over of we familie zouden uitnodigen, wat we vervolgens ook deden. Wel vierden we zijn verjaardag op een later tijdstip in het jaar omdat hij zes dagen na de sterfdag van Jus jarig is.

Mijn verjaardag werd één keer gevierd en eerlijk gezegd had dat voor mij niet gehoeven, maar omdat mijn verjaardag bijna samenviel met het vijfentwintig jarig samenwoonjubileum van manlief en mij, vierden we dat tegelijkertijd. 

Nog een paar weekjes en dan ben ik jarig en na lang twijfelen en praten met manlief, mijn buurvrouw (die al jong haar man verloor) en mijn oudste broer, heb ik besloten om het niet te houden. Ik heb er gewoon geen zin in en ik zie het ook helemaal niet zitten. Ik hoef geen feest en ik hoef geen cadeaus. Het enige wat ik wil is rust. 

Ik heb gisteren iedereen hierover geïnformeerd en ze snappen het wel, hoewel een enkeling zei dat ze het jammer vond. Een ander schreef dat ik naar mezelf moet kijken en moet doen wat voor mij goed voelt. En zo is het: als ik het zou houden dan zou het voor anderen zijn en niet voor mezelf.

Ik ben blij dat ik het zo ga doen, wat anderen er misschien ook van denken. Voor mij is mijn verjaardag niet langer meer een feestdag. En ik wil gerust andere verjaardagen vieren, maar die van mij niet. Misschien later wel weer, maar nu niet.

9 opmerkingen:

  1. Je moet doen wat voor jou goed voelt. Zijn anderen daar niet mee akkoord, dan is dat maar zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is Jouw verJAAR dag. En je moet doen wat voor jou goed voelt. Het is geen feestje meer maar wel een dag voor je zelf om te gedenken dat jij een jaar ouder wordt. En als jij op zo'n dag langs het strand wil lopen of liever op een plek bent waar niemand je feliciteerd dan is dat toch goed. Jouw dag. En als anderen het jammer vinden. ... Jammer dan!
    Ik geef je groot gelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is jouw keuze. Doen wat goed voelt. Misschien met je man ergens heen gaan om het toch een beetje te vieren al zie je het misschien niet zo. Ik wens je toch een fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is jouw gevoel en jouw keuze en het is fijn als anderen dat kunnen begrijpen .Misschien ooit maar dat zie je later dan wel.Alles op een tijd die voor jou goed voelt
    Lieve gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is jouw verjaardag, en jij beslist of en hoe die gevierd wordt! Hetzelfde geldt voor je man en je zoon, zij bepalen wat en hoe zij het willen op hun verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed van je dat je ook nu weer voor jezelf kiest. Als mensen willen laten zien hoe blij ze met je zijn hebben ze nog 364 andere dagen. En wie weet sta je er een andere keer anders in. Of niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is jouw verjaardag en jouw beslissing. En je moet doen waar jij je goed bij voelt, niet wat een ander zou willen dat je deed.
    Misschien samen met je man een mooie wandeling maken, ergens wat drinken of gewoon erbij stil staan dat er nog zoveel verdriet is. En dat mag. Dikke knuffel.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goed om voor jezelf te kiezen! Vul de dag in zoals jij het wilt met wat dan ook...of met niets!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vier mijn verjaardag al jaren niet meer op de geijkte wijze. Dit jaar, het eerste jaar als wees (ik weet het, ik ben 56 dus mag niet mopperen, heb lang van hen mogen genieten), zat ik met mijn handen in het haar. Via een website voor alleenstaande ouders (waar ik al jaren lid van ben) heb ik tijdens de sinterklaas veiling (ten behoeve van de aanschaf van cadeautjes voor leden die het financieel niet breed hebben) een etentje geveild. Op mijn verjaardag. Maar dat had ik er niet bij gezet. Heerlijke middag/avond met drie lieverds gehad. Zonder lading. Voelde goed.
    Nu is jouw situatie volledig anders... Maar ik weet als geen ander dat het er vooral om gaat dat je doet wat voor jou goed voelt. Kiezen voor jezelf heet dat. X

    BeantwoordenVerwijderen