intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 3 december 2018

vooruit werken

Het is misschien wel wat vroeg om het al over kerstkaarten te hebben, maar ik doe het toch. Ik ben altijd al gek op kerstkaarten geweest. Ik vind het leuk om ze te versturen en ik vind het leuk om ze te ontvangen. Zoveel als vroeger verstuur ik er niet meer, want in de loop der jaren heb ik verschillende mensen van mijn lijstje geschrapt omdat ik daar niet meer mee omga of omdat ze overleden zijn, maar ondanks dat kom ik altijd nog op iets van 50 kaarten die ik verstuur/uitdeel. En de mensen waar ik minder contact mee heb, stuur ik wel een kerstgroet via facebook of whatsapp. 

Natuurlijk overleed vorig jaar onze Jus en ik kon me voorstellen dat anderen er misschien best wel moeite mee konden hebben om een kerstkaartje naar ons te sturen. Zelf stond ik ook meerdere malen voor een zelfde soort dilemma en toen wist ik eigenlijk niet waar ik goed aan zou doen. Om het voor anderen wat makkelijker te maken, verstuurde ik daarom vorig jaar mijn kerstkaarten al vrij vroeg. Want ook al hadden wij een rotjaar en ging het met ons niet goed, ik wilde anderen daarom wél fijne feestdagen toewensen. En op deze manier zouden anderen het misschien niet lastig vinden om ons een kaartje te sturen.

Vorig jaar was het schrijven van de kerstkaarten vreselijk frustrerend. In plaats van vier namen, moest ik drie namen op de kaarten schrijven en natuurlijk was ik een paar keer mis en schreef ik automatisch toch Jus erbij. 

We zijn nu een jaar verder en het schrijven van de kerstkaarten zal minder pijnlijk zijn dan vorig jaar, maar ik wilde het dit jaar toch anders doen. Ik had kunnen kiezen voor etiketten met onze namen erop, maar ik kwam eigenlijk op een ander idee. Van internet plukte ik een paar kerstplaatjes die ik leuk vond en daaruit liet ik manlief er één kiezen, vervolgens maakte ik er een tekst op en daarna liet ik ze bij een fotocentrale afdrukken. 

Sorry hoor, maar ik heb onze namen even afgedekt.
Ik vind ze best wel leuk geworden! En het is weer eens iets anders. Het enige wat ik nu nog moet doen is de enveloppen schrijven, maar dat vind ik niet erg om te doen.

7 opmerkingen:

 1. Mooie kaarten en een goede oplossing v.w.b. jullie namen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je het toch hebt gedaan en doet. Leuke kaart

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!
  Je maakt zelf zo'n mooie foto's. Daar zou je net hetzelfde mee kunnen doen (heb ik enkele jaren geleden gedaan).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb wel foto's van in de sneeuw maar ik vond ze wat saai en ik had zin in iets fleurigers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook jaren lang veel gestuurd, ik maakte ze op het einde zelf trouwens. Maar ik ben er mee gestopt. Ik ben tijdens de feestdagen meestal toch niet in het land en ik heb er gewoon geen zin meer in. Maar ik krijg ze nog altijd graag zenne ;) !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelfs in zoiets denk je aan anderen! Omdat je wist dat het voor anderen lastig kon zijn, of ze nu wel of niet een kerstkaart zouden sturen, stuurde je ze vorig jaar extra vroeg. Het geeft aan wat een mooi mens je toch bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ze hartstikke leuk. Vorig jaar geen kerstkaarten verstuurd omdat mijn man toen ineens in het ziekenhuis belandde en het er toen niet meer van kwam. Maar eigenlijk was ik toch al een beetje van plan om ermee te stoppen, dus dat doe ik dit jaar maar denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen