intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 30 december 2018

mijn wandeljaar

Op 7 januari maakte ik mijn eerste wandeling van 2018 en vandaag de laatste. De eerste was ik alleen en vandaag liepen manlief en ik samen. We moesten in België, net over de grens zijn en we besloten dit te combineren met een wandeling. Het was er mooi weer voor: droog en 10ºC en vrijwel geen wind. En we waren niet de enigen die van dit mooie weer profiteerden, want we kwamen verschillende andere wandelaars tegen.


Het gebied waar we waren, bestaat uit verschillende kreken die eeuwen geleden gevormd zijn door de Westerschelde. Op onderstaande foto zie je de Vrouwkenshoekkreek:


En de kreek hieronder is de Blokkreek:


Je kan zien dat het niet waaide, want het water is helemaal glad.



Het is goed te zien dat het winter is aan de kale bomen en de kale akkers.


Een knotwilg, die nog niet zo lang geleden geknot is:



Het was een fijn rondje om te lopen.

Hoeveel kilometers zal ik dit jaar gewandeld hebben? Ik heb geen idee, maar het zijn er honderden. Mijn streven is om iedere week minimaal 12 km te lopen en daarmee kom ik al op 624 km in een heel jaar. Maar ik loop eigenlijk veel meer dan die wekelijkse 12 km. Vaak maak ik langere wandelingen en tijdens vakanties loop ik rond de 40 km in een week. Ik hou mijn wandelingen bij in Geotracker, dus ik zou het kunnen uitrekenen, alleen mis ik een aantal wandelingen doordat mijn gps het niet altijd doet. Toen ik van de zomer een nieuwe telefoon aanschafte raakte ik ook een aantal wandelingen kwijt. Maar goed, het hoeft ook eigenlijk helemaal niet om aantallen te gaan. Voornamer is dat we er plezier in hebben, in beweging zijn en vit D opnemen. 

14 opmerkingen:

  1. Wandelen vond ik altijd heerlijk, helaas kan ik door artrose en daardoor een pen in voet niet verder dan 1 km ongeveer. Fietsen (op driewieler) heb ik 3 jaar met hond gedaan, maar helaas is hond daar nu te oud voor en lopen we dus samen de 1 km per dag, gelukkig kan ik alle kanten op.
    Het is zo heerlijk de wind in je haren te voelen en je hoofd leeg te maken en iets bijzonders is er altijd wel te zien en voor hond te ruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat het niet meer gaat, toch zeker als je het graag deed. Voor mij geldt hetzelfde als voor jou: mijn hoofd leegmaken.

      Verwijderen
  2. Ik ben geen wandelaar. Ik fiets liever en mijn kilometers houd ik bij in Strava (mijn wandelkilometers ook trouwens). Ik vind het wel leuk om aan het einde van het jaar te zien hoe 'sportief' ik geweest ben en die cijfertjes stimuleren me ook om vaker de fiets of de benenwagen te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kijk ook altijd gelijk terug (op Geotracker dan) hoe lang ik gewandeld heb en hoe snel. En ik schrijf er ook altijd bij waar ik geweest ben. Soms zoek ik weleens iets terug, dan praten we ergens over en wil ik zien wanneer ik daar geweest ben.
      Ik ben trouwens niet echt een fietser. Ik fiets wel en ook regelmatig, maar mijn voorkeur gaat uit naar wandelen. Maar het is allebei goed om te doen en fijn om buiten te zijn.

      Verwijderen
  3. Ik wandel ook heel veel. Vandaag nog een rondje van bijna 7 kilometer gedaan hier in het dorp. Jammer dat het zo miezerde. Ik houd het bij via runtastic, daar zit ook een wandelfunctie op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hielden het gelukkig droog vandaag. Mocht geotracker steeds problemen blijven geven dan kan ik dat of Strava (zoals Myriam doet) eens proberen.

      Verwijderen
  4. Ik wandel veel te weinig weer. Maar wordt altijd wel blij als ik jouw blogjes lees over je mooie wandelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wandel soms met een vriendin, soms met mijn zus en vaak met mijn man. Wandelen is heerlijk, door veel te wandelen heb ik mijn dosis antidepressivum kunnen verminderen!
    Je blogs over jullie wandelingen lees ik graag en ik geniet van de foto’s!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Ik loop met mijn man, met een vriendin of alleen. Ik zie het ook wel een beetje als therapie en alle artsen waar tegen ik zeg dat ik wandel, drukken me op mijn hart dat ik vooral moet blijven wandelen. Maar dat was ik eigenlijk toch al van plan.

      Verwijderen
  6. En zo wandel je gewoon 2019 in. Goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wandel in gedachten graag weer met je mee.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen