intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 6 december 2018

lijf en leden

De reiger hing nog twee dagen in onze tuin rond en vandaag hebben we hem niet meer gezien. 

Afgelopen week maakte ik weer een ritje met mijn moeder naar de tandarts toe. Haar nieuwe gebit deed op twee plaatsen pijn en dat is nu bijgewerkt. Het voelde gelijk een heel stuk beter, zei ze. Zelf had ze het nog een week aan willen zien, maar dat mocht niet van mij, want ik denk niet dat het door te wachten verbeterd zou zijn.

Vandaag moest ik naar de huisarts en hij heeft mijn slaapmedicatie verlengd. Tot nu toe moest ik iedere tien weken terugkomen om over de medicatie te praten en om een babbeltje te maken, nu wordt dat pas over vijftien weken. Ik ga op een gezonde manier met de slaapmedicatie om, op een manier waardoor ik er niet aan verslaafd kan raken en daarom mag ik het blijven gebruiken. Hiephoi! Af en toe een hele nacht doorslapen en dan ook nog eens een uur of acht elkaar is zóóó lekker!

Twee weken geleden was ik bij de internist op controle voor mijn darmen. De vorige keer was er iets met mijn lever niet goed en gelukkig was nu alles weer normaal. De waarde van vitamine D in mijn bloed is sinds jaren niet zo goed geweest als nu. Waar al dat wandelen en een mooie zomer al niet goed voor zijn! Ik moet minderen met de medicatie, want een te veel aan vitamine D is ook weer niet goed.

En hoe gaat het verder met mij? Ik ben deze week erg moe. Maandag werkte ik vier uur, dinsdag ging ik met mijn moeder naar de tandarts en 's avonds naar naailes, woensdag werkte ik ook vier uur en daarna ging ik om boodschappen en 's middags was ik helemaal op. Vandaag heb ik ook niet veel gedaan. Ik moest naar de huisarts en de rest van de dag heb ik een beetje rond gehangen.

De huisarts wilde graag weten of ik nog depressief ben en dat ben ik niet, maar op een dag als vandaag voel ik wel dat ik een terugval heb. Toch zijn er gelukkig meer dagen dat ik me goed voel dan dat ik me slecht voel en daar ben ik erg blij om. Ik moet er heel erg op letten dat ik niet te veel doe en niet teveel prikkels krijg en dat valt niet altijd mee en is ook niet altijd te voorkomen.

Morgen moet ik vier uurtjes werken en tussendoor heb ik mijn jaargesprek, maar daar verwacht ik niet al teveel van. Ik werk nog maar vijf weken in mijn huidige team, dus het zal er wel meer over gaan hoe het me deze weken vergaan is, denk ik. En van het weekend gaan manlief en ik winkelen. Ik weet alleen nog niet waar (Gent, Antwerpen, Rotterdam) en ook niet welke dag. Is het naar België dan wordt het zaterdag en naar Rotterdam kan ook op zondag. Of misschien wordt het wel heel iets anders. Ik verwacht niet dat we gaan wandelen, want er wordt niet echt mooi weer verwacht. Maar ik heb wel zin om te gaan winkelen en om samen met manlief ergens iets te gaan eten. En waar ik voor ga kijken? Sokken, spaghettihemdjes en broeken. De rest maak ik zelf wel :-)

4 opmerkingen:

  1. In Antwerpen zijn de winkels deze zondag ook open hoor. Het is het openingsweekend van Winter in Antwerpen. En verder nog alle zondagen van december. Veel shop- en eetplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel plezier, waar jullie ook heengaan! Je kunt zo goed naaien, maak je zelf je broeken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik heb net een spijkerbroek genaaid, maar ik heb me voorgenomen dat het nu wel de laatste keer was dat ik een spijkerbroek gemaakt heb. Zelfgemaakte spijkerbroeken zijn namelijk nooit naar mijn zin. Wat ik wel blijf maken zijn de wat wijdere broeken van tricot, die draag ik zomers graag op wat koudere dagen of 's avonds.

      Verwijderen