intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 11 november 2018

veel bekijks

Nadat we gisteren een enorm moeilijke dag hadden, konden we vandaag wel wat frisse lucht gebruiken. We gingen in de buurt wandelen en toen we van huis weg reden, zou het volgens mijn weerapp gaan regenen. Ik trok voor de zekerheid maar een jas met een capuchon aan. Verder nam ik alleen maar mijn telefoon en mijn rijbewijs mee en meer niet. De foto's nam ik met mijn telefoon.
Lange tijd bleef het bewolkt, maar naarmate we verder liepen, werd het steeds lichter en brak de zon af en toe door. Die beloofde regen kwam gelukkig niet.


We hadden onderweg best wel veel bekijks:


Al die beesten vonden die twee wandelaars maar wat interessant!

Het was fijn om even uit te waaien en we knapten ervan op. 

Gisteren stonden we stil bij de geboortedag van Jus. We hadden lieve mensen om ons heen en het is voor ons goed om dit samen met anderen te beleven en om het verdriet te kunnen delen.

Ik krijg trouwens regelmatig als reactie, dat men niet altijd weet hoe te reageren op mijn verdriet. Wat moet je tegen iemand zeggen die iets ergs meegemaakt heeft en veel verdriet heeft? Ik zal gelijk maar zeggen, dat ik ook niet altijd weet wat ik tegen anderen moet zeggen die het moeilijk hebben. Daarom reageer ik zelf heel vaak gewoon met 'sterkte' ergens op of  'heel veel sterkte'. Ik vind zelf namelijk dat juist dat 'sterkte' gewoon heel erg op zijn plaats is als iemand het moeilijk heeft.

De nieuwe week is weer begonnen. Het wordt een drukke week waarin ik twee hele leuke afspraken heb, maar daarover later meer.

5 opmerkingen:

 1. Ik had dit weekend even geen blogs gelezen, lees nu net pas over jullie zware dag gisteren. Wat mooi dat Jus zijn vrienden die dag bij jullie kwamen om hem te herdenken, en later de familieleden hetzelfde deden. Het maakt het verdriet niet minder, maar het is mooi dat jullie zo'n dag steun krijgen van anderen die ook van hem hielden. Gedeelde smart is niet halve smart, maar beter dan smart die je niet delen kunt. Ik denk dat het wat jullie betreft best vast 2 januari mag zijn, dan gaan we weer allemaal "gewoon" doen in plaats van al die feestelijkheden. Heel veel sterkte voor de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed van jullie om er even uit te gaan na zo'n dag als gisteren .Het is gewoon moeilijk om te reageren op een blog als dat van gisteren over jullie herdenking aan Jus .En als woorden tekort schieten is sterkte wensen de enige optie soms ,bang om met verkeerde woorden hoe goed bedoeld ook te kwetsen
  lieve groet Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naar buiten, een stuk lopen... het is altijd weer goed om te doen en het doet een mens goed ook!
  Ik laat mensen met verdriet het liefst hun verhaal vertellen en probeer naast hen te gaan staan, ook in mijn opmerkingen. Soms vraag ik door, soms hoef je alleen maar te knikken... Je kunt het niet oplossen en je kunt het ook niet beter maken...
  Maar als je op een blog reageert, is het toch anders. Ook lastiger vind ik...omdat je elkaar niet ziet en niet kan voelen hoe het over komt..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap die bekijks wel. Die beesten hadden ook gezien dat het zou gaan regenen. Dan zie je normaal geen mens op straat. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen