intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 29-01-2019) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 9 november 2018

herdenken

We zaten op het werk aan de koffie en er werd over verjaardagen gepraat: een collega had gisteren de verjaardag van haar dochter gevierd die 27 geworden was. De zoon van een andere collega is zondag jarig en ze had het over de taart en hapjes die ze zou kopen. Haar zoon wordt 21 en dit wordt groots gevierd.

Ik hield mijn mond. Ik was te emotioneel om iets te zeggen. Morgen zou onze Jus 19 jaar geworden zijn. Voor ons is het geen feest meer op deze dag, we kunnen hem alleen nog maar herdenken. 

We zijn niet alleen morgen. We verwachten overdag vrienden van Jus en om half zeven 's avonds, het tijdstip dat hij geboren werd op 10 november 1999, zullen we hem samen met de familie herdenken. 

Vandaag ging ik boodschappen doen, want iedereen blijft morgenavond een broodje eten en ik voelde me zo leeg. Ik had zo graag taart en hapjes voor de verjaardag van Jus gekocht en nu liep ik daar met een volle winkelwagen, vol met lekkere dingen, om te nuttigen nadat we hem herdacht hebben. Wat zal ik blij zijn als morgen voorbij is.

Jus is er niet meer. 

Bron: Pinterest

11 opmerkingen:

 1. Ik kan geen mooie woorden vinden maar ik wens jullie heel veel sterkte
  liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, overal wordt over verjaardagen gesproken... Maar wat moeilijk en pijnlijk..
  Wel bijzonder mooi hoe jullie toch met vrienden van Jus een herdenkingsmoment hebben!
  Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sprak net een bejaarde mevrouw Zij mist haar overleden zoontje nog steeds. Hij werd slechts 6 jaar oud. Hij stierf in 1960 door een verkeersongeval. Ook in deze donkere tijd. Het gaat nooit over, zei ze, maar werd een deel van haar zelf.
  Veel sterkte en moed toegewenst,
  Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan ook niet echt woorden van troost vinden. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij al die feestelijke 'onschuldige' verjaardagen of feestjes ter ere van of dingen waarvan je beseft dat die er voor en vooral met jouw zoon er nooit meer komen. Dat lijkt me ontzettend moeilijk. Mooi dat je familie en zijn vrienden morgen er vooral voor jullie zijn. Om te vieren wat hij al die jaren heeft betekent. En dat is blijvend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte. En net wat Cellie zegt, een mooi gebaar om hem te herinneren met z'n allen. Het blijft moeilijk, maar jullie hebben lieve mensen om jullie heen.
  Koester de mooie momenten, hoe moeilijk ook.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte..
  Goed dat jullie op een dag als deze even extra stilstaan bij hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel sterkte vandaag lieve mevrouw W. en ook voor je man en andere zoon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, het is en blijft een heel erg heftig verhaal, het raakt mij al in mijn hart, en we kennen elkaar niet, wat moet het dan wel niet voor jullie zijn? Sterkte, kan je meer zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen