intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 25 november 2018

Damse Vaart

Vorig weekend zijn we niet wezen wandelen, want daar hadden we geen tijd voor. Gelukkig konden we vandaag wel op stap. Het was erg bewolkt, maar gelukkig bleef het wel droog.


We parkeerden de auto aan de rand van Sluis en van daaruit liepen we de polder in. Op sommige plaatsen lag er veel modder op de weg, omdat de suikerbieten gerooid waren. Onze schoenen zager er al snel niet meer uit!


Tussen Sluis en Brugge ligt een kanaal met een lengte van 15 km: de Damse Vaart. De route die wij liepen kwam uit op het kanaal en met het pontje moesten we onszelf over het kanaal zetten.
Het ging best wel langzaam en het was ook best wel zwaar, maar het was wel leuk!
Je kunt het pontje ook gebruiken als je op de fiets bent.

Via het jaagpad liepen we langs het kanaal naar Sluis terug en we staken nogmaals het kanaal over, maar deze keer gewoon over het bruggetje. 


Nog maar kort geleden zaten er nog blaadjes aan de bomen en nu is opeens bijna alles kaal.


Vanaf het bruggetje kwamen we bij de restanten van de Westpoort, ook wel Brugse Poort of Steenen Beer genoemd:


De Westpoort werd in 1437 verwoest door Bruggelingen.Over de wallen liepen we terug naar de auto.


De wallen dateren uit de 14e eeuw en als je een keer in Sluis komt, bezoek ze dan eens. Je kunt over de wallen en buitenom de wallen heel fijn wandelen. 


In Sluis zelf is het altijd druk en het stadje is erg in trek bij onze zuiderburen. Zeker op de zondagen is het soms filerijden om Sluis in te komen. Met mijn vriendin ga ik er vaak wandelen. Soms op de wallen, soms nemen we de buitenring en soms wandelen we gewoon de polder in. Net zoals manlief en ik nu gedaan hebben. 

Het was vandaag maar 3ºC en er stond een fris windje, maar het was fijn om te wandelen en ik tikte 8 km af op mijn Geotracker. Toen we later terug thuis kwamen, heb ik een grote mok warme chocolademelk gedronken. Daar was ik nou eens echt aan toe! 

8 opmerkingen:

 1. Ondanks het wat grauwe weer heb je toch weer mooie foto's gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie wandeling zeg en dan die Kobus... super

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Nederland mooi. Fijn dat je ons meeneemt op je wandelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je ons meeneemt op je wandelingen door ze op de foto te zetten. Wat is ons landje toch mooi, als je het maar wilt zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is er in Sluis nog wat leuks te doen zoals (kringloop)winkels, lunchen en is er een toko? Dochter woont er 20 min vandaag net over de grens. Per 1 december woont ze er echt, duu dan gaan we de buurt verkennen.

  Over andere plekken mag ook leuke info hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Sluis heb je voornamelijk kledingwinkels en drogisterijen. Niet zoveel als in een grote stad, wel veel restaurantjes. Er zijn ook geen kringloop en geen toko. Het is er altijd druk, maar wat al die mensen altijd komen doen, is voor ons altijd een beetje een raadsel.

   Voor de kringloop ga ik het liefste naar België naar de kringwinkel: https://www.dekringwinkel.be/ Dat zijn mooie overzichtelijke winkels.

   In Oostburg heb je een kringloopwinkel en een tweedehandswinkel in de Zuidzandsestraat.
   Om te gaan winkelen gaan wij meestal naar Gent toe. Brugge heeft trouwens ook leuke winkels.


   Dat schiet al op hè 1 december?

   Verwijderen
  2. Als ze trouwwens graag leest, dan zou ze eens in Damme kunnen kijken. Er zijn een aantal boekenwinkels die tweedehands boeken verkoopt en elke 2e zondag van de maand is er een tweedehands boekenmarktje.

   Verwijderen
  3. Dank voor je leuke reactie. We gaan het allemaal bekijken. Ja lezen doet ze ook graag.

   Verwijderen