intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 28 oktober 2018

voorbereid op de kou

En opeens is het koud. Vorige week ging ik nog zonder jas wandelen, maar vandaag had ik mijn winterjas aan, een sjaal om en handschoenen aan (die ik halverwege de wandeling alweer uit kon trekken omdat ik het te warm vond worden). Mijn muts had ik mee, maar die bleef in de rugzak zitten. En ik had mijn warme winterstappers aan:


Omdat het best wel hard waaide, gingen we in een bos wandelen, waar we minder last van die schrale wind hadden. En ik zal jullie niet lastig vallen met weer allemaal foto's van bomen en paddenstoelen. Alleen één foto om te bewijzen dat we in een bos waren:


Het was niet alleen maar bos waar we wandelden, want hier liepen we langs de snelweg:


We kwamen deze oprijlaan tegen. Welk huis er achter dit hek verscholen lag, konden we niet zien.


 Maar als je erf door dit soort griezels bewaakt word, dan moet het haast wel imposant zijn. 


Een insectenhotel:


Laatst zag ik bij het programma BinnesteBuiten, dat je makkelijk zelf een insectenhotel kan maken. Kopen in de winkel kan natuurlijk ook, maar zelf iets creëren is altijd veel leuker. Lees hier wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat: klik! 

Het was vandaag druk in het bos. Blijkbaar wilden veel mensen genieten van deze koude, maar toch mooie dag. Na onze wandeling gingen we ergens een hapje eten: manlief een tosti en ik een pannenkoek. 

Vanavond ga ik de elektrische deken op het bed leggen. En dat is alleen aan de kant waar ik lig, want manlief heeft het altijd warm. Ik niet, ik ben een heel stuk kouwelijker. En het is zo lekker om 's avonds in een bed te stappen dat een klein beetje voorverwarmd is. Of om onder de morgen, als ik het altijd koud krijg, de elektrische deken even aan te doen. Ik vind het een geweldige uitvinding. 

En die wintertijd? Ik heb eigenlijk nooit echt last van het verzetten van de klok en ik pas me altijd heel snel aan. Gelukkig maar. 

7 opmerkingen:

  1. Ja het was koud vandaag en dat zeg ik niet snel.Voor mij zelden of nooit een muts of handschoenen dat dan weer niet .Heerlijk een boswandeling en dan samen een hapje eten ,dat zijn de fijne dingen .Hier in ons mini huisje is de slaapkamerdeur altijd open voor poes Mikki en een uurtje voor we gaan slapen gaat de verwarming uit en nog heb ik het zelf vaak nog warm.Ook ik heb geen moeite met de verandering van de tijd gelukkig
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het ook koud, maar misschien zijn we het ook niet meer gewent na al dat nazomeren. Ik geniet er eigenlijk wel van. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe verschillend mensen toch zijn! Ik stap het liefst in een ijskoud bed. Ik vind het heerlijk om het langzaam warm te krijgen. Wij hebben ook nooit de verwarming aan op de slaapkamer en voor we ons huis gerenoveerd hebben, stond het ijs op de ramen in de winter. Zalig koud was dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan enorm goed tegen de warmte. Geef mij maar dagen van 27 graden of meer. Daar hou ik dan weer van. Ik ben een behoorlijke koukleum, heb altijd wel ergens een vest in de buurt liggen voor als ik het koud krijg.
    Het fijne van wandelen met dit weer is dat ik me daar wel op kleed maar na een paar kilometer krijg ik het vanzelf wel warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh heerlijk, die elektrische deken, ik ben er ook zo DOL op, zo fijn om in een warm bed te stappen, dat vind ik echt genieten, en hier ook, alleen voor mij. Koude slaapkamer prima, windje over mijn gezicht, ook fijn, maar een koud bed....Brrrr, ik ga de mijne ook weer eens opzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We zijn lang verwend met die hoge temperaturen, maar nu is dus toch de omslag gekomen...
    Ik vind het heerlijk! Ik houd ook van zon, maar alles op z'n tijd. Ik geniet altijd van echte seizoenen, dus laat maar komen die herfst met zijn kou, regen, wind en storm!
    Zolang je in beweging blijft, blijf je vaak wel warm. Mooie foto's heb je gemaakt!
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het heerlijk als het 25 graden of meer is, kan er goed tegen en mijn spiertjes willen dan zoveel meer dan de rest van het jaar. Vandaag is het opeens wel erg kil, viel me vies tegen toen ik even naar de winkel fietste voor wat verse producten. Ik had er nog niet aan gedacht om de elektrische deken op mijn bed te leggen, maar denk dat ik dat straks toch nog maar eventjes ga doen.

    BeantwoordenVerwijderen