intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 27 oktober 2018

halloween

Aan Halloween heb ik nog nooit iets gevonden, maar sinds onze Jus overleden is, vind ik het helemaal een vreselijk feest. Toch zeker als ik foto's zie langskomen van personen die zich bloederig geschminkt hebben. En ik weet het, het is allemaal nep, maar voor mij is het best wel confronterend. Dus die foto van die schoonzus op facebook, met allemaal bloederige wonden in haar gezicht op een Halloweenfeestje, krijgt van mij geen like. Ook geen boos gezichtje trouwens. Ik reageer daar helemaal niet op. Ik ga haar plezier niet bederven.

Maar zoals ik al zei, heb ik aan Halloween nooit iets gevonden. Toen de kinderen vroeger op de basisschool zaten deden zij er wel aan. Ze gingen als Dracula of spook verkleed en hadden een leuke dag op school of avond op de knutselclub. Maar om als volwassene nou als griezel rond te lopen... ik zie er het fijne niet van in. Maar als anderen het leuk vinden, dan moeten ze dat zeker doen. Ik heb weer andere dingen die ik leuk vind en waar anderen misschien weer helemaal niks aan vinden.

Ik koop wel pompoenen, maar dat is om mee te koken. Van de week maakte ik nog soep van een kleine pompoen, om tussen de middag bij de boterham te eten als ik een keer geen salade eet. Gewoon een lekker simpel soepje:

pompoen in stukjes in bouillon koken
als pompoen gaar is deze pureren en bouillon bewaren
van de bouillon, bloem en margarine een roux maken
pompoenpuree toevoegen en goed doorwarmen
op smaak maken met zout en peper

Lekker hoor. Ik at er deze week 1x van en de rest is in porties in de vriezer gegaan.

Vandaag regende het de hele morgen en de halve middag, daarna kwam gelukkig mijn vriend, de zon, weer terug. Toch zat ik binnen achter de naaimachine om mijn huiswerk van naailes te maken. Huiswerk maken is niet verplicht, maar je schiet wel op als je thuis ook doorwerkt.

Naast mijn naailesproject maak ik momenteel niks en dat is niet omdat ik daar geen zin in heb, maar omdat ik al genoeg kleding heb. En het klinkt misschien heel erg flauw, maar ik naai niet voor anderen. Zodra ik dat ga doen dan zie ik het niet meer als hobby en vind ik het niet meer leuk om te doen.

Man en zoon gingen vandaag verder met het opknappen van de slaapkamer van zoonlief. Manlief was daar aan begonnen toen zoon op vakantie was. En na vandaag een dagje geklust te hebben, moet er nu alleen nog een klein stukje geverfd worden en dan is het klaar.

Hierbij wil ik je nog een fijne weekend wensen. En mocht je toch lekker Halloween gaan vieren dan moet je dat zeker doen hoor :-)

7 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt een vreselijk feest! Als we de beelden en de verhalen van IS tot ons nemen, dan gruwen we er van.. En dit moet dan leuk zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie het net zo, een vreselijk, uit de hand gelopen commercieel feest, over de top, steeds erger en shockerender. Ik heb er een stukje op mijn FB over gezet cq gedeeld, werd me door sommige lieden niet in dank afgenomen.Waar blijft het respect naar elkaar als ik dat allemaal voorbij zie komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben nog nooit aan Halloween gedaan. Het is weer iets dat overgewaaid is vanuit Amerika en het hoort gewoon niet bij onze traditie. Ik koop ook geen pompoenen, gewoon omdat ik ze niet lekker vind. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook ik vind het helemaal niets. Ik kan me niet voorstellen dat je plezier kunt hebben met zulke gruwelijke dingen. Maar ik houd ook helemaal niet van gewelddadige films en horror. Nee geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om zoiets te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind Halloween vreselijk! Zag vandaag kleine kinderen vermomd als mini-Dracula, enge clown en wandelend skelet. Afschuwelijk! Bovendien vind ik dit zo’n (hier, in ons land) nietszeggend iets!
    Toen mijn kinderen klein waren bestond het hier gelukkig nog niet en was na de herfstvakantie het Sintmaarten-lopen iets om naar uit te kijken. Gewoon, met een zelfgemaakte lampion liedjes aan de deur zingen en snoep krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb nooit van verkleden gehouden, mijn zus was er juist gek op, grappig dat dat zo verschilt in gezin.
    Mijn dochter houdt er ook weer niet van.
    Dochter gaat verhuizen en daarvoor hebben we 14 meter vitrage en 10 meter gordijnstof gekocht. Die mag ik dan maken! Dat doe ik graag maar kleding voor een ander zou ik ook nooit doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een vreselijk feest en hou er ook niet van. Flauwekul alleen maar geldklopperij, al die waardeloze spullen die er elk jaar weer worden aangeschaft en vervolgens in de container belanden. Het is echt een feest van niks.

    BeantwoordenVerwijderen