intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 31 oktober 2018

trots

In juli was ik samen met een vriendin op stap en we besloten om zomaar eens een winkel binnen te stappen waar souvenirs en andere snuisterijen verkocht werden. We liepen wel eens vaker langs deze winkel, maar we waren er beiden nooit eerder binnen geweest. Achter in de winkel bleek een afdeling te zijn waar outdoorkleding verkocht werd en ik viel als een blok voor een vest. Het vest was van gemêleerde stof en deze was gevoerd met een mooie bloemenstof. Ik stond er mee in mijn handen, vond het een prachtig vest en ik vond het ook veel te duur. "En," zo zei ik tegen vriendin, "heb ik al 3000 vesten."

Goed, dat was een beetje overdreven, maar het is wel een feit dat ik veel vesten heb. Ik draag dan ook heel vaak een vest.

Zonder vest verliet ik de winkel, maar de weken erna bleef het toch door mijn hoofd spoken. De stap om er dan zelf maar eentje te maken, was snel gezet toen ik op een wat frissere dag ging wandelen. Ik droeg een shirt met daarover een vestje en daaroverheen ook nog eens een jas. Het zat allemaal wat propperig en eigenlijk zou een wat dikker vest een uitkomst zijn. Ik vond het in elk geval een goede reden om op zoek te gaan naar een patroon en stof.

De stof was snel gevonden, dus dat viel mee. Een patroon vinden, bleek iets lastiger te zijn. Ik spitte al mijn patroonbladen door en geloof me als ik zeg dat het er best wel veel zijn. In de loop der jaren, heb ik toch een behoorlijk grote verzameling aangelegd. Maar ik vond helaas niet wat ik zocht. Ook bij de gratis patronen op internet vond ik niks. Uiteindelijk vond ik een geschikt patroon van It's A fits, en dat kocht ik.


Het is een patroon voor een ongevoerd vest maar ik heb het gevoerd. Dat deed ik met een winterkatoen die ik bij Driessen kocht:


Voor de buitenstof gebruikte ik gebreide fleece dat ik op het Stoffenspektakel gekocht had.Ik vind het een mooi vest geworden en ik ben er best wel trots op. 

Doordat ik een voering gebruikte deed ik wat aanpassingen aan het patroon. Verder was de maat gelijk goed, alleen moest ik de mouwen een klein beetje inkorten.

En nu heb ik 3001 vesten... 

Nee hoor, geintje :-)

9 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk en uniek, want hier is er maar eentje van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jouw paspop een onderbroek draagt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft ook een beha aan, want ze heeft punttieten :-)

   Verwijderen
  2. Maar, een prachtig vest!!
   Marijke   Verwijderen
 3. Met recht een vest om trots op te zijn! Tjonge, wat heb je dat prachtig gedaan zeg. De stoffen die je hebt gekozen vind ik heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, daar mag je inderdaad trots op zijn... En je hebt wel wat naai ervaring denk ik, anders maak je niet zomaar een gevoerd vest! Het komt goed van pas met deze koude dagen...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, zoiets zoek ik ook...
  Fijn wanneer je zo handig bent..

  BeantwoordenVerwijderen