intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 25 oktober 2018

muziek


In een bijlage van de krant ging het gisteren over de dood. Er werden verschillende aspecten over dit onderwerp uitgelicht en er was ook aan verschillende mensen gevraagd wat ze wilden na de dood: begraven of cremeren en eigenlijk wisten ze allemaal wel wat ze wilden. Op de vraag wat er voor muziek gedraaid moet worden tijdens de uitvaart, antwoorden ze vrijwel allemaal dat ze dit aan de nabestaanden over zouden laten. Mijn advies in deze is, dat je het beter wel van tevoren op papier kunt zetten, want dat is een stuk makkelijker voor de nabestaanden.

Toen onze zoon overleden is, moesten wij ook verzinnen welke muziek er gespeeld zou worden en we wisten het niet. We waren helemaal leeg. We zijn enorme muziekliefhebbers, maar we konden totaal niks verzinnen. Het was echt een dilemma en door een playlist die we op de pc van onze zoon vonden, konden we toch een lijstje maken. En sindsdien heb ik een lijst met muziek die ik op mijn eigen uitvaart gedraaid zou willen hebben. Natuurlijk kunnen anderen daar iets aan toevoegen mocht het ooit zover zijn, maar ik wil niet dat ze hun hersens breken over wat er gespeeld moet worden op een moment dat er toch al zoveel op ze afkomt.

Van mijn ouders weet ik, dat ze ook al jarenlang een lijstje klaar hebben liggen. Nog niet zo lang geleden had een huishoudelijke hulp, een invalster, dat lijstje kwijt gemaakt en waren mijn ouders best wel in paniek. In haar opruimwoede had de hulp het ergens anders neergelegd. Misschien goed bedoeld, maar ik zou nooit zonder iets te vragen zomaar spullen verleggen. Ik zou het zelf namelijk ook niet fijn vinden als een ander onze papieren, die her en der door ons huis liggen, ongevraagd ergens in een kastje zou leggen. Met die papieren is het gelukkig weer goed gekomen, maar het veroorzaakte zeker bij mijn vader voor best veel stress.

Vandaag ga ik even naar mijn ouders toe. Even een doosje erwtensoep brengen. En daarna ga ik met twee lieve collega's lunchen. Ik heb er zin in. 

3 opmerkingen:

 1. 'Ik heb er zin in'. Wat fijn om dat te lezen. Ik wens je hele leuke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb het ook gelezen in onze krant, maar liefst twee hele pagina,s lang, over de dood en wat je er allemaal mee kan. Ik heb het ook opgeschreven, al lang geleden, voor ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen mijn vader overleed heeft mijn moeder daarna ook een lijst gemaakt van dingen die zij op haar uitvaart zou willen. En ik weet precies waar zij deze uitgetypte lijst heeft liggen. En de papieren. Wel goed om daar voor jezelf ook over na te denken.
  Ga ik dus ook maar doen.

  BeantwoordenVerwijderen