intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 24 oktober 2018

griepprik

Die griepprik ja, daar zijn de meningen altijd over verdeeld. Helpt die prik nu juist wel of juist niet? Word je ziek na het krijgen van die prik? Heeft het überhaupt wel zin om die prik te halen? 
Voor mezelf weet ik het wel hoor: ik ga er ieder jaar om.

Jarenlang kreeg ik ieder jaar de griep. En ook echt de griep hè, met koorts en keel- en hoofdpijn, dagenlang in bed. Het was nooit zomaar een zware verkoudheid, ik was altijd zeker 14 dagen uit de roulatie en daarna kostte me het nog altijd een paar weken om me weer helemaal fit te voelen.

Op een dag besloot ik om via mijn werkgever dan toch maar om die griepprik te gaan en die winter bleef de griep weg. En sindsdien ga ik ieder jaar om die prik en ik heb gelukkig nooit meer de griep gekregen.

De eerste jaren kreeg ik via mijn werk de griepprik en toen dat wegbezuinigd werd, ging ik er bij de huisarts om, ook nadat de bezuiniging teruggedraaid werd en ik hem weer via mijn werk zou kunnen krijgen, bleef ik er bij de huisarts om gaan. Ik zit nu eenmaal bij de huisarts in het systeem en 
dat laat ik nu maar zo.

Vanmorgen heb ik de griepprik weer gehad en hopelijk gaat ook nu weer de ziekte mijn deurtje voorbij. En de deurtjes van anderen trouwens ook. Op griep zit niemand te wachten.

Het is een ietwat herfstachtige dag vandaag met wolken en wind. Ik ga nog een uurtje hier in de buurt wandelen en daarna winterkost maken, namelijk erwtensoep. Daar heb ik nou eens echt zin in. 

8 opmerkingen:

 1. Zelf heb ik een aantal jaren de griep prik gehad en toch werd ik een enkele keer wel ziek . Nu ben ik al lang gestopt ermee om hem te nemen en zo eens in de 3/4 jaar is het gewoon een keer raak bij mij .Soms twijfel ik weleens om hem weer aan te vragen .Ohh en Erwtensoep heerlijk !
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit een griepprik gehad. Mijn moeder ging er elk jaar om en kreeg ook steevast elk jaar een stevige griep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ging hem meestal ook halen. Via het werk. Nu ik daar niet meer dagelijks rondloop, is de prik er bij ingeschoten. Ik hoop dat ik hem dit jaar niet nodig heb. De tijd zal het leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, zelfgemaakte erwtensoep. Krijg jij die griepprik niet automatisch via de huisarts omdat je een chronische ziekte hebt (en daardoor meer risico loopt)?

  Heb het ook dit jaar weer niet gedaan. Zo weinig contact met mensen dat mijn risico nog kleiner is geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja tegenwoordig wel maar in het begin moest ik die zelf betalen. Ik heb toen eens geklaagd en sindsdien krijg ik die automatisch. De laatste jaren gebruik ik medicijnen waardoor ik hem denk ik sowieso gekregen zou hebben.

   Verwijderen
 5. Ik krijg ook elk jaar een oproep, nadat ik met een dubbele longontsteking kritiek had gelegen hoor ik bij de doelgroep, maar ik haal de griepprik niet meer. De jaren dat ik hem haalde, had ik steevast een paar keer long- en/of keelontsteking in de winter. Sinds mijn verhuizing naar Drenthe, heb ik minder last van mijn longen, en nooit meer een long- of keelontsteking gehad. De griepprik zal ongetwijfeld zinvol zijn voor bepaalde mensen, maar ik neem het risico niet dat ik griep krijg, of toch weer long- of keelontsteking. Ik ben allergisch voor penicilline, daardoor was toentertijd die dubbele longontsteking me bijna fataal geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kreeg voor het eerst een oproep maar doe het niet, ik heb namelijk nooit griep. Ben trouwens ook nooit verkouden. Zo vreemd. Zelfs als de heer des huizes het heeft neem ik het niet oven. Ik denk zelf, maar dat weet ik niet zeker, dat de antidepressiva die ik slik er mee te maken heeft vanaf de tijd dat ik het slik ben ik lichamelijk zo gezond als een vis. Lichamelijk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit griep gehad. En ook nog nooit een griepprik. Dat wil ik maar zo houden..

  BeantwoordenVerwijderen