intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 22 september 2018

winterjurk

Een half jaar geleden kocht ik voor 2,50 € een lap stof bij de kringloopwinkel. Het was een redelijk grote, niet rekbare lap stof van een iets zwaardere kwaliteit. Een mooie stof om een winterjurk van te maken. 

In de Fashion Style Nr.1 uit 2016 vond ik een geschikt patroon:En ik besloot op naailes aan de jurk te werken. 

Het patroon in de stof (de print) liep behoorlijk scheef en dat heb ik zo gelaten. Normaal probeer je om een patroon recht te laten lopen, maar daar was hier geen beginnen aan omdat er geen rek in de stof zat. Ik kreeg het echt niet recht. Maar ach... ik zal er niet van wakker liggen. 

En ik ben blij met het eindresultaat:


Ik draag er een panty/maillot/legging en laarsjes onder en er kan een vestje op. 

Wat is het toch leuk als je bij de kringloopwinkel iets goedkoops op de kop kan tikken. En als je er dan ook nog eens het plezier van er zelf iets van maken bij hebt.

Tegelijkertijd met deze stof kocht ik ook nog een dunne tricotstof. Die bewaar ik tot het voorjaar om iets van te maken, want dat is echt een zomerstof.  

7 opmerkingen:

 1. Mooi, hier hou ik van. Zag van de week ook dit soort jurken hangen, maar als je weet hoe het in elkaar zit, dan vind ik het 'te duur'. En maak ik het van een stof die fijn valt, inderdaad een winterstof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook: als ik iets in de winkel zie, dan denk ik al snel van dat maak ik zelf wel.

   Verwijderen
  2. Ik vind dat je een prachtige jurk hebt gemaakt, daar zul je vast veel plezier van hebben!
   Indertijd ging ik als kind met mijn moeder "winkelen", dan gingen we naar kledingwinkels, ik wees aan wat ik leuk of mooi vond, mijn moeder keek er heel eventjes naar, en dan gingen we naar de stoffenwinkel. Daar kochten we dan de stoffen die ze nodig had om de kleding, die ik had aangewezen in de winkel, na te maken. Van haar leerde ik om heel kritisch naar details te kijken, zoals jij het nu over de print hebt die scheef zou zijn. En weet je, dat zie je zelf vast wel, maar zo op de foto lijkt de print toch keurig te lopen! Ik kan me nog goed herinneren dat er een tijd (Schotse) ruiten in de mode waren (die geruite broeken komen nu trouwens weer terug in het modebeeld). En dan wees ze mij op bijvoorbeeld de zij-naden, waar de ruit niet (exact) door liep. Dat kon toch niet! Nu terugdenkend, daar moet best veel tijd in zijn gaan zitten, om de patroondelen zo uit te knippen dat een patroon helemaal exact door liep!

   Verwijderen
  3. Een medecursist op naailes zou nooooit meer iets met ruiten maken omdat het zoveel werk was. Nu had ze toch weer een geruit stofje mee. Ze was er toch weer gevallen.

   Ruiten en strepen en sommige prints zijn veel werk. Alles moet netjes doorlopen. En ik zie het ook meteen als iets niet klopt in een kledingstuk. Dat vind ik dan zonde. En dat heeft natuurlijk alles met tijd en zoveel mogelijk delen uit een stof halen(dus voordelig knippen) te maken.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie jurk.
  Echt top. Vooral als je t zelf gemaakt hebt. En dat voor €2.50.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk leuk leuk..
  Beetje jaloers op je talent..

  BeantwoordenVerwijderen