intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 17 september 2018

ochtendrood

Dat is nou eens een mooi begin van de dag:


Ik was al vroeg op, want oudste moet elders in het land op karwei. Toen hij wegreed was het nog donker. Nou ben ik altijd wel vroeg wakker, maar dan doe ik nooit zo heel erg veel. Vrijwel altijd zit ik dan met een beker koffie achter mijn laptop. Nu zorgde ik voor ontbijt, deed een was in de wasmachine, leegde de vaatwasser, zette de vuilnis buiten en gaf de beesten eten. 

Terwijl ik dit schrijf is het 7.30 uur. Ik heb plannen zat, maar ik weet ook al dat ik daar meer dan de helft niet van zal uitvoeren. Nu ben ik nog vol energie en straks is dat zomaar opeens weg. Zo gaat dat namelijk iedere dag.

En dat is iets wat ik met mijn coach wil aanpakken: ik wil weer energie krijgen zodat ik de dingen die ik wil doen ook echt ga uitvoeren. Op haar vraag waar ik hulp bij nodig heb, heb ik een paar dagen moeten nadenken en uiteindelijk is dit wat ik wil.

Fijne maandag!

10 opmerkingen:

  1. Dat is duidelijk in ieder geval en misschien ook wel overzichtelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke drie kwartier dat je wat hebt gedaan, minstens een kwartier rust inplannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dat je al behoorlijk energiek begint. Je weet wat je wil, je bent goed bezig. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige foto. Daar alleen al zou je energie van krijgen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto!

    Fijn, dat jouw coach je gaat helpen, maar waarom zou je zulke hoge eisen aan jezelf stellen? Dat je per se alle zaken op je lijstje afgehandeld moet hebben?

    Fijne dag hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat ik de hele verdere dag me er niet toe kan zetten om iets te doen. Ik kijk heel veel televisie en ik heb wel zin om andere dingen te doen, maar mis daar gewoon de energie voor. Dat komt ook door die burn-out hoor. Van iemand die bruiste van de energie, ben ik nu een bankhanger geworden en ik wil hier heel erg graag uitkomen.

      Verwijderen
    2. Dat laatste begrijp ik heel goed, maar is de weinige energie ook geen symptoom van een burn-out en zal dit sowieso niet ten goede veranderen als je het de tijd geeft? Ik heb zelf gelukkig geen enkele ervaring met een burn-out, maar ik lees er wel eens wat over en heb kennissen die er last van hebben gehad; die deden er wel een half jaar over voor ze überhaupt maar iéts uitvoerden. Jij wekt de indruk nog redelijk actief te zijn, als ik alleen al aan die wandelingen denk.
      Sterkte in ieder geval.
      Ik ga de tuin maar eens in, al het vakantie-onkruid is nog niet weg en het nieuwe steekt de kop al weer op. Waarom wilde ik toch een tuin? ;-)

      Verwijderen
    3. Misschien geeft mijn weblog wel een verkeerd beeld. Zo heb ik bijvoorbeeld vorige week maandag een rondje van bijna 6 km gelopen en de volgende wandeling was pas weer gisteren, bijna een week verder dus. En dat was ook maar 6 km. Zo'n rondje loop ik in 1 uur en 10 minuten. En de rest van de dag doe ik gewoon bar weinig. Gewoon omdat ik er de fut niet voor heb. En ja ik ben ziek en ja dat gaat heel veel tijd kosten, maar wat ik wil is in een positieve flow komen en dat lukt me nu nog niet

      Verwijderen
  6. En toch denk ik dat je jezelf wat meer tijd mag gunnen om weer in een flow te komen en al helemaal in een positieve flow. Want waarom 'moet' dat?
    Ook 'maar' 6 km...Lieve mevrouw W..laat dat woordje maar gewoon weg. Voor mij is dat al veel. Voor heel veel mensen is dat veel. Jouw lat ligt nog steeds vrij hoog, wat ervoor zorgt dat je frustratie over het niet kunnen bereiken van die lat ook hoog op kan lopen. Denk ik.
    Warme groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Succes met het hervinden van je energie!

    BeantwoordenVerwijderen