intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 16 september 2018

weekend

Op de eerste verdieping van ons huis hebben wij een rommelkamer. Dat is een best wel grote kamer (6 x 3 m) onder het schuine dak, die sinds we hier wonen dienst doet als opslagruimte. Op het huis zit geen zolder en je moet je rommel toch ergens laten hè. Die rommelkamer is een uit-het-oog-uit-het-hart kamer: je trekt de deur achter je dicht en je ziet niet meer dat het zo langzamerhand een behoorlijke chaos begint te worden.

Niet zo lang voordat onze jongste stierf, had hij zijn slaapkamer opgeruimd en veel van wat hij niet meer nodig had, stond op de rommelkamer. Onze oudste kocht van het voorjaar nieuwe meubels voor zijn slaapkamer en besloot om ook gelijk maar van alles op de rommelkamer te stallen. Daarna ging manlief het dakraam op deze kamer vervangen en schoof alles wat in de weg stond op een grote hoop. En sindsdien was 'even' iets van de rommelkamer pakken er niet meer bij.

Het werd dus de hoogste tijd om op te ruimen en dat deden we gisteren, manlief en zoonlief en ik. Letterlijk alles wat er stond is door onze handen gegaan en er waren heel veel dingen die we niet meer nodig hadden en die weg konden. Na een paar uurtjes hard werken hadden we tenminste weer een beetje overzicht. Dat was lekker!

Vandaag gingen manlief en ik wandelen. Ik sloeg de wandelkaart van onze streek open en wees iets aan, maar manlief zei dat we daar al eens geweest waren. Ik wist 100% zeker dat we daar nog nooit waren wezen wandelen. We werden het niet eens en dus besloten we daar te gaan wandelen... om te zien wie het bij het rechte eind had.

Ik had gelijk.

En ach, het doet er ook niet zoveel toe. Het werd een mooie wandeling.

We kwamen leuke huisjes tegen.
En een oude vervallen schuur.


Mooie bloemetjes.


En enkele wetenswaardigheden.


Op onderstaande foto zie je olifantsgras. Dit gras wordt tot 4 m hoog en een olifant zou zich erin kunnen verstoppen, vandaar die naam. Het kan gebruikt worden als biobrandstof, maar het wordt onder andere ook gebruikt als grondstof voor kleding (in plaats van katoen), papier (in plaats van hout), spaanplaat en beton. Er worden geen bestrijdingsmiddelen bij dit gewas gebruikt.


En ja, als ik een koe zie, dan vind ik het altijd leuk om een foto van het beest te nemen. En deze vond mij maar wat interessant: ik werd beroken en geproefd. 


Het weekend zit er alweer bijna op. Manlief gaat zo het gras maaien en ik heb nog strijkgoed.
Het waren weer 2 welbestede dagen.

6 opmerkingen:

 1. Wat een fijne, productieve zaterdag! Rommelen, opruimen ... wij zouden er ook eens aan moeten beginnen. Bij ons bevindt de rommel zich in de kelder. Eigenlijk is het mijn man zijn rommel want die kan niks weggooien. Inmiddels heeft hij ook al de berging naast de keuken ingepalmd. Pfff ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hoor ruimen, dat geeft ruimte ook in je hoofd. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vele handen maken licht werk en je hebt nog wat te kletsen ook ondertussen. Ik houd wel van opgeruimde kamers, zolders etc. Als het maar niet al te steriel wordt.
  Ik kan het ook nooit laten koeien te fotograferen, vind dat zulke grappige dieren, vooral die bruine.
  Jouw man heeft z'n ongelijk toch wel toegegeven hè? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken dat mauritsfort geloof ik. Bij Terneuzen in de buurt, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je van Hoek naar Philippine rijdt, dan kom je door Mauritsfort.

   Verwijderen