intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 25 augustus 2018

Van C naar B

Iedere laatste zaterdag in augustus organiseert de Rotary een wandeling over het strand van Cadzand naar Breskens. Het is een wandeling van 17 km en onderweg ga je stempelen bij de 17 strandpaviljoens die je onderweg tegenkomt. Deze wandeling heet de Langestrangetocht en strange (gewoon op z'n Nederlands uitspreken) is het Zeeuwse woord voor strand. Je doet de loop niet alleen voor jezelf, maar betaalt 10 € voor je stempelkaart en dat bedrag gaat naar een goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar 2 goede doelen: Stichting hospice Zeeuws-Vlaanderen en Make a Wish.

Vorig jaar vroeg mijn vriendin, die de tocht al eens eerder gelopen had, of ik zin had om hier aan mee te doen. Ik zei dat ik dat wel wilde, maar dat ik daar wel hard voor moest gaan trainen, want ik was geen wandelaar en een wandeling van 17 km over het strand... dat vond ik nogal wat! En zo is het eigenlijk gekomen dat ik ben gaan wandelen. Vorige jaar liep ik niet alleen met mijn vriendin, maar manlief en mijn oudste broer gingen ook mee. En het was zo gezellig en het ging zo goed dat we gelijk al afspraken om dit jaar weer te gaan.


Een paar weken geleden kocht ik de kaarten en vandaag was het dan eindelijk zover en ondanks de slechte weersvoorspellingen hadden we er gewoon heel erg veel zin in. En wat dat weer betreft hebben we het ontzettend getroffen: we hebben geen één druppeltje regen gehad.

We startten vanmorgen om half 9 en waren om half 4 bij de finish en tussendoor stempelden we bij de 17 paviljoens.

Bron: http://www.langestrangetocht.nl/route.html

Het leuke aan deze wandeling is dat je onderweg genoeg gelegenheid hebt om iets te eten/drinken en om naar het toilet te gaan. We stopten 3 keer: 2 keer om iets te drinken en 1 keer om iets te eten.


Aan de wandeling deden 1925 wandelaars mee en de sfeer is gewoon ontzettend goed. Ik ben ook veel bekenden tegengekomen, wat het dan ook weer extra gezellig maakte. 

Mijn stempelkaart is vol...


en mijn stappenteller heeft alles netjes geregistreerd...


en ik denk zomaar dat ik vanavond vroeg in bed lig. 

Volgend jaar gaan we weer. Die afspraak staat alvast vast.

4 opmerkingen:

 1. Leuk zeg... als ik er geweest was had ik graag mee willen doen. Al heb ik het wel eens gelopen, gewoon voor me zelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie wandeling en zulke prachtige luchten!
  En nog lopen voor het goede doel ook, dat geeft een extra mooi tintje aan deze tocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige luchten en zo fijn dat er geen regen is gevallen tijdens de wandeling. Petje af hoor voor je prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We troffen het echt met het weer. Ik geloof dat er op veel plaatsen regeb gevallen is gisteren. Bij ons werd het alleen maar mooier

   Verwijderen