intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 24 augustus 2018

nieuwe smartphone

Het moest er dan toch eens van komen: het aanschaffen van een nieuwe smartphone! En helaas geven ze die dingen niet echt weg. Eerlijk gezegd vind ik ze belachelijk duur en denk maar niet dat ik er eentje van 800 € koop. No way! En nu is het ook weer niet zo dat ik de goedkoopste koop, want ik heb wel een aantal eisen: ik wil veel geheugen, Android 8 en een lange batterijduur. En het is natuurlijk ook wel leuk als ik er fatsoenlijke foto's mee kan maken, hoewel ik meer foto's met mijn fotocamera maak dan met mijn gsm. Maar ik heb niet altijd en overal mijn camera bij me.

Een nieuwe smartphone dus. Een Motorola deze keer. Eentje uit de middenklasse qua prijs, waar een leuke cashback-actie op zit, dat is mooi meegenomen.

Mijn eerste gsm kocht ik in 1999. Een Sony-Ericsson. Ik was zwanger van onze jongste en vond het wel een prettig idee om bereikbaar te zijn en nog meer om zelf anderen te kunnen bereiken. Het was een telefoon waar je alleen maar mee kon bellen en
sms'en.

De eerste smartphone schafte ik in 2012 of 2013 aan. Een Samsung, maar daar deed ik niet zo lang mee. Er volgde daarna een Sony, die best wel aan de prijs was. Een heerlijke telefoon, alleen jammer dat hij er na 3 jaar de brui aangaf. En het afgelopen jaar had ik een oude Samsung van manlief in bruikleen, maar dit toestel is inmiddels ook alweer 3 jaar en ook deze vertoont de afgelopen maanden kuren.

Al voordat wij vorige week op vakantie gingen, was manlief aan het uitzoeken welke telefoon er het meeste aan mij wensen voldeed. Hij ging naar de grote rode winkel met witte letters om ze eens van dichtbij te bekijken en zocht urenlang op internet. Hij bekeek de beste deals, las recensies en was eigenlijk nog lang niet uitgezocht toen ik de knoop doorhakte en er gewoon zelf maar eentje uit zijn lijstje bestelde. Want ja, van alles uitzoeken is natuurlijk goed, maar niet als het tot in het oneindige doorgaat. Ik bestelde ergens anders gelijk ook maar een hoesje voor mijn nieuwe toestel, een bookcase, want daarvan vind ik dat mijn toestel goed beschermd is en ik kan er ook nog mijn rijbewijs en pleisters in opbergen. Dat ben ik gewend.

Vandaag worden mijn nieuwe smartphone en het hoesje bezorgd. Manlief mag daarna alles van mijn oude toestel naar de nieuwe overzetten.
Die is daar vast een stuk handiger in dan ik.

Ik ben trouwens een echt smartphone-mens. Een toestel waar je alleen nog maar mee kunt bellen is aan mij allang niet meer besteed. 

10 opmerkingen:

 1. Nee aan mij ook niet. Ik ben echt blij met zo'n ding! Ik heb een Samsung

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is gewoon fijn om zoveel er mee te kunnen. Bellen kan ook via wifi, dus dat spaart ook weer kosten uit. En heerlijk als je van het OV gebruik maakt dat je direct kan zien waar de vertraging is en wat de alternatieven zijn.
  Heb lang HTC gehad en daarna iPhones, meestal afdankertjes van mijn kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er nog altijd geen. Ik heb een ouderwetse gsm, een laptop en een minitablet maar geen smartphone. Wat ik het meest ergerlijke vind is dat die dingen tegenwoordig niet lang mee gaan. Ik wil best 800 euro aan een smartphone geven, maar die moet voor mij dan ook 20 jaar meegaan. Of zelfs langer. Net zoals de radio en versterker die ik al 30 jaar heb en die nog een eeuwigheid mee kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb een I phone, mijn eerste mobiel was ook een Sony, rond 1998 gekocht dus dat zal denk ik het zelfde model zijn geweest. Ik had een oranje en mijn man een blauwe.
  Ik kan ook niet meer zonder mijn smartphone. Vooral wathsapp en google maps vind ik onmisbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een chinese Dodgee, goedkoop 90 euro en kan ook alles. Alleen de accu is van mindere kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik hem als navigatie en dit exemplaar babbelt met mijn auto. Als dat niet zo was, dan kwam er geen nieuwe iPhone (of andere smartphone) meer maar ging ik terug naar bellen en SMS-en. Oh, en een camera. Die moet het toestel ook hebben.
  Ik weet al wat ik aan ga schaffen zodra deze de geest geeft. De kleinste Apple die je kunt kopen. Daarmee ook de goedkoopste. Want ik heb 'em toch maar zelden vast.
  Maar goed, dat zeg ik nu. Voor hetzelfde geldt wordt het toch een slagje groter wanneer het zo ver is. En bruin het kan trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog steeds zo'n klein oud ding waar ik alleen mee kan bellen en aan mij is zo'n smartphone weer niet besteed .Ik wil gewoon niet steeds met zo'n ding bezig zijn en word knetter van mensen om me heen die dat wel doen .Ik behoor tot de minderheid weet ik en voel me daar prima bij .Zo zie je maar hoe verschillend mensen zijn .
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook wel gehecht aan mijn smartphone, maar doe er eigenlijk lang niet mee wat zou kunnen. Op de een of andere manier werkt de helft bij mij nooit, wat ongetwijfeld m'n eigen klungeligheid is.
  Nu - op vakantie in de Elzas - heb ik weer dat ik geen wifi heb en hij wil ook niet roamen. Ook geen telefoonontvangst overigens, wat natuurlijk helemaal raar is. Vodafone zal toch zeker overal gsm-masten hebben !?!?
  Gelukkig doet de wifi het op m'n laptop wel en appen kan eventueel wel op mijn mans telefoon, maar ik vind het op zich vervelend dat ik zelf slecht bereikbaar ben.

  Groeten vanuit een (beetje regenachtige) Elzas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij werkt dat roaming ook niet. Ik heb dat het afgelopen jaar een paar keer opnieuw ingesteld en het wil maar niet lukken. Ik zit bij Simyo en volgens manlief moet ik naar een andere aanbieder gaan, maar als Vodafone het ook al niet doet... Daarvan zou je toch zeker ook van verwachten dat het zou werken.


   Een hele fijne vakantie!

   Verwijderen