intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 22 augustus 2018

Lille - Citadelle

Toen wij naar Lille gingen parkeerden wij onze auto op parkeerterrein Champs de Mars. We betaalden 10 € voor een hele dag en als het goed is gaat er een gratis pendelbus naar het centrum toe. Wij hebben die bus niet gezien en omdat onze wandelroute niet ver van het parkeerterrein af liep, hoefden wij de bus ook niet te nemen.

Champs de Mars ligt bij de Citaldelle, een verdedigingsbouwwerk uit de 17e eeuw.


Omdat de citadel nog steeds militair terrein is, mag je er niet in.


Maar je kunt wel heel erg fijn door het park en langs de ommuring wandelen.


Er lopen verschillende wandelpaden door het park en er heerst een bijna serene stilte.
We vonden het wel jammer dat er vrijwel geen bankjes stonden, zodat we eigenlijk nergens eens konden gaan zitten om uit te rusten.In het park is een kleine dierentuin en ik had ergens gelezen dat een bezoekje hieraan gratis is, alleen kan ik dat niet meer terugvinden. Wij bezochten de dierentuin niet, want na een hele dag Lille en na 15 km gewandeld te hebben, hadden we het wel een beetje gehad voor die dag.

Er is ook een klein pretpark met een paar attracties voor de allerkleinsten. Daar hebben we een ijsje gekocht en zijn we naar het toilet (brrr) geweest.

Wij gingen op dezelfde dag naar de stad Lille en de Citadelle en dat was toch wel een beetje veel. Maar ja, nu we er toch waren deden we gelijk alles maar in 1x. Ons huisje was dan eigenlijk ook weer te ver van Lille af, om er 2x heen te gaan en daarnaast stond de auto nou eenmaal bij de Citadelle geparkeerd, dus was het eigenlijk wel logisch dat we ook daarheen gingen.

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om over Lille te lezen. Ik ben er nooit geweest maar twijfel al jaren om er eens heen te gaan want t schijnt inderdaad heel leuk te zijn. Fijne vakantie daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fatsoenlijke WC's vinden is vaak een probleem, helaas.
  Jammer dat je niet in de citadel mocht, maar het is eromheen ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer zulke mooie foto's en wat een wandelingen maken jullie. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen