intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 31 juli 2018

ziek

Vandaag heb ik me ziek gemeld. Het gaat niet meer.

Ik had een afspraak bij de psycholoog en ik vertelde hoe slecht het afgelopen weekend met me ging, hoe down ik was, hoe zwaar mijn lichaam woog en hoe emotioneel ik was. Zij denkt dat alle opgekropte emoties en stress van de dagen ervoor, eruit kwamen.

Ik belde mijn teamleider en de afspraak is nu, dat ik 2 weken afstand van mijn werk neem en dat ga ik zeker doen. Ik ga mijn mail niet bekijken en de groepsapp heb ik op stille meldingen gezet. Ik moet mijn werk loslaten.

Ik hoop dat er in tussentijd een oplossing voor de planning gevonden zal worden, want vooral dat drukt heel erg zwaar op me. Het werk op zich, bij de cliënten doe ik graag: poetsen, praten, bakje koffie drinken... dat vind ik gewoon gezellig. Ik zeg ook altijd dat het poetsen voor mij maar bijzaak is, het contact met de cliënten staat bij mij voorop. Maar het is het tekort aan personeel en de problemen die daarbij komen kijken en het gezeur eromheen, wat me nu opbreekt. En ik heb natuurlijk een hele grote rugzak die ik mee moet torsen: de dood van mijn jongste zoon.

Dat poetsen heb ik niet altijd gedaan, daar heb ik ooit voor gekozen omdat ik geen avonden wilden werken, toen dat in mijn vorige baan verplicht werd. Manlief heeft een baan waardoor hij vaak halverwege de avond thuiskomt en ik wilde niet dat mijn kinderen 's avonds door een oppas in bed gestopt werden. Ik koos voor een baan waarbij ik veel minder ging verdienen, maar bovenal koos ik voor mijn kinderen en daar heb ik nooit een moment spijt van gehad.

Als het alleen maar bij poetsen gebleven was, dan had ik het wel kunnen volhouden, maar we zijn een zelfsturend team en iets ergers hadden ze niet kunnen bedenken! Het is een gevolg van de bezuinigingen: laat een team zelf de roosters plannen zodat er minder geld voor een teamleider nodig is. Naast het poetsen komt er computerwerk bij, breek je je hersens iedere week op een enorme puzzel, krijg je alle shit over je heen en je gaat er geen cent meer door verdienen. En zolang er genoeg personeel is, komt het wel goed, maar daar zit nu dus het probleem, want dat is er niet.

Ik heb vandaag alweer de nodige tranen gelaten. Vanmorgen bij de psycholoog en aan de telefoon met de teamleider en bij manlief en nu ik dit typ ook.

Van de psycholoog kreeg ik het advies om iets liefs voor mezelf te doen, zoals bijvoorbeeld een mooi tijdschrift of een reep chocolade te kopen. Maar dat komt wel, ik heb even geen zin om vandaag naar een winkel te gaan, niet zoals ik me nu voel. Misschien morgen...

11 opmerkingen:

  1. Goed van je dat je deze stap genomen hebt. Onvermijdelijk ook, lijkt me, na alles wat je meegemaakt hebt en waarmee je zit. Typisch van jouw teamleider om er dan gelijk een termijn van 2 weken aan te plakken. Ik zou me daar niet te veel van aantrekken, hoezeer je ook geeft om je werk en de cliënten.
    Zorg goed voor jezelf en je gezin en laat de tijd z'n werk doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte, probeer zoveel mogelijk aan jezelf te denken en niet aan hoe anderen het moeten redden zonder jou.
    Is er niemand bij jou die èn een mooi tijdschrift èn een reep chocola voor je kan gaan kopen? en gewoon door de bus kan doen als je niemand wil zien?
    Lief voor jezelf zijn lijkt meestal op egoisme in de ogen van vrouwen maar probeer daar even schijt aan te hebben.
    En veel schrijven als het je helpt. Dat is voor mij altijd een wondermiddel.
    Ik schrijf al 10 jaar ofzo over mijn leed en lief en ik heb nog steeds lezers ;-)
    Heel veel sterkte en liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me idd tijd voor een grote portie zelfverwennerij. Dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Roosters maken is echt een hel! Heb je net alles rond, komt er iemand die zegt "dan ben ik jarig, dus ik kan niet!". Alsof ze dat niet eerder wist ... (bv toe je vroeg wanneer mensen niet kunnen).
    Heel veel sterkte en rust goed uit. 2 Weken is echt kort, dan begint je lichaam net aan rust te wennen.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je draagkracht is niet optimaal en als er dan veel te veel bijkomt, is het over en voorlooig uit. Neem de tijd en verwen jezelf. Schoudervullingen kopen, helpt niet, ze worden niet echt breder! Lieve knuf.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Even time-out, heel verstandig. Je kunt pas verder als je weer van jezelf houdt. Verwen jezelf met de nieuwe Mama Mia film een echte feelgood, die je zeker zal opbeuren, al is dat laatste alleen al voor dat moment. De zon gaat weer schijnen, ook als je nu even alleen maar in de schaduw zit. Gun jezelf tijd. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beterschap. Sterkte. Beide zijn op z'n plaats volgens mij...
    Neem de tijd...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat je aangeeft dat het nu niet meer gaat, dat is al verwennerij. Niet meer doorbuffelen. Klaar. Daar kan geen chocola tegenop.
    Wat een rottijd in de zorg. Vooral als je je zo verantwoordelijk voelt voor je werk.
    Neem vooral de tijd.
    Er wordt aan je gedacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goed dat je je grenzen aangeeft. Nu proberen los te laten en goed voor jezelf te zorgen.
    Dat poetsen herken ik zo. Ik doe het graag en wordt er rustig van Hubbie begrijpt er niets van. Maar ik kan echt mijn hoofd er mee leeg maken.
    Doe rustig aan en heel veel sterkte!
    Geniet van je tijdschrift en chocolade.

    Liefs en een knuffel, Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel veel sterkte gewenst. Neem de tijd, want het is niet bepaald niks wat jij meemaakte en maakt.

    BeantwoordenVerwijderen