intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 29 juli 2018

niet leuk

Vrijdagavond nam ik een slaappil en hoopte op een rustig nachtje slapen, maar dat viel eigenlijk wel tegen. Gedurende de nacht ben ik een paar keer wakker geweest, misschien dat het door de warmte kwam, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe het kwam. Nou ja, kan gebeuren denk je misschien, maar er was meer met me aan de hand: het was het hele weekend helemaal niets nada niks met me. Ik heb in een vreselijke dip gezeten, de ergste tot nu toe. Bah, bah, bah! En ik hoop dit toch echt nooit meer mee te maken, niet in deze mate.

Vanmiddag gingen manlief en ik toch maar wandelen. Doordat het begin de middag begon te regenen, vertrokken we pas halverwege de middag. Het was 26°C, het was bewolkt, er stond wind en eigenlijk was het gewoon heerlijk weer. De luchten waren soms wat dreigend maar wel mooi:


Het paste wel goed bij mijn stemming! We kregen trouwens pas regen toen we al uitgewandeld waren, een half uurtje nadat bovenstaande foto genomen was.

Op onze wandelkaart hadden we een route uitgestippeld die af en toe 'avontuurlijk' zou zijn. Zo liepen we bijvoorbeeld over een akker met suikerbieten (langs het randje) en kwamen we uit bij een smal bruggetje:


Ik denk dat er niet zo heel vaak mensen lopen...

In het bos leek het wel herfst! Door de droogte van de afgelopen weken, zijn er al veel blaadjes gevallen: 



Dit is geen vogelhuisje, maar een vleermuishuisje:


Het was een waterrijke buurt waar we liepen en de boeren waren volop aan het beregenen:


We hebben 7,5 km gewandeld en het deed me goed. Gelukkig voelde ik me na de wandeling alweer stukken beter. Een paar uur met je hoofd in de buitenlucht en in de wind doet blijkbaar wonderen.

Ik hoop dat mijn dip niet door die slaappil kwam. Vorige week had ik het niet, dus laten we het hopen... Maar depressie is wel een bijwerking, las ik. Als dit me volgend weekend weer overkomt dan ga ik terug naar de huisarts, want ik krijg juist slaapmedicatie om uit een depressie te komen. 

15 opmerkingen:

  1. Op deze manier schiet je er niets mee op. Hopen maar dat er binnenkort op de een of andere manier verbetering optreedt.
    Fijn dat je veel baat hebt bij flinke wandelingen. Doen jullie die vanuit je huis of rijden jullie eerst ergens naartoe?
    Zo'n vleermuisje had ik nog nooit gezien.
    Ik wens je een zo goed mogelijke week. O ja, 't lijkt hier ook wel herfst met al die bladeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag zijn we ergens naartoe gereden. Half uurtje rijden. Als ik alleen wandel dan die ik dat vrijwel altijd van huis uit. Loop ik met manlief dan gaan we heel vaak ergens lopen waar we nog niet geweest zijn.

      Verwijderen
  2. Heel goed dat jullie toch zijn gaan wandelen.
    Medicijnen kunnen hele rare bijwerkingen geven dus daar moet je altijd alert zijn, ook dingen die er niet op bijsluiter staan.
    Ik hoop dat het snel beter zal gaan.
    Ik heb altijd veel energie nodig om mezelf overeind te houden maar door dat vreselijke weer afgelopen week had ik mijn energie nodig om daar mee om te gaan en merkte dat alle zwarte gedachten weer bovenkwamen en ik kreeg ook weer nachtmerries.

    Heel misschien werkt het bij jou ook zo?

    in ieder geval veel liefs en sterkte gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk kan ik heel erg goed tegen die warmte en nu ging dat ook wel goed, maar het kan natuurlijk best wel een invloed op me hebben. Ik ben niet meer dezelfde als ik voorheen was, er is teveel gebeurd en vorige week was het natuurlijk best wel extreem warm.

      Bedankt voor het meedenken. Voor mij is dit allemaal behoorlijk nieuw en ik vind het fijn als anderen vertellen hoe zij dingen doen of ervaren.

      Verwijderen
  3. Ach lieverd, wat vind ik dat sneu voor je, dat je in zo'n dip terecht kwam. Maar ik zou toch niet te snel gaan wisselen met anti-depressiva, vrijwel alle types hebben namelijk aanvankelijk deze bijwerking. Raar, maar het is zo, en als dit de enige bijwerking is, dan lijkt dit toch een hele geschikte pil voor je. Dat ik hier best veel van weet heeft een trieste aanleiding: mijn dochter die in een depressie raakte, artsen die te snel en te vaak switchten tussen diverse pillen met een serieuze zelfmoordpoging als eindresultaat. Pas daarna werd geconstateerd dat haar depressie kwam doordat ze nauwelijks vitamine D in haar lichaam had! Dat blijkt ze niet op te nemen uit zonlicht en voedsel, dus de rest van haar leven zal ze dit moeten slikken, geen punt, ze is weer blij en gelukkig! (net als bij jou was er in haar leven iets gebeurd wat aanleiding gaf te denken dat ze daardoor in een depressie was gekomen, dus misschien dat je je kunt laten testen, want anti-depressiva slikken als de oorzaak van je depressie niet je verdriet is, is zinloos).
    Ik wens je heel veel sterkte, goed dat jullie zijn gaan wandelen, en goed dat je het van je af schrijft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik neem ook niet genoeg vit D uit mijn voeding op en slik dit al jarenlang bij (2 ampullen in de 14 dagen). Toen ik vorig jaar begon met wandelen, was mijn vit D waarde na een halfjaar gestegen en werd overwogen om ermee te stoppen, maar omdat ik nog in de overgang zit is dat niet gedaan. Naast die vit D krijg ik calcium voor de opname van vit D en om osteoporose tegen te gaan, moet ik met die vit D en calcium door blijven gaan. Ik krijg ook vit B12 via injecties, want ook dit nam ik niet genoeg op. Normaal gesproken worden de vitamines in mijn bloed in november weer getest, maar ik kan natuurlijk vragen of het eerder mag.


      In het begin van de overgang, jaren geleden, had ik last van stemmingswisselingen maar dat ging vanzelf weer over. Wat ik nu heb is anders, dit gaat veel dieper.

      Wat een verhaal van je dochter! vreselijk! Ik ben blij voor jullie dat het nu weer goed met haar gaat. Als je je kind zo ziet lijden en ziet afglijden is behoorlijk beangstigend.


      Bedankt voor je reactie.




      Verwijderen
    2. Kijk, goed om te weten dat je dus het verschil kunt herkennen tussen wat je nu hebt en wat wordt veroorzaakt door vitamines of overgang.
      Dank voor je lieve reactie over mijn dochter. Ik had hier nog wat inhoudelijks daarover geschreven maar weer weggehaald, jij hebt genoeg aan je eigen probleem.
      Heel veel sterkte gewenst!

      Verwijderen
  4. Goede opmerking over die vitamine C: heb ook een tijd terug een groot tekort gehad. Goed om even te laten testen.
    Kan best zijn dat het door het tropische weer kwam. Of gewoon een combinatie van een dip en het weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop echt dat het door het weer kwam. Normaal gesproken kan ik er goed tegen, maar het kan inderdaad een combinatie zijn van een aantal factoren.

      Bedankt voor het meedenken, want door alle tips en ervaringen van anderen kan ik alles eens een beetje op een rijtje zetten.

      Verwijderen
  5. Ik heb geen goede raad, maar weet dat met je meeleef

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Meeleven is ook heel erg belangrijk 😘

      Verwijderen
  6. Ik heb lang geaarzeld of ik zou reageren maar doe het toch maar.
    Als er iets is wat ik niet wil is de betweter uithangen maar ik herken veel in jouw verhaal en heb een lange en zware periode achter de rug. Het gaat nu beter dan ooit en misschien kan ik je een beetje helpen met wat ik gedaan en gevonden heb.
    Mocht je de behoefte hebben kun je mij mailen.
    Verder leef ik intens met je mee en wens je veel sterkte en beterschap.


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Luz, zou je mij even willen mailen? Ik kan namelijk jouw email-adres niet zien: WillekeW@telfort.nl

      Verwijderen