intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 7 juli 2018

nog een luchtig bloesje

Een paar weken geleden maakte ik een bloesje van viscose:


En toen schreef ik al dat ik hetzelfde patroon nog eens ging gebruiken, voor een ander stofje dat ik nog had liggen. Hier kun je lezen uit welk blad ik het patroon had: klik!

Afgelopen januari ging ik met iemand winkelen in België. Zij had nieuwe kleding nodig en het enige wat op mijn winkellijstje stond waren een rits en vlieseline en daarvoor moest ik naar de Veritas toe: Klik!
Ik liep nog even een rondje door de winkel en mijn oog viel op een grote doos waar rollen stof in zaten. Alle stoffen waren nog zomerstoffen uit de collectie van vorig jaar en waren afgeprijsd. En toevallig zat er 1 stofje bij die ik wel leuk vond en waarvan ik voor 7 € een meter kocht. De kleur en de print zijn eigenlijk weer totaal iets anders dan dat ik normaal zou kopen, maar ik bedacht gelijk al dat het wel leuk zou zijn voor een zomers bloesje.

Lange tijd dacht ik dat het stofje viscose was, maar toen ik er mee aan de slag ging voelde het toch anders aan dan viscose en na enig onderzoek op de site van Veritas, bleek het om polyester te gaan. Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de synthetische stoffen, want ik vind het altijd een beetje afsluiten. Ik hoop daarom dat het niet al te plakkerig wordt als ik het draag.

Het patroon had ik dus al. De patroondelen waren snel geknipt en het bloesje was zo in elkaar genaaid.


 Ik vind het bloesje feestelijk genoeg om volgende week naar een receptie te dragen: jasje erover en broek eronder en ik ben gekleed. 

Toen wij vorige week op vakantie waren, ben ik in 3 stoffenwinkels geweest, waar we toevallig langsliepen. En ik kocht niets. En niet omdat ze niks leuks hadden hoor, maar ik heb nog zoveel lapjes liggen en een mens moet ook nog tijd hebben om er iets van te maken.

8 opmerkingen: