intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 6 juli 2018

Het Leen in Eeklo (België)

We gingen naar Domein Het Leen:


262 ha bos strekte zich voor ons uit... 
Ging ik toch weer in een bos wandelen!
En ik had me nog zo voorgenomen om naar het strand te gaan voor een wandeling. Maar degene die jarig was had de meeste inspraak, dus zodoende belandden we in het bos.
Daarnaast moesten we toch naar België toe om meel (voor brood te bakken) te kopen en dan konden we dat mooi in 1 keer doen.



Op vakantie in Duitsland zagen we heel veel vlinders in de bossen, maar het lukte me maar niet om er eentje op de foto te zetten. Nu had ik meer geluk, alhoewel de vlinder iedere keer haar vleugels dichtklapte als ik afdrukte:



En dat de natuur wreed kan zijn, bleek wel uit deze restanten van een vlaamse gaai:


Zo gaat dat in de natuur: het is eten of gegeten worden.

Toen we aan onze wandeling begonnen, zagen we dit gedicht op een bankje staan (klik op de foto om te vergroten):


En misschien is het voor kinderen bedoeld maar ik was toch gelijk enthousiast en hoopte op meer gedichten in het bos. We zagen nog talloze bankjes op onze 8,5 km lange wandeling, maar allen zonder gedicht. Helaas. 

Op het domein is een arboretum, dat in tweeën verdeeld is. Wij bezochten het deel waarbij we de auto geparkeerd hadden:


 In een parkachtig gebied stonden inheemse bomen en heesters.


En ik weet niet precies of deze boom zo hoorde te groeien of zo gesnoeid was, maar ik zag er gelijk een Afghaanse windhond in: 


  En in deze een beer:


Een beetje fantasie hebben kan geen kwaad, vind ik.

De hortensia's stonden, net als thuis, volop in bloei:


 





Zo mooi! Het is echt één van mijn lievelingsstruiken en ik heb er zelf ook 4 in de tuin staan.

En is dit rag van een spin of van een rups? Ik weet het niet:


We gaan nog eens terug naar het arboretum, dat hebben we afgesproken. Want als in het voorjaar de rododendrons bloeien, dan wil ik daar graag nog eens heen. Dat lijkt me ook heel erg mooi.

Als ik ga wandelen dan heb ik altijd mijn gsm en mijn rijbewijs mee. Wandel ik vanuit huis een rondje en het is warm buiten, dan draag ik een flesjes water (van Tupperware of een Dopper) in een katoenen rugzakje mee. Als ik ergens anders ga wandelen dan heb ik meestal een grotere rugzak mee en dan gaan naast mijn gsm, rijbewijs en flesjes water ook zonnebrandcrème, een kleine deodorant, anti-mug en mijn zonnebril mee. En sinds een paar weken zit daar ook een klein pakje met vochtige doekjes in en na onze wandeling in Het Leen bleek maar weer eens hoe handig dat was, want ik zag er niet meer uit!


Daar kon ik daarna toch echt niet mee in de supermarkt komen, vond ik. Gelukkig kon ik mijn benen en voeten schoonpoetsen. De anti-mug hadden we deze keer trouwens ook hard nodig, anders waren we helemaal opgevreten geweest.

Voor meer informatie over Het Leen: http://www.hetleen.be/

3 opmerkingen:

  1. Ik zie ze hoor, de windhond en de beer. Superleuk! En dat gedichtje, zo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt grappig, die beestenfiguren, je ziet ze er inderdaad in.
    Ik ben ook dol op hortensia's. Wij hebben ook verschillende soorten, ga er eens foto's van maken.
    Handig, al die spulletjes die je meeneemt op jullie wandelingen. Zo heb ik standaard een tekenpen in mijn handtas, nog afkomstig van toen onze hondjes er nog waren, maar nu met al die berichten over Lyme leek het me wel goed hem voor onszelf mee te nemen.
    't Lijkt me een mooi gebied om te wandelen, maar die muggen..... ze moeten mij altijd hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een tekenpen is ook wel een goed idee. Ik heb ook geen zin om met dit weer in een lange broek en dichte schoenen te lopen. De anti-mug zou ook tegen teken moeten helpen maar ik controleer toch steeds onze benen als we door gras en bossen lopen

      Verwijderen