intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 17 juli 2018

een eerlijke vriendin

"Na de vakantie ga ik lijnen," zei ik steeds tegen manlief, maar de vakantie was voorbij en van dat lijnen kwam totaal niks. En nee, ik ben niet te dik, mijn bmi (24,2) is goed, maar al mijn broeken zitten rot en bovendien heb ik nog nooit zoveel gewogen als nu. Ik voel me er gewoon niet prettig bij.

Ik ging naar mijn vriendin toe en door mijn vakantie hadden we elkaar een paar weken niet gezien. Ze was in tussentijd 2 kg afgevallen en ze zei: "een paar kilo eraf zou bij jou ook niet zo gek zijn." "Oké," zei ik "je hebt gelijk. Ik ga er wat aan doen. De volgende keer als je me ziet ben ik afgevallen."

Die avond dronk ik water in plaats van wijn, want mijn dagelijkse glaasje wijn (of 2 glaasjes) bevat veel calorieën en verstoort bovendien de stofwisseling. Wijn mag nog wel, maar alleen een glaasje in het weekend. En thuis probeer ik niet te snoepen. Op mijn werk is dat iets lastiger, want al die lieve cliënten zorgen graag voor me en voeren me taart en koekjes, maar ik probeer dat nu toch een beetje in te dammen. En ik schep minder grote porties eten op. Ik eet en drink eigenlijk nog wel van alles, maar minder en ik weet uit het verleden, dat ik daar toch goed op kan afvallen.

Vriendin en ik kennen elkaar al ruim 30 jaar en we zeggen gewoon altijd alles tegen elkaar. Dat moet ook kunnen, vind ik. Als ik haar over een paar weken weer zie, dan hoop ik met trots te kunnen vertellen dat ik haar advies opgevolgd heb en afgevallen ben.


En natuurlijk zijn er ergere dingen op de wereld, dan die paar kilo waarvan ik vind dat die teveel voor me zijn. Anderen zullen me misschien niet begrijpen als ik zeg dat ik af moet vallen. Maar wat zal ik blij zijn als mijn broeken weer lekker zullen zitten en ik toch niet moet overwegen om een maatje meer aan te schaffen.

Ik ga er gewoon voor. Dankzij mijn vriendin, die me op een eerlijke manier vertelde hoe ze me eruit vond zien. 

7 opmerkingen:

  1. Als je een bepaald gewicht gewend bent, merk je al gauw aan je kleding dat er een paar kilo bij gekomen zijn. Het lijkt me inderdaad lastig om bij al die lieve cliënten allerlei lekkers af te slaan.
    Succes met je afvalpoging, gaat je vast lukken en fijn dat je zo'n goede vriendin hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hoor, zo'n vriendin. En verder doe je het gewoon zelf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn hoor, zo'n vriendin! Ik begrijp je precies, mensen vinden mij slank, maar mijn buik wil altijd opbollen zodat broeken mij te strak zitten. En dan wil je dus, helemaal voor jezelf, graag wat kilootjes eraf! Succes ermee, je vriendin zal het leuk vinden dat je haar advies hebt opgevolgd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik dus ook: een buik die opbolt. En ik heb wel al ondervonden dat hoe minder suiker ik eet, hoe minder gespannen mijn buik is.

      Verwijderen
  4. Fijn zo'n vriendin die weet dat je het aankan om te horen. Vet op je buik heeft veel impact op je gezondheid. Op je billen en heupen niet. Helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik weet precies wat je bedoelt. Eigenlijk niet te zwaar, maar wel voor je gevoel. En dan moet je dat gevoel volgen. Fijn een eerlijke vriendin. Koesteren.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn zo'n vriend. Beter dan mensen die zeggen dat het allemaal wel mee valt..
    Succes met de kilo's ..

    BeantwoordenVerwijderen