intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 15 mei 2018

wandelen

Lang geleden had vriendin M een burn-out, toen werd dat nog overspannen genoemd, en er was eigenlijk maar 1 persoon die ze om zich heen verdragen kon en dat was ik. We gingen wandelen, liepen kilometers langs de kust en praten heel wat af. En gelukkig rolde ze door die burn-out heen.

M en ik zijn al zeker 30 jaar vriendinnen en vroeger trokken we veel met elkaar op, maar toen we kinderen kregen werd dat op een gegeven moment toch een stuk minder. We woonden niet direct bij elkaar in de buurt en we hadden het druk met onze kindertjes. Maar toch, als we elkaar ergens op straat tegenkwamen, dan waren we toch gelijk weer eigen aan elkaar.

Op de crematie van onze zoon wilden we niet gecondoleerd worden en we wilden alleen een koffietafel met de naaste familie. Dus wij en de familie bleven in de aula zitten terwijl de rest langs de kist en langs ons liep. Veel mensen durfden niet naar ons te kijken, maar M wel en ze gebaarde naar me dat ze me op zou bellen. En dat deed ze een paar dagen daarna.

We pakten onze vriendschap weer op en het deed me goed. We gingen ook weer wandelen en na een paar weken vroeg ze of ik samen met haar mee wilde doen aan een wandeltocht voor het goede doel. Dat wilde ik wel, maar ik moest daar wel voor trainen, want de tocht zou 18 km zijn, wat ik al behoorlijk lang vond en daarnaast was het een strandloop en dus nog eens extra zwaar ook.

Op een dag, toen ik alleen thuis was, besloot ik om vanuit huis een wandeling te gaan maken. Ik voelde me wat onwennig die eerste keer, maar na die eerste wandeling volgden er meer en nu probeer ik 2 x 6 km per week te lopen. Soms is dat minder, maar meestal is dat meer: zo maakte ik vorige week 4 wandelingen en liep ik in totaal 32 km (2 x alleen, 1x met M en 1x met manlief).

Als ik alleen wandel dan heb ik muziek opstaan. Sinds kort heb ik Spotify. Toen ik dat niet had moest ik met een grote omweg muziek op mijn gsm zetten, dus ik ben wel erg blij met Spotify, wat een stuk makkelijker werkt. Ik zet de muziek zacht en doe maar 1 oordopje in, want ik hoor graag fietsers, auto's en andere voertuigen aankomen. De muziek helpt me om mijn hoofd leeg te maken en ik loop ook graag op het ritme van de muziek, het zijn dan ook geen rustige nummers in mijn afspeellijst, anders kom ik niet vooruit :-) 

Mijn zomerwandelschoenen kocht ik bij Scapino in de uitverkoop en dat zijn geweldige schoenen die ontzettend goed dempen. En als het warm is draag ik teva-sandalen. En voor in de winter heb ik lekkere warme wandelschoenen van Quechua. Wandelschoenen zijn nou niet bepaald elegante schoenen, maar ik vind in dit geval goed schoeisel wel een must.

Ik wandel door de polders of langs het strand en af en toe maak ik een stadswandeling. Hier in de buurt heb ik mijn vaste rondjes, maar ik vind het ook leuk om ergens te gaan wandelen waar ik het niet (zo goed) ken. Er zijn op internet genoeg routes te vinden en op mijn gsm heb ik een paar wandelapps staan. En van hier in de buurt heb ik een wandelknooppuntkaart. 

Op mijn gsm heb ik Geotracker en dat is een app die bijhoudt waar en hoe ik loop:


Zoals je ziet heb ik afgelopen zaterdag 8,65 km gewandeld. Het was mooi weer en ik had me door manlief ergens met de auto af laten zetten en vandaaruit ben ik terug naar huis gelopen.

Regelmatig word mij gevraagd waarom ik me niet bij een wandelvereniging aansluit, maar daar heb ik geen behoefte aan. Dit jaar loop ik 2 wandelingen voor een goed doel en voor de rest loop ik wanneer het mij het beste uitkomt. Verder wil ik geen verplichtingen.

Die strandloop vorig jaar liep ik uiteindelijk samen met M en met mijn oudste broer en met manlief. Vanaf het moment dat we startten tot de finish hebben we met elkaar gekletst. Tussendoor pakten we 2x een terrasje en we lunchten ergens. En die 18 km was gewoon een makkie. Aan de finish stond onze zoon ons, samen met 2 vriendinnen, met een bos bloemen op te wachten. Dit jaar gaan we weer en hopelijk is het dan net van dat mooie weer als vorig jaar. Voor de gezelligheid zullen we zelf wel zorgen en dat gaat zeker goedkomen. 

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat je zo kunt genieten van wandelen. En het is nog gezond ook. Ik geloof heel erg in de positieve effecten van wandelen. Zelf loop ik elke ochtend 'hard' en 's middags wandel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind dus ook dat het therapeutisch werkt door gewoon buiten te zijn, te bewegen en tussendoor ook nog eens van alles te zien

      Verwijderen