intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 17 mei 2018

top en spijkerjasje

Uit Knip 3-2018 maakte ik een top en uit Sandra Mode 2 uit 2004 maakte ik een spijkerjasje:








Binnenkort moet ik naar een communie toe en over een maand naar een doopfeest en ik besloot om daar iets passends voor te maken. In eerste instantie zou dat alleen die top zijn (stof gekocht in Gent), maar stel je nou toch eens voor dat het op die dagen koud is, dan zit ik daar met mijn dunne topje... en ik ben ook nog eens een behoorlijke koukleum ook! Dus bedacht ik dat er een jasje moest komen en daarvoor ging ik voor stof op het Stoffenspektakel kijken. De enige witte stof die ik mooi vond was een stretch denim en eigenlijk leek het me wel leuk om daar een spijkerjasje van te maken. Het is gekleed, maar niet te deftig en ook makkelijk om na die communie en doop te dragen.

De top zat gelijk goed, maar in het jasje had ik gek veel ruimte op mijn rug bij de armsgaten over. Sinds 3 jaar zit ik terug op naailes en met behulp van de juf is het jasje aangepast. 

Het was een leuk project om te doen en ik ben er erg tevreden over. Nu ga ik wel iets maken waar ik wat minder werk aan heb, want met dat jasje met al dat doorstikwerk ben ik toch wel even bezig geweest.


2 opmerkingen:

  1. Ik kan me voorstellen dat daar heel wat werk aan is, maar zowel het het topje als het jasje zijn echt mooi. Daar zul je nog veel plezier aan hebben
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen