intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 11 mei 2018

op de fiets

Als het een beetje fatsoenlijk weer is, zit ik graag op de fiets. Vroeger moest ik iedere dag 11 km naar school en weer 11 km terug fietsen. En ook later toen ik niet meer op school zat fietste ik altijd veel. Maar hoe graag ik ook fietste, het werd steeds minder en minder en op den duur zat ik voornamelijk in de auto, ook voor kleine stukjes. En dat komt niet omdat ik lui ben, maar omdat ik door een chronische ziekte te weinig energie heb om tegen de wind op te fietsen.

Twee jaar geleden kocht ik van mijn vakantiegeld een nieuwe naaimachine en toen zei ik al dat ik het jaar daarop een elektrische fiets zou kopen en dat heb ik ook gedaan. En wat ben ik blij met mijn fiets!

De bedoeling was dat ik mijn fiets zou gebruiken om naar mijn werk en terug te fietsen, 17 km per werkdag en daarom moest mijn fiets niet echt een zware accu hebben. En na een beetje speurwerk koos ik voor een fiets van de Decathlon, die slechts €700 kostte. De actieradius van de accu is 45 km op de ecostand, waarbij je nog mee moet trappen, maar op die stand zet ik hem alleen als ik door het dorp fiets. Ik fiets meestal op de normale stand en dan gaat een volle accu iets van 38 km mee en dat is genoeg om 2x naar mijn werk en terug te fietsen.

In een jaar tijd heb ik 1200 km gefietst en niet alleen naar mijn werk, ik fiets ook wel eens om boodschappen of naar de kapper of ergens anders naartoe. Ook is de fiets een paar keer mee geweest als we een paar dagen weggingen. Manlief fietste dan op de mountainbike van onze overleden zoon. Jus had die mountainbike anderhalve week voor zijn overlijden gekocht. Het is behoorlijk wrang om daar een ander op te zien fietsen, maar niet meer gebruiken is ook zonde.


Mijn elektrische fiets zou ik niet meer willen missen. Nu fiets ik tenminste weer regelmatig en ik ben nou eenmaal erg graag buiten. En windkracht 6 is nu gewoon een makkie, daar fiets ik zonder problemen tegenop. Ja echt heerlijk!

1 opmerking:

  1. Ik zit daar nog steeds tegenaan te hikken, tegen een electrische fiets, juist omdat ze zo duur zijn. Nu wij een woning hebben in WO (net over de grens van Nederland, onder Zeeuws-Vlaanderen) valt er heel wat te ontdekken in Zeeuws-Vlaanderen en Meetjesland. Ik heb nog niet gedacht aan Decathlon. Ga daar ook eens even mijn pijlen op richten....

    BeantwoordenVerwijderen