intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 14 juli 2024

tijdschrift

Omdat ik graag de Knipmode van augustus wilde kopen liep ik bij AH langs het tijdschriftenschap, waar ik nog een ander tijdschrift zag staan dat mijn aandacht trok: Flowers by Seasons. Niet bepaald het goedkoopste tijdschrift uit het schap, maar ik kocht het wel en ik ben er echt heel erg blij mee. Het is ook echt iets voor mij met reportages over onder andere pluktuinen, bloemschikken en klei.

Vrijwel het hele jaar heb ik wel ergens in huis een vaasje met takjes en bloemen uit de eigen tuin staan. Dat is namelijk zoveel leuker dan een gekochte bos bloemen. En als er niet zo heel veel wind staat kan ik ook buiten een vaas neerzetten, zonder dat alles uit zijn fatsoen waait:


Afgelopen week was ik weer eens aan het kleien. Uit Duitsland had ik een paar stukjes leisteen meegenomen en hieronder kun je zien wat ik daar mee van plan was.


Met behulp van vormpjes maakte ik blaadjes, bloemen en een vlinder, die ik daarna verfde en op het stukje leisteen plakte. Ik moet er nog een paar maken en ik kan ze zowel binnen als buiten ergens leggen, want ik vernis ze waardoor ze buiten ook goed blijven.

In het verleden maakte ik al eens eerder luizenpotten en deze rode is er ook weer één:


In een luizenpot moet je hooi stoppen en daar kunnen beestjes zoals oorwurmen in komen schuilen en oorwurmen eten bladluizen en dat is mooi, want die bladluizen hoef ik niet. 

De luizenpot is nog niet helemaal af: ik moet hem nog een paar keer vernissen, een beetje bijvijlen vanonder en daarna kan er hooi in en hebben de oorwurmen er weer een mooi huisje bij.

14 opmerkingen:

  1. Wat maak je toch altijd mooie dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi,die stenen. Van een luizenpot heb ik nog nooit gehoord. Ik gebruik sinds kort koperdraad op een stok tegen de luizen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Of het allemaal helpt, weet ik ook niet. Maar ik vind een luizenpot er gewoon leuk uitzien en ik heb weer iets te doen 😀

      Verwijderen
  3. Wat leuk ! En een luizenpot... nooit van gehoord, maar ik ga het onthouden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een luizenpot heeft een conische vorm. Ik heb al eens eerder luizenpotten gemaakt in de vorm van een kip en een heksenhoed. De kip is inmiddels gesneuveld, maar het hoedje staat al jarenlang in weer en wind in de tuin.

      Verwijderen
  4. Voor zover ik weet hebben we weinig last van luizen. Vandaag de laatste frambozen geplukt en ben bezig de oude takken meteen te verwijderen. Van vroeger kan ik me herinneren dat door mijn moeder gekochte regelmatig een wormpje bevatte, maar bij ons hebben die nog nooit gezien binnenin. Helemaal geen ongedierte erin eigenlijk.
    Lijkt me een erg leuk blad maar zal het niet kopen want kleien hou ik niet van en pluktuinen gaan we ook niet naartoe. Maar ik heb wel vaak takjes en bloemetje in diverse kleine vaasjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik snij onze kersen altijd door en controleer ze op beestjes. Het gebeurt weleens dat er iets in zit. Frambozen heb ik niet meer, ooit wel gehad maar de struik is doodgegaan.

      Verwijderen
  5. Leuk en creatief om in de tuin te leggen. Ik zou niet weten hoe daaraan te beginnen. Die luizenpot vind ik als kunstwerk ook heel mooi en met vrolijke kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat maak je mooie dingen! En dat tijdschrift kende ik nog niet...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een mooi tijdschrift met mooie foto's. Ik ben fan 😀

      Verwijderen
  7. Jaren geleden kreeg ik een luizenpot van mijn vader. Al hebben we nu geen tuin meer, de pot heb ik nog steeds. Een lieve herinnering.

    BeantwoordenVerwijderen