intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 30 april 2024

gezaaid

Mijn bloemenborder in de voortuin heb ik ingezaaid met bloemenzaad dat ik vorig jaar verzameld had. Zinnia, cosmea, klaproos, korenbloem, bolderik... En daarna heb ik de grond afgedekt met vliesdoek tegen de poezen. Ik zag het alweer helemaal gebeuren dat mijn hartjes de losgeharkte grond als kattenbak zouden gaan gebruiken. 

Wat ik niet hoef te zaaien is akelei: 


Die zaait vanzelf wel uit. 


Net zoals de bieslook, die bijna gaat bloeien:


🌿 🌿 🌿 🌿 🌿

Vandaag was ik in de tuin aan het werk en dan mis ik de honden toch zo... het is zo ontzettend stil! Ik zit er een beetje van in een dip. Vorige week, toen we op vakantie waren, was het nog te doen maar nu komen de stilte en het gemis heel erg hard binnen. Ik weet dat het op een gegeven moment wel beter zal gaan, maar nu nog niet. Nu is het nog te vers. 

22 opmerkingen:

  1. Zo begrijpelijk, lekker in de tuin bezig en dan zijn de honden er niet. Dat is een gemis, en het zal langzaam moeten slijten, maar natuurlijk is het nu nog veel te vers. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja met beesten om je heen loop je altijd op te letten waar ze zijn, dat alleen mis je al. En natuurlijk praat je ook veel met ze.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig hebben we de poezen nog om tegen te praten. Er zijn ook wel voordelen nu we geen honden meer hebben, maar ik mis ze gewoon om me heen.

      Verwijderen
  3. Blijft verdrietig hé, ze zijn ook zoveel jaar deel van jullie leven geweest.
    Sterkte hoor.
    Groet Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan me het gemis goed voorstellen. Onze Akke, stabij, is 17 jaar geworden en ik heb haar ook zolang gemist. Niemand die me ‘s-morgens zo blij begroette, die haast op mijn schoenen lag als ik aan het koken was, zo graag met mij wandelde. Ze is begraven op het erf bij de boerderij daar hebben we een paar jaar later ‘n meidoorn geplant die er nog steeds staat en ieder jaar uitbundig bloeit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bee en Zoya liggen ook in de tuin begraven, onder de perenbomen. Een mooi plekje, want ze aten altijd van het valfruit, toch zeker Bee. Zij trok ook gewoon de peren uit de bomen om op te eten.

      Verwijderen
  5. Begrijpelijk dat je ze mist. het waren je vriendjes, de hele dag om je heen. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, je zult, als je in de tuin bezig bent vast nog weleens kijken van waar zijn ze of wat doen ze?
    Ze zijn zolang bij jullie geweest en laten zo'n leegte na. Wel fijn, dat de poezen er zijn, maar die
    zijn toch weer anders dan Bee en Zoya. Het zal wel slijten, maar dat kost tijd en heel logisch dat je ze zo erg mist,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naar iedere fietser en iedere wandelaar werd geblaft en we wisten het altijd als er iemand op het erf kwam. Ik denk dat ik de drukte die Zoya meebracht nog het meeste mis. Bee was een hele rustige hond, maar Zoya was altijd erg aanwezig.

      Verwijderen
  7. Een leven zonder honden...ik kan het me niet voorstellen! Ik leef met je mee! Onze 2 dames worden allebei 14 jaar deze zomer en ik word al verdrietig als ik er aan denk dat we niet veel tijd meer met ze hebben. Ik weet dat je vertelde dat jullie geen hond meer in huis namen maar wie weet wat er op je pad komt! Was dat ook niet zo met de poezen? :) Sterkte! Von.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat klopt. We zouden geen poes meer erbij nemen...
      Bij jullie zit een afscheid er ook aan te komen. Onze Bee was 13,5 en met haar naderende einde hield ik meer rekening dan met dat van Zoya, die 11,5 jaar was.

      Verwijderen
  8. Ach lieve mevrouw W. wat erg voor je en ik kan het mij zo goed voorstellen.Veel liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Natuurlijk mis je de honden als je gewend was om ze altijd om je heen te hebben. Dat heeft zijn tijd nodig.
    Oh, die akelei is zo mooi. Wij hadden er ook een maar hij deed het hier niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van deze kleur akelei heb ik er heel veel. Er staat ook nog een roze, daarvan zal ik de stekken een keer verplanten, zodat die ook op meer plaatsen komt te staan.

      Verwijderen
  10. Mijn bieslook bloeit ook! Zo'n leuk bloemetje... Ja, mijn katten liggen ook graag in de moestuinbakken; ik heb er maar een netje over gedaan.
    Ik snap dat je de honden mist als je zo bezig bent in de tuin. Het zijn trouwe viervoeters die je graag overal volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En bieslook trekt ook nog eens veel bijen en hommels aan!

      Verwijderen
  11. Ik heb normaal altijd de hele achtertuin vol met akeleien. Dit jaar niks. Ik doe er nooit iets aan. Ze moeten zich zelf uitzaaien. Bij een vriendin van mij hetzelfde. Wel staat de blauwe regen uitbundig over de pergola te bloeien. Een afscheidsgroet? Sorry dat ik wat laat ben met mijn reactie. Maar het zit een beetje tegen. Liefs Rita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De blauwe regen wil het hier nooit goed doen. Jammer, want ik vind die bloementrossen heel erg mooi.
      Sterkte, Rita xxx

      Verwijderen