intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 1 januari 2024

knallen

Oudjaar deden man en ik gewoon wat we anders ook deden: hij zat achter de computer naar een film te kijken. Ik heb een tijdje op de bank gezeten en ben daarna achter de naaimachine gekropen. Gewoon lekker rustig. Het werd al snel twaalf uur en vanaf ons kun je het vuurwerk vanaf de dorpen rondom ons goed zien. 

Om kwart voor één werd ons rustige buitengebied opgeschrikt door een paar vuurpijlen en bijgaande harde knallen bij één van de buren. In het kader van beter laat dan nooit, zeker? Niet veel later reden er auto's heen en weer en werd er steeds een naam geroepen. Blijkbaar was er een hond vermist. Omdat ik toevallig net op facebook gezien had dat er in een dorp in de buurt een hondje aan was komen lopen, ben ik even gaan vragen of dit het hondje was dat gezocht werd. Het bleek om een andere hond te gaan. Gelukkig werd het later stil en denk ik dat de hond gevonden was. Ook vanmorgen waren er geen zoekacties meer. Het hondje dat op facebook langsgekomen was, is inmiddels ook weer met de baasjes herenigd. 

Wij hebben het elf jaar geleden met onze Bee gehad: we hadden haar twee dagen daarvoor uit het asiel gehaald en we namen haar mee naar mijn schoonouders, waar we de jaarwisseling gingen vieren. Alles ging goed, tot een uur of half één, want toen was Bee opeens verdwenen. We hebben overal gezocht: in huis, in de tuin, met auto's in de buurt rond gereden, maar Bee vonden we niet. Met twee huilende kinderen gingen manlief en ik midden in de nacht toch maar naar huis om te gaan slapen. Ik kon de slaap niet vatten en toen om vier uur de telefoon ging, zat ik gelijk rechtop in bed. "Dit geloof je nooit" zei mijn schoonmoeder aan de andere kant van de lijn "maar nou staat die hond toch op ons terras voor de schuifpui..." 

Pas veel later kwam uit dat een neefje (van destijds zeven jaar) Bee buiten gelaten had. De hond stond voor de deur en met de beste bedoelingen had hij haar naar buiten gelaten, want hij dacht dat ze moest plassen. 

Afgelopen nacht, na die paar harde knallen in de buurt, waren we Moppie ook even kwijt. Die had zich in de badkamer verstopt. Moppie mag nog niet naar buiten en de andere poezen hadden we uit voorzorg ook binnen gehouden. Eigenlijk is het hier altijd rustig tijdens de jaarwisseling, maar zeker weten doen we het nooit en dat bleek afgelopen nacht maar weer. 


26 opmerkingen:

  1. Vuurwerk en dieren ... geen ideale combinatie, al denken de vuurwerkliefhebbers daar anders over. Hier was vuurwerk verboden maar het heeft nog nooit zó hard geknald als afgelopen nacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hielden onze katten ook binnen. Was veel te bang dat er iets zou gebeuren met ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Triest voor de dieren. Hier was het "oorlog". Ik was bijna blij,dat we geen hond meer hadden. Een rustig nieuw jaar gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Voor de dieren vind ik het ook echt erg, ook voor de wilde dieren. Gelukkig is het nu weer rustig.

      Verwijderen
  5. Mijn dochter haar katten gaan niet naar buiten aangezien zij bij een heel druk kruispunt en afritten van de A28 woont. Haar oudste kat is bijna 4 jaar en was vanaf het begin niet bang en gelukkig is haar jongste die nog een jaar moet worden dat ook niet. In tegendeel ze hebben bijna de hele avond in de vensterbank gelegen van haar flat op 1 hoog , waar ze een mooi uitzicht hadden op al het vuurwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me best leuk om te zien, die poezen die naar het vuurwerk kijken.

      Verwijderen
    2. Is het ook , we hebben eigenlijk altijd poezen gehad die niet echt bang waren voor vuurwerk, maar waar dat aan ligt geen idee eigenlijk. Misschien ook omdat we er zelf nooit veel aandacht aan besteden al word er zowel bij haar als bij mij thuis behoorlijk veel en hard geknald en dat al maanden, niet alleen op oude jaars avond. Bij mij word er zelfs nu nog regelmatig vuurwerk afgestoken.

      Verwijderen
  6. Hier vielen de harde knallen gelukkig mee (al maakt het siervuurwerk ook meer dan genoeg lawaai). De ramen hebben slechts eenmaal in de sponningen gedanst.

    Beste wensen voor 2024.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      We hoorden in de verte wel harde knallen, maar dat siervuurwerk hier dichtbij ga ook best harde knallen.

      Verwijderen
  7. We wisten nog niet hoe Sienna erop zou reageren omdat ze pas half juni bij ons is komen wonen. De aflopen week werd er rondom al wel geknald maar niets echt dichtbij, ze keek wel waar dat vandaan kwam maar verder reageerde ze niet. In de loop vd middag werd het wel erger allemaal en zo rond 3 uur ga ik in de tuin met haar ballen, eerst vond ze het wel beetje verontrustend maar door gewoon met haar te spelen wende ze er snel aan.
    Er was zo'n harde wind dat even buiten naar vuurwerk boven het dorp kijken niet echt fijn was en na 5 minuten waren we weer binnen, om half een naar bed en we sliepen al snel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Normaal gesproken zou ik binnen gebleven zijn, maar nu ging ik even naar buiten om aan die mensen te vragen of het hun hond was die op facebook stond. Eerst zonder jas, maar toch snel weer naar binnen om een jas te pakken.

      Verwijderen
  8. Gelukkig dat jullie hond toch weer boven water kwam. Je hoort vaak genoeg dat huisdieren van de schrik heel ver weg dwalen en soms helemaal wegblijven...
    Hier in ons dorp gisteren overdag de hele dag harde knallen van het carbidschieten, wat helaas net aan onze kant van het dorp plaatsvond. En de hele avond tot aan 2 uur siervuurwerk en dat knalt ook hard. De hond en de kat waren niet op hun gemak. De kat had de kattenbak tot zijn beschikking en bleef de hele dag en nacht binnen. De hond wilde gisteravond om 18 uur nog een plasje in de tuin doen, maar daarna wou ze niet meer naar buiten.
    Ik geniet vanochtend samen met de dieren weer van de heerlijke stilte!
    De beste wensen voor jou!
    groetjes, Alice K.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik ga zo even bij de schoonzus die voor schoonmoeder zorgt en daar ook blijft slapen, het kattenluikje terug open doen. Dat had ze uit voorzorg maar dicht gedaan.

      Verwijderen
  9. Ik heb het idee dat er veel meer vuurwerk is afgestoken dan in voorgaande jaren. Ik wens jou en je gezin het beste in 2024!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De hond van mijn broer vindt vuurwerk geweldig. Als ze de kans krijgt raapt ze het op en speelt ermee. Aangestoken of niet. Ze moet dus binnen blijven maar madam zit met veel plezier te kijken van achter het raam. Met haar 9 jaar is ze al behoorlijk doof aan het worden dus van de knallen heeft ze geen last.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze oudste hond is ook een beetje doof en dat is met dat vuurwerk of jagers wel makkelijk. Anderzijds 'hoort' ze dingen die er niet zijn en vaak is ze daardoor 's nachts aan het blaffen.

      Verwijderen
  11. Stoppen met dat vuurwerk, beter voor mens en dier. Ik wens je een mooi en vooral gezond 2014.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gelukkig is de Oudejaarsellende weer voorbij, het was hier zo'n enorm geknal, dat de rolluiken rammelden, dat is nog nooit gebeurd. Het was vooral zwaar vuurwerk. De poes was desondanks best rustig tot 12.00 uur, toen wilde ze graag onder het bed gaan zitten tot het wat rustiger werd. Wij hadden ook eens een poes die het prachtig vond, die zat altijd voor het raam.
    Vanmorgen ging ik een stuk wandelen en zag heel veel troep op straat.Ik vind dat zo asociaal, als je geniet van dat vuurwerk, ruim dan ook je rotzooi zelf op.Affijn, de gemeente kan morgen aan de bak!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn mensen die het opruimen, maar ook heel veel die dat niet doen. De gemeentewerkers zullen inderdaad vandaag het merendeel wel al opruimen.

      Verwijderen
  13. Ik vind het altijd zo zielig voor al die dieren die buiten leven... de vogels, konijnen, hazen... Noem maar op... Onze poezen houden er ook niet van. Vorige jaar schoven ze over hun buik over de vloer naar een veilige plek. Dit jaar is het beter gegaan, ook minder harde knallen dichtbij...
    Enne..., die rooie poezen van je vind ik toch zò schattig!

    BeantwoordenVerwijderen