intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 6 oktober 2023

stof

Op naailes ben ik een dun truitje aan het naaien. De hoofdkleur van de stof is ecru en het is bedrukt met oranje en paarse bloemen. Omdat ik best wel een koukleum ben en de stof dun is, wil ik daar graag een vestje bij hebben en dat ga ik ook zelf maken. Omdat ik geen paarse vestjes heb, ga ik er één uit paarse bouclé maken. Ik bestelde de bouclé bij Driessen Stoffen, gelijk met nog drie andere stoffen:


De andere stoffen moet ik nog even zien en voelen en dan weet ik wat ik ervan ga maken, maar het worden sowieso vesten of truien. Ik kan nu dus weer eventjes vooruit. 

Van de winter houd ik niet en winterkleding maken was ook nooit echt mijn ding, maar vorig jaar heb ik toch een paar leuke winterkledingstukken gemaakt. Ik moest me er gewoon maar eens overheen zetten. Die winter is er nou eenmaal en laat ik er dan toch maar iets leuks van maken en mooie dingen voor maken.

🧵 🧵 🧵 🧵 🧵 🧵

Voor mijn moeder had ik nog allerlei boodschappen van de Action nodig en ik reed daarvoor naar België. Ik ging ook nog tanken en het was daar druk met Nederlanders. Maar ja wat wil je, de benzine is daar nou eenmaal een stuk goedkoper dan hier en daarom was ik daar ook. Het verschil met de onbemande pompen hier in Nederland is ondertussen al 37 cent op een liter euroloodvrij. Ik heb er al vaker over geschreven en ik blijf het verschil bizar vinden. 

De afgelopen maanden ben ik vaak op de fiets naar mijn werk geweest. Ik woon 8,5 kilometer van mijn werk af en dat is een mooie afstand om te fietsen. Maar als het straks kouder en natter wordt, pak ik gewoon weer de auto. En nog een reden om dan niet te fietsen is, dat ik 's morgens in het donker moet rijden en het dan bijna niet kan zien. De auto vind ik dan toch een stuk veiliger. 

🚲 🚲 🚲 🚲 🚲 🚲

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!

17 opmerkingen:

  1. Wij kwamen in september zoals gewoonlijk via Luxemburg en België naar Nederland rijden en de verschillen in prijzen van de benzine zijn bizar te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt belachelijk dat het hier zo duur is.

      Verwijderen
    2. Wij wonen best dicht bij de grens met Duitsland, maar het is niet interessant om daar speciaal naar toe te rijden om te tanken, omdat de tankstations net over de grens bijna dezelfde prijs per liter in rekening brengen. Het is bizar, als we 1 Europa willen moet er echt nog veel werk verzet worden.

      Verwijderen
  2. Ik rij op LPG en dat is nu ongeveer gelijk in Nederland Belgie maar benzine tank ik natuurlijk in Belgie, hoeft niet zo vaak want ik schakel al na 200 meter over op LPG.

    Ik ben de zonder aan het opruimen en ga veel wegdoen, ik heb erg veel fleecevesten en zwarte truien/shirts die eigenlijk niet mooi zijn en niet goed zitten, na 2 jaar twijfelen gaan ze weg.
    Maar dan heb ik niet veel meer. Ik ben een trui aan het nahaken, hopelijk wordt die goed want zelf maken is toch afwachten hoe het uitvalt.
    Ik wil graag paar kabeltruien met col maar de truien vorig jaar waren zo lang! hangen stuk onder billen en buik wordt dan zo zichtbaar. Donderdag naar Goes eens kijken of ik wat kan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk kun je goed slagen. Ik ben zelf klein en ik vind het ook niet echt mooi als een trui lang is. Van kort houd ik ook niet, het moet het liefst ergens halverwege mijn billen vallen.
      Ik zou ook eens goed moeten opruimen, in mijn kast liggen best veel kledingstukken die ik niet meer draag maar waarvan ik het toch jammer vind om ze weg te doen. Alleen ben ik ondertussen wel een beetje het overzicht kwijt.

      Verwijderen
  3. Mooie stofjes heb je gekocht
    Ik ben nu bezig met een zwarte, wat dikkere broek. Omdat wij een deel van de winter in Australië zijn maak ik ook weinig winterkleren. Volgende week is in Emmen in grote stoffenmarkt, ik hoop daar nog wat leuke stofjes te kopen!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thea, ik zag vandaag reclameborden staan, dat dit weekend het stoffenspektakel in Groningen is, misschien heb je er iets aan.

      Verwijderen
  4. Ja hoe kan dat dat het daar zoveel goedkoper is. Dat is toch wel heel bizar. Ik woon niet bij de grens maar anders wist ik het wel. Ik geef je groot gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel veel mensen van hier gaan even de grens over om te tanken. Het is ook echt wel de moeite waard om dat te doen.

      Verwijderen
  5. Ik wist niet dat die verschillen zo groot waren. En wat de auto betreft: ik vind het super dat je naar je werk fietst, maar ik snap ook (het gebied kennende) dat je later in het jaar de auto pakt. In jullie stuk Nederland kan je eigenlijk niet zonder auto!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zonder auto is het hier niet te doen. En het openbaar vervoer rijdt hier soms maar om de twee uur of helemaal niet.

      Verwijderen
  6. Leuke stiffen. Brique is ook zo'n fijne kleur! Ik ga binnenkort een debardeur breien, ik heb het garen al twee jaar klaarliggen. Voordat ze weer 20 jaar uit de mode zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hou ook erg van brique en heb ook verschillende kledingstukken in die kleur. Jaren geleden heb ik ook een spencer gehad en toen weggedaan en nu zie je ze weer.

      Verwijderen
  7. Ik woon té dichtbij school om de auto te pakken, tegen de tijd dat de ramen hun condens kwijt zijn ben ik er al bijna, dus dat doe ik nooit. Wat ik wél doe is een geel veiligheidsvestje over mijn jas aantrekken, ik weet hoe slecht fietsers zichtbaar zijn in het donker als je in de auto zit. Zelfs fietsers met werkend voor- en achterlicht. Zeker bij regen en mist. Ik heb de afgelopen jaren een aantal keren een bijna-botsing gehad en ben nu nog voorzichtiger. Ik hoop dat je vestje leuk wordt, de kleur is in ieder geval al top!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met de honden uitlaten doe ik ook een hesje aan. Op de fiets niet, want ik rijd alleen maar op fietspaden en dan ook nog zelden in het donker. Maar het is wel slim om een hesje aan te doen, zeker in het drukke verkeer.

      Verwijderen