intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 29 augustus 2023

jeuk

De laatste weken had ik last van jeukende bulten. Als ik 's morgens uit mijn bed kwam had ik er steevast weer een paar bulten bij. Omdat die bulten blijkbaar in mijn bed ontstonden, dacht ik dat er beestjes in mijn bed zaten en dus haalde ik mijn hele bed overhoop. Alles wat wasbaar was werd gewassen op 60 of 90℃.  De stofzuiger maakte overuren en ik spoot gif tegen vlooien. Manlief, die op een ander matras slaapt, had nergens last van. En het vreemde was dat er in mijn bed ook geen tekenen van vlooien of bedwantsen te vinden waren.


Als het dan niet in mijn bed zat, dan kwam het misschien door iets in de tuin. Maar ik voelde nooit beestjes prikken en als ik met een plantje in aanraking kom waar ik niet tegen kan, dan heb ik daar altijd direct reactie op. 


Dat was het dus allemaal niet en het enige wat overbleef, was dat het iets was dat in mijn lichaam zat. En ja hoor, het zijn galbulten (netelroos)! Waarschijnlijk veroorzaakt door een medicijn en warmte of zweten als ik slaap. Ik ben blij dat de oorzaak van die vervelende bulten nu bekend is en ook dat het niet door een vervelend beestje in mijn bed veroorzaakt wordt. 

De slaapkamer ziet er nu in elk geval wel picobello uit, dat is dan het enige voordeel :)


20 opmerkingen:

  1. Een bekend Nederlander zei ooit: ieder nadeel heb z’n voordeel! 😉
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je het achterhaald hebt en dat het geen enge beestjes zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is toch alweer een zorg minder. Beestjes hoeven voor mij niet zo.

      Verwijderen
  3. Altijd fijn als duidelijk is waar de jeuk vandaan komt.
    Galbulten zijn niet echt fijn .. maar beter dan vlooien- of andere beestjes-beten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook. Dit is ook niet leuk, maar alles beter dan beestjes.

      Verwijderen
  4. Jeuk is vreselijk. Ik heb een enorme aanval van galbulten gehad toen ik 2 maanden door afkeuring kon stoppen met werken. Was volgens de dermatoloog door de stress die ik het laatst jaar ha gehad. Zo jammer na ruim 40 jaar weken dat het laatste verpest wordt door een bureaucratische leidinggevende en PZ die erin mee gingen. Ik kon door ouder worden en lichamelijke ongemakken iets minder maar moest meer doen meer inzetten etc etc.
    Het was zo erg dat ik stootkuur predinson nodig had.
    Sterkte met het verder verloop, hoop dat het snel helpt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is erg akelig. Een beetje inlevingsvermogen zou prettig zijn, maar helaas bestaan er van die horken die alleen maar aan winst of presteren denken.

      Verwijderen
  5. Hé, dit had ik onlangs ook. Waarschijnlijk door het eten van noten. Ik heb een afspraak bij een allergoloog. Ben benieuwd wat er uit komt. Wel lekker hoor, een hele schone frisse slaapkamer. Dat is dan weer een voordeel van de ellende.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kan ze door heel veel dingen krijgen, lastig dus om uit te zoeken waar je niet tegen kan. Bij mij is het een bijwerking van een medicijn, daar kwamen we gelukkig toch nog vrij snel achter.

      Verwijderen
  6. ik heb ook al een poosje last van jeukende bultjes , dacht aan muggenbulten maar ik hoor ze niet. Galbulten, ja dat zou best eens kunnen. Manlief heeft nergens last van.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb gewoon muggebulten. Maar zo groot en zo jeukend....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nu je erachter bent wat het is, hoop ik dat de jeuk ook minder wordt. Want jeuken is uitermate vervelend.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik krijg de kriebels al. Vorig jaar had ik rode plekjes met jeuk en dat kwam van een waspoeder. Gelukkig dat je nu weet wat het is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. o, houd op, ik heb ook m'n bed al helemaal uitgezogen en schoongemaakt.
    Maar het waren alleen mijn benen die jeukten.
    Reden? nog steeds een raadsel. Mijn zoon adviseerde magnesiumpillen 😉 baadt het niet, dan schaadt het niet.

    BeantwoordenVerwijderen