intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 15 juni 2023

bloembloembloemetjes

Het begint hier al iets te worden met de zomerbloeiers.


En dit is nog maar het begin! Er zullen nog veel meer planten tot bloei komen.


Jarenlang hadden we vooral in het voorjaar bloemen in de tuin, nu streef ik ernaar om het hele jaar door bloemen te hebben en dat lukt me aardig.


Oost-Indische kers. Ik vind ze prachtig!

Ik heb korenbloemen in verschillende kleuren.


Waaronder de gewone blauwe.



En ook deze bordeauxrode. 


De klaprozen groeien in potten en tussen de tegels.


Afrikaantjes zijn er in vele soorten en maten, ik kocht zaad van oranjerode Afrikaantjes:


Scabiosa:


Sparaxis:


Dat zijn zomerbloeiende bloembollen.



Salvia:


Zeeuws Knoopje:


Wij hebben een watertank van duizend liter en daarvan krijgen de bloempotten iedere dag water. De borders besproei ik momenteel één keer per week met leidingwater.

Gisteren vertelde iemand dat ze bij de bibliotheek voor een dichte deur gestaan had: vanwege de warmte was de bibliotheek gesloten. Hoe is het toch mogelijk! Kom eens in een verzorgingshuis werken, zou ik zeggen, want daar is het altijd warm. Of ga buiten in de bouw op een steiger in de zon staan, of langs de weg werken. Ga eens een dagje als lasser aan de slag of de hele dag onkruid wieden op het land. Ja sorry hoor, de bibliotheek... je zou bijna denken dat het een grap was!

27 opmerkingen:

  1. Prachtig! Ik vind met name de blauwe korenbloemen altijd zo mooi. Krijg een top zomer gevoel bij jullie tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind de combinatie blauwe korenbloemen, klaprozen en margrieten mooi. Kan daar ook echt van genieten.

      Verwijderen
  2. Wat een heerlijkheid aan bloemen, dank dat we mogen mee genieten!! En inderdaad, hoe absurd dat een bibliotheek gesloten is vanwege de warmte. De tweedeling in ons landje lijkt steeds groter te worden, de mensen die fysiek werk doen worden steeds minder gewaardeerd, maar juist deze mensen houden de economie draaiende, en daar profiteren dan weer vooral diegenen van die voornamelijk met hun koppie werken (en nu tropenroosters hebben vanwege de warmte, terwijl ze in een ruimte werken met airco!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben wel een hitteprotocol maar dan nog blijft het warm en moeten we werken. Van de week werd er iets aan het koelingssysteem gedaan en een dag later klaagden de bewoners dat het koud was. Die mensen zitten natuurlijk ook maar hele dagen stil.

      Verwijderen
  3. De rode korenbloem vind ik prachtig. Nooit eerder gezien. En verder hebben jullie een mooie kleurige tuin. Gezellig hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat prachtig, al die verschillende potten, bloemen en kleuren!
    Toen we nog op de boerderij woonden hadden we een wilde bloemen cirkel in het weiland (doorsnede 20 meter). Daar bloeiden vanaf mei tot oktober allerlei wilde (en ook gecultiveerde) bloemen. Ook allerlei kleuren korenbloemen , vroeger waren er alleen blauwe.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind veldbloemen prachtig. Steeds meer mensen in de buurt hebben ze

      Verwijderen
  5. Ik vind ze allemaal even prachtig en ook het pimpampoentje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige foto's. Mijn stokrozen gaan net open, ik heb bijna zwarte en een die eerst lichtgeen was maar nu roze erbij heeft, de ene bloem meer dan de andere. En volgend jaar hoop ik witte te hebben, de zaadjes die we vorig jaar in bloembak hebben gezaaid zijn plantjes geworden en dan zou je in principe volgend jaar bloemen kunnen hebben. En in de achtertuin is er ook hopelijk een witte van zaden die ik paar jaar geleden van een blogster opgestuurd kreeg. Had nooit verwacht dat daar nog wat uit zou komen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb dit jaar voor het eerst stokrozen staan en ik heb nog geen idee welke kleur ze hebben. Er zitten wel knoppen in. De zaadjes heb ik eens tijdens een wandeling gewonnen. Vandaag heb ik nieuwe stokroosplantjes verspeend, die zet ik van het najaar in de tuin.

      Verwijderen
  7. Wat mooi ! Bordeauxrode korenbloem, nog nooit gezien .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook het eerste jaar dat ik ze heb, hiervoor kende ik ze ook niet.

      Verwijderen
  8. Mijn tuin is ook altijd wat stilletjes na de lente. Ik ben in blijde afwachting van de dahlia's, maar tot dan is het hier maar kleurloos nu. Ik probeer een beetje te zaaien, maar momenteel zonder veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij geen dahlia's dit jaar. Ik had ze vorig jaar uit de grond gehaald en in de schuur waren de knollen helaas gaan schimmelen.

      Verwijderen
  9. Zoveel mooie bloemen! Je hebt gelijk hoor. Je zal maar achter de vuilniswagen lopen met zo'n hitte (bij ons gebeurt huisvuilophaling nog veel manueel, dus sleuren met volle kliko's, enz.).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Dat is toch behoorlijk zwaar werk en misschien ook wel ongezond werk, door inademen van bepaalde stoffen in afval en uitlaatgassen.

      Verwijderen
  10. Wat een paradijsje heb je daar gecreëerd. Daar word je toch blij van. Veldbloemen vind ik ook mooi. We hebben hier voor de flat een grasveld met een rododendronperk, maar ik had er liever veldbloemen gehad. Een dorp verderop is een groot korenbloemenveld en daar wil ik nog naar toe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier zien we steeds meer veldbloemen en ik vind het ook prachtig om te zien.

      Verwijderen
  11. Het hele jaar door kleur in de tuin lijkt mij ook het ideale scenario. Helaas heb ik er onvoldoende kennis van, om dat te bereiken maar ik bewonder het hevig bij anderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb veel geleerd van Gardener's World: het televisieprogramma, het tijdschrift en de nieuwsbrief.

      Verwijderen
  12. Jouw tuin kan perfect mee doen aan de open-tuin-dagen. Wat een weelde. Wat een rijkdom.

    BeantwoordenVerwijderen