intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 2 april 2023

afgelopen week

Nu heb ik de hele week niks van me laten horen en als ik zo stil ben heb ik het druk met andere dingen of ben ik ziek of het is het allebei.

 Ik lag twee dagen met migraine op bed en dan kan ik gewoon helemaal niks. Dan ben ik te ziek en het enige wat ik dan wil is slapen. Ik heb regelmatig last van hoofdpijn en gelukkig minder vaak van migraine, maar nu was ik toch weer eens de klos. 

Mijn schoonvader zou dinsdag negentig geworden zijn, als hij vijf jaar geleden niet was overleden. Mijn schoonmoeder wilde deze dag graag met haar kinderen, aanhang en eventueel kleinkinderen doorbrengen en nodigde ons uit om 's avonds te komen eten. Niet iedereen kon, sommige kleinkinderen wonen nou eenmaal niet naast de deur, maar de geboortedag van schoonvader is in elk geval niet zomaar voorbij gegaan. 

Samen met een paar collega's was ik uitgenodigd voor het bijwonen van een modeshow. Het was een avondvullend programma in een restaurant, waar naast de geshowde outfits ook een BN'er, John de Bever, optrad. Nooit eerder was ik naar een modeshow geweest en ik heb het eigenlijk uitstekend naar mijn zin gehad. De avond was georganiseerd door plaatselijke winkeliers en de modellen waren gewoon mensen zoals jij en ik. Kinderen, tieners en volwassenen tot iets van zeventig jaar, groot, klein, dik, dun, mannen, vrouwen... En ze deden het allemaal geweldig goed!

Op een hobbysite op Facebook zag ik een leuk idee langskomen, waar ik mee aan de slag gegaan ben. Het is eigenlijk iets wat allang bestaat: decoupage. Ik kocht een potje modge podge, dat is lijm, sealer en vernis in één en ik ging de lege conservenblikken van het hondenvoer met servetten versieren. En voor de rest had ik primer, verf, kwasten en alles wat nodig was gewoon in huis. 

En na het eerste versierde blik had ik gelijk de smaak te pakken en de kleine insectenhotels die ik bij de Action kocht, bleken ook wel leuk om te versieren. In de blikken ga ik vanonder gaatjes boren en die ga ik in de tuin als bloempotten gebruiken. Om de dag heb ik een groot leeg blik, dus als ik wil kan ik me nog wel even met decoupage bezighouden. 

Na de vele regen van de afgelopen tijd zou het nu beter weer moeten worden. Momenteel is het bij ons nog bewolkt, maar als die zon zich laat zien dan ben ik naar buiten...

Fijne dag!

24 opmerkingen:

  1. Leuk die decoupage op blikken. Ik heb het wel eens gedaan, maar op een blik, dát had ik niet bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook dat ik het toevallig tegenkwam, anders zou ik het ook niet geweten hebben.

      Verwijderen
  2. Ik hoop dat je weer helemaal bent opgeknapt, en vandaag wat vitamientjes kan opdoen buiten! Leuk die decoupage, heel lang geleden eens gedaan op houten kistjes e.d. Wordt een vrolijke boel bij jou in de tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hou wel van een beetje kleur... er staan ook verschillende gekleurde bloempotten in de tuin.
      Met de zon viel het hier vandaag nogal tegen: pas om vier uur werd het zonnig en toen waren we al wezen wandelen.

      Verwijderen
  3. Supermooi die versierde blikken. Ik had nooit van decoupage gehoord ... ben nu eenmaal totaal niet creatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo'n modeshow lijkt me ook wel leuk.
    Decoupage had ik nooit van gehoord, ziet er leuk uit maar ik denk dan altijd wat moet ik met de dingen die gedaan zijn, alleen als je er van tevoren een bestemming voor hebt bedacht lijkt het me leuk. Vorige week was er bij het Leger des Heils bij de knutselmiddag iets met stenen plakken, geen diamond painting, maar ook dan denk ik wat moet ik er mee.
    Ik hou het wel bij haken en naaien. Was bezig met broek en trui, broek te kort (door stoffout als ik al schreef dus die pijpen waren te kort, stuk aangezet en de mouwen vd trui vond ik ook tekort, dus ook manchet aan gemaakt. Morgen allemaal klaar. Dan weer wat aan iets nieuws beginnen, denk al zomerkleding dan is dat klaar als het warm is, ben zo langzaam met alles

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben al een tijdje met zomerkleding bezig, ga nu aan een jurk beginnen.

      Het is ook wel handig als je iets maakt waar je ook nog iets aan hebt. Met deze blikken en insectenhotels komt dat wel goed, die krijgen een mooi plaatsje in de tuin.

      Verwijderen
  5. Wat een leuk idee om die blikken zo mooi te versieren. Als je er nog gaatjes in maakt aan de zijkanten kun je er kaarsjes in zetten. Staat vast leuk in je tuin de komende zomer. Het is maar een idee hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goed idee! Ook wel leuk voor kleinere blikjes.

      Verwijderen
  6. Leuk idee en jij voert dat dan ook nog uit! Hoop dat het bij jullie vandaag ook zonnig was en je kon genieten daarvan in jullie tuin (of een wandeling).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben gewandeld, maar het werd pas zonnig toen we weer thuis waren. Het was best koud om te wandelen, de wind maakte het behoorlijk fris.

      Verwijderen
  7. Ik heb weleens servetten op hout geplakt, maar nooit op blik. Het resultaat ziet er mooi en vrolijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is het helemaal nieuw, maar omdat ik dat idee van die blikken tegenkwam wilde ik het toch een keer proberen.

      Verwijderen
  8. Leuk, die blikken. Ja migraine is niet leuk. Jaren last van gehad maar nu bijna nooit meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had gehoopt dat het na de overgang over zou zijn, maar helaas is dat niet het geval.

      Verwijderen
  9. Wow, die blikken zijn leuk geworden! Balen dat je je zo kl*te voelde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Gelukkig is het nu weer goed en hopelijk blijft het weer een tijd weg.

      Verwijderen
  10. Migraine is echt erg, blij voor je dat het over is. Mooi, de blikken, zo lekker kleurig!
    Ik zie ook vaak leuke dingen voorbij komen maar ik kom er nooit toe om er iets mee te doen.
    Momenteel druk bezig met de zomergarderobe. Eerste broek is af, tweede geknipt en daarna een jurk en een shirt.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog genoeg plannen dus.
      Ik zeg weleens dat ik er geen hobby's bij mag nemen, maar dan zie ik iets leuks en dan begin ik er toch weer aan.

      Verwijderen
  11. Ja, soms heb je zo'n week waarin je niet tot bloggen komt. Bij jou was het wel logisch, want met migraine lig je toch het liefst op bed! Naar hoor...
    Gelukkig is nu het tij weer gekeerd en wat ben je heerlijk bezig met die servetten. Ik heb het vroeger ook veel gedaan; op dakpannen en bloempotten etc... Het is heerlijk om te doen en het geeft zo'n mooi resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, dat werd ook op dakpannen gedaan. Ik had een vriendin die er vroeger ook van alles mee maakte, maar zelf ben ik er toen nooit aan begonnen.

      Verwijderen
  12. Wat leuk die blikken. Dat was een heel aantal jaren geleden een rage en ik heb nog servetten en modge podge (als dàt nog goed is)...ik krijg er zomaar zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat ik je inspireer. Ik weet ook niet of modge podge minder werkt als het oud is, je zal het even moeten proberen.

      Verwijderen