intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 21 maart 2023

andersom

Zat ik tussen het lezen door toch weer achter de naaimachine... Ik kan het ook echt niet laten!

Normaal zoek ik een patroon bij een lapje stof, maar deze keer deed ik het anders: ik pakte lukraak een patronenblad uit de kast en besloot dat ik daar iets uit moest maken. Lappen stof heb ik genoeg, dus wat het ook zou worden de stof had ik in huis. 

Uit deze Fashion Trends uit 2013, gekocht bij de kringloop...

... koos ik het patroon van een tuniek:

En nu is hij klaar:


Ik werkte de mouwen af met elastiek want dat vind ik lekker zitten. De staande kraag ga ik niet staand dragen maar vouw ik om en laat ik openslaan, wat prettiger is om te dragen. 

Ik las ondertussen Barsten in de stad van Reggie Nadelson, fictie en vaak best wel ongeloofwaardig. Vlot geschreven maar ik vond het toch een stom boek. En nu ben ik in Dochter van de verhalenverteller van Saira Shah aan het lezen en dat is meer mijn ding. Manlief merkte al op dat ik opeens veel aan het lezen ben, maar dat gaat vast wel weer over. Meestal doe ik een periode dit en dan een periode dat. Alleen mijn naaiwerk blijf ik regelmatig doen. 

19 opmerkingen:

  1. Patroon kijken en dan zegt ze zomaar, "hij is klaar." Ik vind dat een wonder hoor maar dat heb ik al wel eens geschreven.
    Het boek van de Dochter van de Verhalenverteller ga ik eens op mijn lijstje zetten. Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, voor mij is het een makkie, maar ik raffel het niet af en ben best wel secuur.

      Verwijderen
  2. Ik ben aan een trui bezig van gebreide stof met raglanmouwen.
    En aan een broek van lekker flodderstofje, dus wijde pijpen patroon uitgezocht, het leuke is dat hij een tussenstuk aan de zijkant heeft, dus geen zijnaad maar stuk van20 cm tussen voor en achterpand. Net gepast en hij valt mooi, alleen heb ik niet gezien dat een deel vd lap lelijk was en nu is een voorpand te kort! Ga eerst alles stikken en tailleband erop op, lekker makkelijk met elastiek en dan zien we wel hoeveel het tekort is. Misschien zet ik dan wel randen aan beide pijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nog een stofje liggen dat ik bij de kringloop kocht en waar een fout inzit. Dat zag ik natuurlijk thuis pas. Maar het gaat wel goedkomen hoor. Ik moet even kijken of ik er een rok van een jurk uit kan halen en anders wordt het in een shirt of een hemdje verwerkt.

      Verwijderen
  3. Wow dat heb je toch f knap gedaan. Ziet er goed uit handig als je een voorraadje hebt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik kan nog wel even voort met mijn lapjes stof. Soms blijft een lapje jarenlang liggen en opeens gebruik ik het dan toch.

      Verwijderen
  4. Leuke tuniek! Ik kan niet tegen een hoge kraag dus zou het op dezelfde manier doen.
    Fijn dat je weer aan het lezen bent. Ik las dit weekend het boek ‘Olifantenmeisje’
    van Ellen Marie Wiseman. Zeer de moeite waard!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze kraag werd ook te hoog. Ook zonder de kraag erop vond ik de hals best al hoog uitkomen, dus dan maar zo.
      Bedankt voor de tip van het boek.

      Verwijderen
  5. Heerlijk als je het ziet; hoe een kledingstuk eruit gaat ziet als je jouw stof hebt uitgezocht. Moest even lachen om jouw opmerking over een stom boek. Erg he...dat je het dan toch uitleest :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was toch benieuwd hoe het af zou lopen en daarom toch uitgelezen ;)

      Verwijderen
  6. Dat je zomaar even een tuniek in elkaar steekt.Om jaloers op te zijn want degelijke kleding is stervensduur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Als ik de uren zou moeten berekenen die ik er in steek, zou het ook een duur tuniek zijn. Maar voor mij gaat het daar natuurlijk niet om, voor mij is het gewoon hobby en ergens mee bezig zijn.

      Verwijderen
  7. Dat je dat zo maar doet, even iets in elkaar zetten. Ik wou dat ik het kon, nou nee, ik zou er geen zin in hebben, het ligt me niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij zat het er al van kleins af in. Ik was als kind al met naald en draad aan het prutsen.

      Verwijderen
  8. Wat een legertje, daar wordt je vrolijk van

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Terwijl ik de tekst wilde corrigeren was de reactie al verdwenen.Ik wilde dus zeggen wat een leukertje, maar mijn tablet maakte daar legertje van! Het gebeurt wel meer, dat woorden zomaar verandert worden, heel irritant vind ik dat. Bij deze dus, een tuniek om vrolijk van te worden!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gebeurt mij ook weleens. Op de telefoon vaker dan op de laptop, maar bij blogsite Wordpress heb ik het ook nogal eens dat Wordpress woorden verandert. Dat is ook erg irritant.
      Bedankt voor het compliment.

      Verwijderen
  10. Wat een heerlijk vrolijke tuniek. Ik kan zo genieten van kleding die mij vrolijk maakt als ik het draag. Maar net zo goed van kleding van andere mensen, een leuke stof of een mooi detail. Bij jouw tuniek komt dat allemaal samen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik ben nogal van de bloemen en de meeste stoffen die ik gebruik hebben daarom een bloemenprint. Dit is ook een fijne stof: katoen poplin.

      Verwijderen